ولی خلیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در ارومیه، با اشاره به اینکه بر اساس ماده پنج آئین نامه ساماندهی عشایر دستگاه های اجرایی موظف هستند در تنظیم بودجه سنواتی و تدوین اهداف کمی برنامه کوتاه و میان مدت با اختصاص اعتبارات متناسب با جمعیت عشایر، نسبت به انجام وظایف مربوط به حوزه مسئولیت خود در قبال مناطق عشایری اقدام کنند، افزود: مسئولیت نظارت بر حسن اجرای این امر به عهده شورای برنامه ریزی استان است که متاسفانه در این راستا اقدام قابل ملاحظه ای از سوی این نهاد تاکنون انجام نشده است.
وی با انتقاد از عملکرد مدیران دستگاه های اجرایی در خصوص انجام پروژه های مناطق عشایری گفت: قرار گرفتن در نقاط صفر مرزی، صعب العبور بودن و نداشتن امنیت از جمله دلایل مدیران دستگاه های اجرایی استان جهت عدم اجرای طرحهای مربوط به مناطق است.
وی تحقق 10 درصدی تعهدات آیین نامه اسکان دائمی عشایر در طول برنامه چهارم را از آثار سو این امر دانست و گفت: سالانه با اختصاص 10 درصد از بودجه 550 میلیارد ریالی اسکان عشایر استان 110 خانوار به جای هزار و 100 خانوار اسکان می یابند، که با ادامه این روند اسکان عشایر با وجود اینکه سالانه 1.6 تا 1.7 درصد از جمعیت عشایر بر اساس زاد و ولد زیاد می شود، تا پایان برنامه پنجم تحقق نخواهد یافت.
عشایر آذربایجان غربی چشم انتظار سفر دور سوم سفر هیئت دولت مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی اختصاص 100 میلیون تومان اعتبار برای اجرای طرحهای عمرانی را مصوبه دور اول سفر هیئت دولت به استان عنوان کرد و گفت: متاسفانه هیئت دولت در دور دوم سفر خود به استان طرحهای ارائه شده از سوی اداره کل را تصویب نکرد.
به گفته خلیلی طرحهایی برای دور سوم سفر هیئت دولت به استان با 70 میلیارد ریال در حال آماده سازی است که امیدواریم با تصویب این طرحها جهش خوبی در راستای ساماندهی عشایر استان شاهد باشیم.
وی تعداد طرحهای عمرانی در دست اقدام سال جاری را 60 طرح عنوان کرد و افزود: دو هزار و 580 میلیارد ریال برای اجرای این طرح ها از محل اعتبارات استانی، حوادث و خشکسالی استان اعتبار اختصاص یافته است.
وی آبرسانی سیار، احداث آبشخور دامی، بهسازی چشمه، راه های عشایری، انبار چند منظوره 500 تنی، تجهیز چاه های کشاورزی، استخر و کانال انتقال آب را از جمله پروژه های در دست احداث برشمرد و افزود: هم اکنون این طرحها از 70 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار هستند.
مدیر کل امور عشایر آذربایجان غربی با اشاره به آئین نامه ساماندهی و اسکان عشایر، اظهار داشت: متاسفانه این طرحها جوابگوی یک دهم نیاز عشایر استان نیست که در این راستا همکاری دستگاه های خدمات رسان و اجرای کامل ماده پنج آئین نامه ساماندهی عشایر از سوی دستگاه های اجرایی استان ضروری است.
خلیلی با انتقاد از عدم تخصیص اعتبار مورد نیاز به اداره کل امور عشایر استان و متناسب نوبدن اعتبار با نیازهای عشایر، گفت: 500 کیلومتر ایل راه عشایری با اختصاص 200 میلیارد ریال نیازمند مرمت و بازسازی هستند که متاسفانه در سال جاری تاکنون 10 درصد این اعتبار اختصاص یافته است.
سهم عشایر آذربایجان غربی از تسهیلات بانکی صفر است
وی تغییر اشتغال از حالت سنتی به نیمه صنعتی را یکی از سیاستهای دولت در حوزه عشایر عنوان کرد و گفت: کارگاه های مدرن تولید صنایع دستی و دامپروری باید در این مناطق از طریق اختصاص تسهیلات بانکی به ساکنان ایجاد شود.
مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با بیان اینکه سهم عشایر از تسهیلات بانکی صفر است، گفت: درخواست ارائه وثیقه ملکی بانکها از خانه به دوشان عشایر مشکلی ملی است که باید یکی از اولویتهای کاری دولت مردان باشد.
مدیرکل امور عشایری استان در ادامه با اشاره به مشکلات بخش عشایری استان اظهار داشت: در حال حاضر بیش از سه هزار کارگاه قالیبافی عشایر استان به ساماندهی و ایجاد امکانات رفاهی نیاز دارند.
خلیلی به اقدامات ترویجی و آموزشی این اداره کل برای افزایش سطح رفاه و درآمد روستاییان اشاره کرد و افزود: در حوزه حمایت از صنایع دستی عشایر استان تاکنون از سه هزار کارگاه قالیبافی شش کارگاه با ارائه تسهیلات لازم بهداشتی و امکانات رفاهی لازم را دریافت کرده اند.
وی وجود چهار کارگاه تولید و پرورش قارچ با تولید سالانه 2.5 تن، یک واحد پرورش زنبور عسل با ظرفیت تولید سالانه سه تن و سه کارگاه پرورش ماهی در مناطق عشایری با تولید سالانه سه تن در استان را از ظرفیتهای مهم بخش عشایری استان عنوان کرد.
نظر شما