به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز جامع سرطان وابسته به دانشگاه جورج تاون این تراشه را که DMET نام دارد توسعه داده است.
این تراشه می تواند در توسعه و پیشرفت "داروشناسی ژنومیک" نقش مهمی ایفا کند. DMET به طور همزمان قادر است 170 ژن و هزاران جهش ژنتیکی را بررسی کرده و واکنشهای فردی را نسبت به هر دارو مورد ارزیابی قرار دهد.
این تراشه راهی به سوی پزشکی شخصی شده باز می کند و به پزشکان امکان می دهد که برپایه ژنهای هر بیمار داروهای ویژه ای را تجویز کنند.
این تراشه، تمام ژنهای مرتبط با جذب، توزیع و متابولیسم داروها را نیز کنترل می کند.
امروزه به خصوص در سرطان شناسی، نیاز رو به رشدی به درمانهای شخصی شده وجود دارد چون یک داروی واحد می تواند اثرات بسیار متفاوتی بر روی دو بیمار مبتلا به یک بیماری یکسان داشته باشد.
این اثرات متفاوت به این دلیل است که بدن هر انسان روش ویژه خود را برای واکنش نشان دادن به داروها دارد برای مثال، افرادی وجود دارند که یک دارو را بسیار سریع متابولیزه می کنند و بنابراین بیشتر در معرض خطر مسمویت دارویی قرار دارند.
همچنین افرادی هستند که دارو را بسیار آهسته جذب می کنند و بنابراین به دوزهای بیشتری از آن نیاز دارند.
براساس گزارش آنسا، برای شخصی کردن درمانها درک این نکته ضروری است که بدن هر فرد به داروها چگونه پاسخ می دهد.
واکنشهای فردی به داروها در برخی از ژنها نوشته شده است بنابراین انجام آزمایشی که بتواند به طور همزمان صدها ژن را تجزیه کند اولین گام برای شروع درمان است.
این تیم تحقیقاتی با کمک این تراشه جدید توانستند به طور همزمان 170 ژن و هزار و 256 جهش ژنتیکی را بررسی کنند.
این محققان اظهار داشتند: "به محض اینکه سازمان غذا و داروی آمریکا این تراشه را تصویب کند، استفاده بالینی از آن برای درمانهای شخصی شده به خصوص در درمان سرطان آغاز می شود."
نظر شما