۸ دی ۱۳۸۸، ۹:۴۳

مستند تشریحی تصویری مهر/

تبدیل انبار امیرآباد بیرجند به زباله دان

تبدیل انبار امیرآباد بیرجند به زباله دان

بیرجند - خبرگزاری مهر: یک اثر تاریخی همواره در اثر بی توجهی به زباله دان تاریخ می پیوندد و اکنون انبار امیرآباد بیرجند تبدیل به زباله دان نسل هوشمند شده است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، آب انبار امیر آباد یکی از آثار تاریخی دوره قاجاریه است که به شماره 10462 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است ولی متاسفانه آنچه امروز دیده می شود به هیچ وجه در شان یک اثر ملی نیست.

این آب انبار که در کیلومتر پنج جاده بیرجند - کرمان در حاشیه جنوبی روستای امیرآباد واقع شده است و پس از اجرای طرح عریض سازی محور بیرجند - خوسف می توان گفت در فاصله چند متری  از جاده اصلی قرار گرفته است. 

از طرف دیگر به علت واقع شدن آن در حاشیه معبر اصلی این آب انبار به زباله دانی برای عابرین تبدیل شده و می توان گفت فاصله زیادی تا نابودی کامل ندارد.

در حالیکه در هفته دولت امسال شاهد افتتاح و بهره برداری از آب انبارهای موجود در سطح شهر بودیم و مرمت آنان به عنوان خدمتی ارزنده در راستای حفظ ابنیه تاریخی در کارنامه نه چندان درخشان سازمان میراث فرهنگی خراسان جنوبی به ثبت رسید، هیچ کس حتی به یاد این بنای تاریخی نیفتاد و این اثر تاریخی در میان انبوه تردد خودروها نفسهای آخرش را می کشید.

ولی آنچه در این زمینه مورد توجه است، اینست که سازمان میراث فرهنگی چه تلاشی در راستای حفظ این اثر تاریخی کرده است و دیگر اینکه اداره کل راه و ترابری استان آیا مجوزی برای از بین بردن یک اثر تاریخی به خاطر ساخت جاده دارد؟

آسایش مردم به خاطر یک اثر تاریخی نباید نادیده گرفته شود

معاونت راهسازی اداره کل راه و ترابری خراسان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اداره راه و ترابری برای ساخت یک جاده برنامه و نقشه خود را به اطلاع دیگر ارگانها رسانده و از آنها استعلام می گیرد.

رضا رجبی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی نیز یکی از این ارگانهایی بوده که به ویژه به خاطر وجود آب انبار در حریم جاده از آنان خواسته شد تا بخش فوقانی آب انبار را تخریب کرده و دورتر احداث کنند که این کار صورت گرفته و متاسفانه پس از ایجاد جاده، این سازمان شبانه اقدام به ساخت بخش گنبدی آب انبار کرد.

وی افزود: به طور کلی از قبیل این آب انبارها در محور بیرجند - خوسف زیاد به چشم می خورد و نمی توان آسایش مردم را تحت تاثیر یک اثر تاریخی قرار داد.

با پاسخ دادن اداره راه و ترابری استان سئوالات بیشتری ذهن مخاطب را به خود درگیر می کند از جمله اینکه آیا واقعا می توان یک اثر تاریخی را از بین برد و در نقطه ای دورتر بنا کرد؟ آیا آن اثر باز هم یک اثر تاریخی خواهد بود؟

پاسخ همه این سئوالات بر عهده سازمان میراث فرهنگی است که متاسفانه پیرو تهیه گزارشهای قبلی در زمینه ابنیه تاریخی استان خراسان جنوبی این سازمان دیگر پاسخگوی خبرگزاری مهر نبوده و قضاوت را بر عهده خبرنگار و خوانندگان گذاشته است. خبرنگار مهر نیز با ارائه شواهد عینی قضاوت را بر عهده خوانندگان خواهد گذاشت.

......................

گزارش فاطمه زیراچی

عکس: مرضیه ذاکری

کد خبر 1007404

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha