۱۳ دی ۱۳۸۸، ۱۶:۴۵

48 قلاده یوزپلنگ آسیایی در استان یزد زیست می‌ کنند

48 قلاده یوزپلنگ آسیایی در استان یزد زیست می‌ کنند

یزد - خبرگزاری مهر: معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان یزد گفت: در حال حاضر بین 33 تا 48 غلاده یوزپلنگ آسیایی در مناطق حفاظت شده استان یزد زندگی می ‌کنند.

حسن اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: وجود این تعداد یوزپلنگ آسیایی بر اساس تجارب محیط بانان و کارشناسان همچنین عکسهای تهیه شده و نیز نمایه ‌های به دست آمده جمعیت یوزپلنگ آسیایی، تخمین زده شده است.

وی افزود: ارائه برآورد دقیق از جمعیت حیات وحش به ویژه گوشتخواران شبگرد دشوار و نیازمند مطالعات میدانی و به‌ کارگیری روشهای علمی مبتنی بر دانش آمار است که هنوز نتیجه ‌ای در این زمینه حاصل نشده اما کارشناسان و محیط بانان با تجربه جمعیت یوزپلنگ آسیایی در استان یزد را 33 تا 48 قلاده تخمین می‌ زنند.

شکار بی‌ رویه طعمه های یوزپلنگ مهمترین عامل کاهش جمعیت این گونه ارزشمند است

اکبری با اشاره به کاهش جمعیت این گونه ارزشمند در کشور و به تبع آن استان یزد بیان داشت: تخریب و تبدیل زیستگاه و شکار بی‌ رویه طعمه‌های یوزپلنگ نظیر قوچ، میش، آهو و ... در گذشته را مهمترین عامل کاهش جمعیت این گونه ارزشمند دانست.

وی ادامه داد: علاوه بر این بسیاری از زیستگاه‌ های مطلوب این گونه به دلیل جاده سازی، کشاورزی، دامداری، عبور خطوط انتقال نیرو و ... تخریب و یا از مطلوبیت آنها به شدت کاسته شده است.

اکبری با اشاره به اینکه امروز پرورش گونه‌ های کمیاب در مناطق حفاظت شده سبب اسارت حیوان است، عنوان کرد: البته بسیاری از کارشناسان به این امر اعتقادی ندارند و اسارت حیوان در شرایط خاص در مناطق حفاظت شده را آخرین راه نجات گونه ‌های کمیاب می‌ دانند.

هنوز امکان احیا جمعیت یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه های طبیعی وجود دارد

وی ادامه داد: در مورد یوزپلنگ آسیایی نیز باید گفت که هنوز امکان احیا جمعیت آن در زیستگاه‌ های طبیعی وجود دارد و نیاز به پرورش آن نیست اما اگر روزی ناچار به پرورش این گونه در کشور باشیم، استان یزد به دلیل دارا بودن زیستگاه‌ های مطلوب برای یوزپلنگ آسیایی، نسبت به سایر استانهای کشور دارای مزیت است.

اکبری با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای حفاظت از گونه یوزپلنگ آسیایی در مناطق حفاظت شده استان یزد اظهار داشت: انتخاب محدوده ‌هایی با عنوان مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست در استان و حضور دائم ماموران اجرایی و گشت و کنترل موجب ایجاد امنیت نسبی در زیستگاه‌ ها و افزایش جمعیت طعمه‌ های یوزپلنگ آسیایی شده است.

اقدامات مدیریتی در بقای یوزپلنگ آسیایی بسیار موثر است

وی خاطرنشان کرد: بدیهی است اقدامات مدیریتی همچون تغذیه دستی حیات وحش در خشکسالی‌ها، تامین آب و ... به طور غیر مستقیم در بقای این گونه نقش داشته است ضمن اینکه تمام مشاهدات این گونه به صورت منظم ثبت و در اصلاح مرزهای مناطق چهارگانه تحت مدیریت محیط زیست، پاسخ به استعلام‌ های معدنی و امور زیربنایی تا حد امکان توجه کافی به حفظ زیستگاه ‌های یوزپلنگ آسیایی شده و خواهد شد.

کد خبر 1010545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha