۸ دی ۱۳۸۸، ۱۲:۳۰

انتقاد صدر از کم کاری وزارت رفاه در تعیین سرانه درمان

انتقاد صدر از کم کاری وزارت رفاه در تعیین سرانه درمان

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تاخیر وزارت رفاه برای اجرای مصوبه بودجه سال 88 در رابطه با اختصاص هفت درصد حداقل حقوق کارکنان دولت برای سرانه درمان انتقاد کرد.

به گزارش خبرنگار مهر ، دکتر سید شهاب الدین صدر صبح امروز در نهمین همایش علمی کاربردی پزشکان عمومی کشور افزود:  برای سال 88 طی یک ساز و کار کارشناسی 7 درصد از حداقل حقوق کارکنان برای سرانه درمان تعیین شد اما متاسفانه مسئولان قبلی وزارت رفاه از این فرصت استفاده نکردند. بر اساس این مصوبه قانونی سرانه درمان به حدود 12 تا 13 هزار تومان می‌رسید که متاسفانه شورای عالی بیمه و وزارت رفاه سرانه 7 هزار تومانی را اعلام کردند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به مذاکره اخیر خود با وزیر رفاه گفت: بر این اساس اجرای مصوبه بودجه سال 88 را از وزیر رفاه و مسئولان مربوطه خواستار شدیم که وزیر رفاه نیز با این مسئله موافق بود و اعلام کرد که این مصوبه قانونی اعمال و ابلاغ شده است. امیدواریم که وزارت رفاه با جدیت این امر را دنبال کند تا بیمه‌های ناکارآمد امروز بتوانند با توانمندی بیشتری هزینه‌های درمان را از دوش مردم بردارند.

وی تاکید کرد: در زمان بودجه بندی کشور معمولا اعتبارات لازم در حوزه سلامت لحاظ نمی‌شود بنابراین لازم است که دولت در ایام تنظیم بودجه کشور برای رفع مشکلات حوزه سلامت و بیمارستان‌های دانشگاهی همت کند.

صدر افزود: نگرش به حوزه سلامت دارای اشکالاتی است و معمولا در سیاست‌گذاریها و برنامه ریزی‌ها توجه لازم به این حوزه صورت نمی‌گیرد.

وی اجرای دو طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع را از عوامل موثر بر حوزه سلامت کشور عنوان کرد و گفت: طرح پزشک خانواده در اواخر دولت هشتم با تعجیل اجرا شد و مشکلاتی را برای پزشکان عمومی به دنبال داشت. بخشی از مشکلات طرح پزشک خانواده طی یکی دو سال گذشته اصلاح شده است.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: اگر نظام ارجاع در کشور جا بیفتد بخش عمده‌ای از مشکلات پزشکان عمومی برطرف می‌شود چرا که اکنون به اشتباه در میان عموم جامعه تصور می شود که در قدم اول بروز علائم یک بیماری باید به متخصص و فوق تخصص مراجعه شود. این امر علاوه بر آن که سبب شده متخصصان و فوق تخصصان نتوانند دقت لازم را داشته باشند، اقدامات تخصصی و فوق تخصصی هزینه‌های زیادی را نیز به بیمار تحمیل می‌کند. در مجموع امیدواریم که دو طرح مهم پزشک خانواده و نظام ارجاع با حمایت و همت وزرای بهداشت و رفاه و دیگر سازمان‌های مربوطه به سرانجام مطلوب برسد.

صدر با اشاره به خانواده 200 هزار نفری سازمان نظام پزشکی کشور گفت: حدود 80 هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد. جمعیت پزشکان عمومی کشور قابل ملاحظه است و در نقاط مختلف کشور خدمات لازم را به مردم ارائه می‌دهند.

وی افزود: بار اصلی عمده خدمات پزشکی کشور بر دوش جامعه پزشکان عمومی است هرچند خدمات این پزشکان از ارزش بالایی برخوردار است اما متاسفانه معمولا این جامعه از پزشکان، متحمل مشکلات بیشتری می‌شوند. بر این اساس در برنامه‌ریزی‌های سازمان نظام پزشکی، اولویت نخست با مسائل پزشکان عمومی کشور است.

کد خبر 1007735

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha