به گزارش خبرنگار مهر،عنایت الله تورنگ عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری جهاد کشاورزی مازندران به ظرفیت استان در تولید محصولات کشاورزی و دامی اشاره کرد و گفت: مازندران بیش از هشت درصد تولیدات کشاورزی کشور را دارد.
وی خاطر نشان کرد: امسال در 112هزار هکتار از اراضی استان مرکبات کشت شد و پیش بینی برداشت این محصول نیز یک میلیون و 810 هزار تن است.
وی با تأکید بر برداشت 300 هزار تن شلیل و هلو در مازندران تصریح کرد: در چهار هزار هکتار از اراضی استان هم کیوی کشت و سالانه حدود 85 هزار تن میوه نیز برداشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ارائه گزارشی از توان تولید محصولات کشاورزی مازندران به رتبه نخست استان در تولید ماهیان گرمابی به میزان 10 هزار تن اشاره کرد و گفت: مازندران در تولید طیور پیشتاز استانهای کشور است به گونه ای که با تولید سالانه 180 هزار تن گوشت سفید ، دارا بودن 55 درصد مزارع مرغ اجداد ، تولید 33 درصدی جوجه یکروزه و فعالیت مزرعه مرغ لاین کشور ایران را به جمع هشت کشور برتر جهان در تولید گوشت سفید رسانده است.
تورنگ خاطر نشان کرد: مجوز بسته بندی مرکبات به ظرفیت حدود 480 هزار تن در مازندران صادر شد که 25 درصد تولید مرکبات استان را پوشش می دهد.
وی افزود: صنایع تبدیلی و تکمیلی پاسخگوی نیاز امروز کشاورزی کشور و استان نیست و ایجاد تنوع در محصول ، تولید محصول سالم در مرکبات ، افزایش کشت ارقام دیررس مرکبات در استان افزایش صادرات و جایگزینی و احیا نهال گواهی شده مرکبات با درختان خسارت دیده از سرما در سال 86 از برنامه های افزایش تولید مرکبات در مازندران است.
مدیرعامل اتحادیه باغداران استان نیز در این جلسه گفت: ظرفیت سردخانه های نگهداری مرکبات در مازندران بیش از 90 هزار تن است و پیش بینی می شود به این میزان ظرفیت 30 هزار تن دیگر نیز اضافه شود اما این ظرفیت پاسخگوی تولید مرکبات استان نیست.
محمد رضا شعبانی افزود: ذخیره سازی مرکبات به ظرفیت 50 هزار تن برای عرضه به بازار در شب عید آغاز شد.
وی ارائه نشدن تسهیلات از بانک را از مشکلات پیش روی ذخیره سازی مرکبات دانست.
مدیرعامل اتحادیه باغداران مازندران بر عرضه نهال و پیوندک یارانه دار به تولیدکنندگان به منظور استمرار تولید از ذخیره سازی 25 هزار تن مرکبات به منظور تنظیم بازار شب عید تاکنون خبر داد.
نظر شما