اسماعیل غلامی در گفتگو با مهر از واگذاری شرکتهایی همچون شرکتهای توزیع برق، زهکشی ها، آب و فاضلاب و شرکتهای تولید کننده و غیره به روش پیمان مدیریت خبرداد و گفت: این روش بیشتر برای واگذاری شرکتهای حوزه وزارت نیرو قابلیت استفاده دارد.
معاون سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه هرچه در واگذاری سهام شرکتها پیش می رویم، استفاده از سایر روشها همچون پیمان مدیریت و اجاره به شرط تملیک بیشتر احساس می شود، افزود: نوع فعالیت برخی از شرکتهایی که تاکنون واگذار نشده اند، می طلبد که از اینگونه روشها برای واگذاری آنها استفاده شود.
به گفته وی بکارگیری سایر روشهای واگذاری سهام شرکتهای دولتی غیر از بورس، مزایده، مذاکره و غیره نیز باید مورد توجه و استفاده قرار گیرد.
غلامی با تاکید بر اینکه نوع فعالیت شرکتها، نوع واگذاری آنها را مشخص می کند، بیان کرد: در برخی از موارد که امکان واگذاری اموال دولتی در قالب شرکت مورد نظر به بخش خصوصی وجود ندارد از این روش استفاده می شود، به عنوان مثال در شرکتهای توزیع برق اگر شبکه برق را در اختیار داشته باشد، نمی توان آن شبکه برق را فروخت.
وی ادامه داد: اینگونه شرکتها را می توان به روش پیمان مدیریت واگذار کرد، اما به هر حال باید بر روی این روش کار کرد، به عبارت دیگر نوع فعالیت شرکت تعیین می کند که به روش پیمان مدیریت باشد یا واگذاری.
معاون سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه تاکنون هیچ شرکتی به روش پیمان مدیریت واگذار نشده است، افزود: هرچه در واگذاری ها جلوتر می رویم، استفاده از این روشها بیشتر نمود می یابد.
به گزارش مهر، در آئین نامه اجرایی روشهای واگذاری آمده است: در مواردی که هیئت واگذاری نسبت به اعطای مجوز اجاره و پیمان مدیریت اقدام مینماید، اعلام مفاد چارچوب بهرهبرداری از بنگاه مورد اجاره و کلیات پیمان مدیریت بنگاه از طریق آگهی مزایده برای اطلاع عمومی توسط سازمان الزامی است. این شرایط به هنگام عقد قرارداد اجازه و پیمان مدیریت باید مدنظر قرار گیرد.
نظر شما