۱۵ دی ۱۳۸۸، ۸:۳۳

گزارش خبری مهر/

ممنوعیت تردد خودروهای سنگین پلاک قدیمی به بندر شهید رجایی

ممنوعیت تردد خودروهای سنگین پلاک قدیمی به بندر شهید رجایی

بندرعباس - خبرگزاری مهر: با اجرای بند 10 مصوبه طرح ساماندهی کامیون های حمل شهری متردد در بندرشهید رجایی از ورود 180 کامیون پلاک قدیمی به محوطه بندرشهید رجایی جلوگیری و باعث ایجاد نارضایتی در بین رانندگان این خودروها شد.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، بندرشهید رجایی به عنوان یکی از بزرگترین بنادر در خاورمیانه و کشور به عنوان تنها بندرکانتینری کشور محسوب می شود و تردد خودروهای سنگین جهت حمل کانتینرها در محوطه و حمل تا پایانه بار بندرعباس امری اجتناب ناپذیر است.

صبح یکشنبه اداره بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بر اساس مصوبه مورخ 13 مهر سال جاری در شورای عالی ترافیک استان طبق بند 10 این مصوبه از تردد کامیون های فاقد پلاک جدید و فرسوده در بندرشهید رجایی توسط عوامل حفاظتی و انتظامات بندر ممانعت کرد.

با اجرای این مصوبه از سوی بنادر و دریانوردی استان تعدادی از رانندگان این خودروها نسبت به عملی نشدن بندهای دیگر این مصوبه از سوی تمامی دستگاه های متولی ابراز نارضایتی کردند و خواهان پاسخگویی مدیران دستگاه های اجرایی مربوطه، استانداری و فرمانداری شهرستان و روشن شدن وضعیت خود شدند.

حاج حسینی، نماینده رانندگانی که از ورود آنها به بندرشهید رجایی ممانعت شده بود در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، گفت: از صبح یکشنبه گارد بندر از ورود خودروهای سنگین پلاک قدیمی جلوگیری می کند.

وی بیان کرد: خودروهای سنگین فرسوده و حتی پلاک قدیمی در تمامی جاده های کشور در حال تردد هستند و نمی توان بدون آنکه از قبل هماهنگی شود و یا تسهیلاتی را در اختیار رانندگان جهت تعویض کامیون های خود کنند از ورود و یا برخورد با آنها اقدام کنند.

حاج حسینی در اعتراض به اینکه راهنمایی و رانندگی، حمل و نقل پایانه ها، شورای عالی ترافیک، استانداری و فرمانداری پاسخگوی آنها نیستند، افزود: سال گذشته بر اساس مصوبه دولت خودروهای سنگین تا تاریخ 1/4/87 تعویض پلاک شدند و درست از صبح روز بعد بر اساس بخشنامه دیگر تعویض پلاک انجام نگرفت و 18 ماه است که خودروهای سنگین پلاک قدیم همچنان سرگردان برای تعویض پلاک هستند.

نماینده رانندگان خودروهای فرسوده که از ورود آنها به بندرشهید رجایی جلوگیری شده بود، خاطرنشان کرد: زمان جنگ از خرمشهر به این بندر آمده ایم و از زمانی که بندرشهید رجایی خاکی بوده است تا کنون در اینجا کار کرده ایم و تمامی زندگی و جوانی خود را در اینجا گذاشته ایم و اگر اعلام کرده اند خودروهای فرسوده نباید وارد بندرشهیدرجایی شوند چرا تسهیلاتی نمی دهند تا بتوانیم بر اساس قانون خودروهای خود را عوض کنیم.

وی تصریح کرد: زمانی که به رئیس شورای ترافیک مراجعه کرده ایم گفته اند سازمانهایی که در استان هستند همکاری لازم را انجام نمی دهند و باید به فرمانداری مراجعه کنیم اما متاسفانه حتی فرمانداری و استانداری هم جوابگوی رانندگان سرگردان نیستند.

وی بیان کرد: جالب است ماشین هایی که مانند خودروهای ما فرسوده هستند و از تهران، تبریز، ارومیه و سایر شهرهای کشور می آیند اجازه تردد دارند اما چون خودروهای ما داخل شهری هستند اجازه تردد به بندر را ندارند.

وی با ابراز تاسف از اینکه هیچ ارگانی در استان جوابگوی نیاز و خواسته آنها و حتی عمل کردن به مصوبه شورای عالی ترافیک نیست، افزود: نمی دانیم چه کسی باید جوابگوی ما باشد و فقط اداره بنادر به مصوبه عمل کرده است و سایر دستگاه ها در برخی مواقع حتی اظهار بی اطلاعی کرده اند.

وی با ارائه پیشنهاداتی عنوان کرد: ارائه برنامه تردد از سوی دستگاه های ذیربط تا زمان تعویض پلاک کشده ها، حل مشکل رانندگان توسط سازمان و یا ارگان متولی، اجازه جهت معاینه فنی کشنده ها و مشخص شدن تسهیلات اعطایی از سوی دولت جهت تعویض کشنده های فرسوده تا بتوانند مجددا به کار خود مشغول باشند.

برخی از رانندگان گفتند: بنادر و دریانوردی تعداد کشنده های خارجی فرسوده را با قیمت پایین وارد کرده است به همین دلیل به کشنده های ما ایراد می گیرد اگر کامیون های ما فرسوده است چرا کشنده هایی که هم سن و سال کشنده های ما هستند و وارد شده اند هنوز در بندرشهید رجایی کار می کنند.

این رانندگان اظهار کردند: سردار رویانیان اعلام کرده است تردد کامیون هایی که برگ معاینه فنی دارند در تمامی جاده های کشور مجاز است اما نمی دانیم چرا در بندرشهید رجایی همه چیز فرق می کند.

شورای عالی ترافیک باید جوابگوی رانندگان باشد

در همین رابطه کوروش جهانبخش، رئیس اداره کالا اداره حمل و نقل پایانه ها، در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس، اعلام کرد: ورود کشنده های فرسوده و تردد اینگونه وسایل سبب کاهش ایمنی در بندرشهید رجایی و ایجاد مشکل حمل و نقل و تلفات جانی و مالی می شود.

وی عوامل جلوگیری از ورود کشنده های فرسوده در بندرشهیدرجایی را نداشتن ایمنی، دارا نبودن کارت هوشمند، استفاده نکردن بارنامه هنگام بارگیری بیان کرد.

به گفته وی، کشنده های فرسوده کار کرد برون شهری را ندارند و در حمل شهری فعالیت می کنند و حیطه کاری سازمان حمل و نقل حمل و بار مسافر برون شهری است و کلیه رانندگان باید دارای بارنامه و کارت هوشمند باشند.

وی با اشاره به اینکه شورای عالی ترافیک باید جوابگوی این رانندگان باشد افزود: مراجع ذیربط باید جهت نوسازی این کشنده ها اقداماتی انجام دهند زیرا وجود اینگونه وسایل معضل ساز است.

سازمان حمل و نقل پایانه ها مسئول است

این در حالی است که دبیر شوراهای هماهنگی ترافیک استان هرمزگان، سازمان حمل و نقل و پایانه ها را مسئول جوابگویی به کشنده های فرسوده و پلاک قرمز بر شمرد.

رسول دهقانی در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس گفت: مشکل خودروهای فرسوده سبک و سنگین معضلی است که سالها در کشور با آن مواجهیم و با توجه به اینکه استان ما استانی حمل و نقلی است این موضوع نمود بیشتری پیدا کرده است.

وی افزود: سازمان حمل و نقل باید لیستی از خودروهای فرسوده تهیه کرده و به تهران ارسال می کرد تا طبق تبصره 13 حمل و نقل و پایانه ها به رانندگان تسهیلات داده شود و با اجرای این طرح مصوب خودروهای نو جایگزین خودروهای فرسوده شود و خودروهایی که مقدور به بازیافت نیستند با خودرو نو تعویض شوند.

به گفته وی به هر نفر از رانندگان کشنده های فرسوده از طرف دولت 17میلیون تومان تسهیلات تعلق می گیرد.

وی علت جلوگیری از تردد این خودروها را جلوگیری از آلودگی محیط زیست، کاهش حوادث و ایمنی در جاده ها بیان کرد و افزود: علت نداشتن کارت شارژ این خودروها را عدم دریافت کارت معاینه فنی و پلاک از سازمان حمل و نقل اعلام کرد و در صورت دریافت کارت معاینه فنی از سازمان حمل و نقل و پایانه ها به این خودروهای سبک و سنگین کارت اجازه تردد و همچنین کارت شارژ داده می شود.

به گفته وی در جلسه شورای ترافیک برای رفع مشکل این رانندگان جلسه ای با حضور فرماندار، رئیس حمل و نقل، مدیر کل بنادر و دریانوردی رئیس پلیس راه و مدیرکل سازمان محیط زیست برگزار شد و همچنین از نمایندگان تبصره 13 تعهد گرفته شده که کارهایشان را زودتر انجام دهند تا مشکل این افراد را حل کند.

وی تعداد خودروهای فرسوده در سطح استان را 600 تا 700 دستگاه اعلام کرد.

300 دستگاه فرسوده دارای شرایط این مصوبه هستند

همچنین معاون دریایی و بندری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان از اجرای طرح جلوگیری از ورود خودروهای فرسوده سنگین دارای پلاک قدیمی به بندر شهید رجایی خبر داد.

سیدمحمد حکیمی پس از اجرای طرح و ممنوعیت ورود کشنده های فرسوده گفت: این طرح در راستای مصوبه شورای عالی ترافیک استان اجرا می شود و طی آن خودروهایی سنگینی که دارای پلاک قرمز هستند اجازه تردد و ورود به بندر شهید رجایی را ندارند.

وی در ادامه افزود: بیش از پنجهزار خودروی سنگین روزانه وارد یا از این بندر خارج می شوند که از این تعداد حدود 300 دستگاه فرسوده و دارای شرایط در نظر گرفته شده در این مصوبه هستند.

حکیمی خاطرنشان کرد: مالکان این خودروها باید با مراجعه به راهنمایی و رانندگی استان و پس از طی مراحل در نظر گرفته شده ، نسبت به تعویض پلاک اقدام نمایند.

وی اهمیت ایمنی در این بندر را یادآور شد و افزود: ورود و تردد این خودروها در بندر شهید رجایی باعث بروز حوادثی همچون سقوط کالاها و کانتینرها و شکسته شدن کفی و شاسی و تصادفات مکرر شده است و در واقع باعث شده ایمنی در این بندر با خطر مواجه شود.

معاون دریایی و بندری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اضافه کرد: سال ساخت برخی از آن به سال 1942 یعنی بیش از 70 سال قبل برمی گردد و این باعث بروز مشکلاتی در سطح بندر شده است.

وی گفت: بندر شهید رجایی جایگاه ویژه ای در منطقه دارد و باتوجه به اینکه بخش اعظمی از عملیات بندری در سطح کشور در این بندر انجام می شود می طلبد از ایمنی بالایی برخودار باشد.

حکیمی در عین حال لزوم رسیدگی جدی به وضعیت رانندگان این خودروها را یادآور شد و گفت: از جمله راهکارهایی که به نظر می رسد می تواند به حل این معضل بیانجامد این است که دولت به صاحبان این خودروها ، تسهیلات بلند مدت ارائه کنند تا ضمن نوسازی ناوگان و جلوگیری از بروز سوانح و حوادث در سطح بنادر ، معیشت صاحبان این قبیل خودروها نیز با مشکل مواجه نشود.

رانندگان حتی اعلام کردند حاضر هستند هر گونه شرط و مصوبات شورای عالی ترافیک را انجام دهند اما تا کنون هیچ دستگاه های حاضر به پاسخگویی نشده است.

کد خبر 1011483

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha