عباس علی آبادی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت تامین سوخت زمستانی نیروگاهها با بیان اینکه در حال حاضر روزانه بین 140 تا 145 میلیون متر مکعب معادل گاز طبیعی در نیروگاههای کشور انرژی مصرف می شود، گفت: در آذرماه امسال به طور متوسط روزانه بیش از 30 میلیون متر مکعب گاز طبیعی، 45 میلیون لیتر گازوئیل و بیش از 50 میلیون لیتر نفت کوره (مازوت) سوخت زمستانی تحویل نیروگاههای کشور شده است.
وی در خصوص آثار واقعی شدن قیمت سوخت تحویلی به نیروگاههای کشور توضیح داد: هم اکنون ایران یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفت خام و گاز طبیعی است که حتی بخش عمده ای از این منابع به خارج از کشور صادر می شود.
معاون وزیر نیرو با یادآوری این موضوع که برق کالای نهایی نیروگاههای کشور است، تصریح کرد: وزارت نیرو از واقعی شدن قیمت سوخت تحویلی به نیروگاهها مشابه با سایر صنایع کشور استقبال می کند اما باید قیمت برق یک نرخ مناسب تعیین شود.
به گفته این مقام مسئول، با افزایش تولید برق و صادرات آن به کشورهای همجوار علاوه بر ارز آوری و ایجاد درآمد، اشتغال پایدار نیز در سطح کشور حاصل خواهد شد.
علی آبادی درباره واردات برق از ارمنستان به ازای صادرات گاز طبیعی به این همسایه شمالی کشور توضیح داد: هم اکنون وزارت نیرو با کشور ارمنستان برق تبادل می کند به طوری که تابستان به این کشور برق صادر می کنیم و در فصل زمستان از ارمنستان برق وارد می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تهاتر برق و گاز طبیعی ربطی به وزارت نیرو ندارد بیان کرد: هم اکنون برقی که از ارمنستان تحویل می گیریم به شرکت ملی نفت ایران تحویل می شود.
معاون وزیر نیرو همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر کل تولید برق کشور به 34 تا 35 هزار مگاوات قابل افزایش است، تبیین کرد: از میزان فعلی تولید برق کشور، 30 هزار مگاوات برق به مصرف داخلی می رسد و امکان صدور 700 تا 800 مگاوات برق به کشورهای همسایه وجود دارد.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: هم اکنون با افزایش ظرفیت تولید برق، تراز برق کشور مثبت است.
نظر شما