به گزارش خبرنگار مهر در آمل، سرپرست کاوش باستانی قلعه کش آمل صبح جمعه در حاشیه بازدید خبرنگاران از مراحل کاوش گفت: در این فصل از کاوش که تاکنون بیش از نیمی از آن به پایان رسید بر اساس سیستم کانتکست و سیستمهای پیشرفته، مراحل کاوش پیش می رود وعلاوه بر مضطرب بودن لایه های سطحی ، داده های قابل توجهی به دست آمده است.
ابراهیم امیرکلایی افزود: در لایه های بالا این مجموعه سفالهایی مربوط به دوره های پیش از تاریخ در کنار آجرهای دوره تاریخی به دست آمد.
سرپرست کاوش باستانی قلعه کش آمل خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت کاوش در این فصل و نیز داده های به دست آمده با ارزش ، این تپه می تواند از مناطق مهم و کلیدی باستان شانسی در مرکز مازندران باشد.
امیرکلایی همچنین به بررسی های اولیه و تعیین عرصه وحریم در تپه باستانی قلعه کش آمل در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: در این بررسی ها داده های با ارزشی همچون سفال های پیش از تاریخ ( دوره مس ، سنگ ، مفرغ و آهن )، پیکره حیوانی، ابزارسنگی، ظروف خاکستری و ... یافت شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با توجه به داده ای فرهنگی و اهمیت تپه قلعه کش در مرکز مازندران ، کاوش در این تپه باستانی و تاریخی در فصل بعد نیز ادامه خواهد داشت.
امیرکلایی به کمبود و فقر مطالعاتی در جنوب و مرکز مازندران در بحث کاوش های باستان شانسی اشاره کرد و گفت: با توجه به موقعیت قرار گیری مازندران و وجود دو محوطه کلیدی گوهرتپه بهشهر در شرق با شاخص های فرهنگی دشت گرگان و تپه کلار درغرب این استان با شاخصه فرهنگی یانیقی ، جنوب و مرکز این استان دچار یک فقر مطالعاتی بوده است.
وی اضافه کرد: وجود ساختارهایی نظیر پیت ، پی سنگی ، کف ، اجاق در کنار هم ودر عمق های نزدیک به یکدیگر نشان از نوعی ساختار معماری در این مجموعه دارد.
امیرکلایی به وجود یک ظرف پیکره به شکل انسانی در عمق های پایینی این مجموعه که دست ها را باز کرده و حالت آبستره به خود گرفته اشاره کرد و ادامه داد: تخمین این کشفیات را می توان به دوره مفرغ متاخر نسبت داد.
وی همچنین گفت: گورهای متعددی در این فصل از کاوش به دست آمد که بیشتر آنها متعلق به نوزادان و کودکان است که با توجه به شیوه دفن آنها و همچنین مقایسه آنها با تپه های دیگر، احتمال دوره مفرغ را برای این مجموعه نسبت داد.
وی ادامه داد: با توجه به وسعت این محوطه و داده های غنی که در تعیین حریم از آن بدست آمد ، این محوطه برای گاهنگاری جنوب و مرکز مازندران انتخاب شد.
محوطه و تپه باستانی قلعه کش با حدود 17 هکتار وسعت در بخش دابودشت شهرستان آمل در میان شالیزارهای منطقه ودر روستایی به همین نام قرار گرفته است.
نظر شما