خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: در این کتاب مایکل شیهان بررسی و ارزیابی استادانهای از دیدگاههای مختلف دانشمندان در زمینه تفسیر امنیت به عنوان یکی از مفاهیم مورد نزاع و اختلاف در روابط بینالملل ارائه میدهد.
شیهان نخست، رهیافت واقعگرایی کلاسیک هانس مورگنتا و ادوارد کار و نظرات وارثان نو واقعگرای آنان را توضیح میدهد. وی سپس تشریح میکند چگونه امنیت اقتصادی شامل اقتصاد دفاع و امنیت انسانی میشود که فقر و قحطی را در بر میگیرد.
وی همچنین تبیین میکند چگونه امنیت زیست محیطی، امنیت و محیط زیست را به هم پیوند میزند. ارتباطی که چالش اساسی برای سلسله مراتب سیاسی بینالمللی است.
شیهان سپس رویکردهای مختلف اثباتگرا به امنیت را مورد بررسی قرار میدهد. وی دیدگاههای گوناگون در چارچوب تفکر فمینیستی در مورد امنیت، نظرات مکتب امنیت انتقادی، و دغدغههای اصلی با بیان تغییر خود از امنیت بیان میکند و تلاش میکند تا ادراک فرا اثباتگرایی از امنیت ارائه دهد که رهایی انسان، عدالت و صلح را به هم پیوند دهد.
این کتاب در 147 فصل تنظیم شده است. فهرست عناوین این کتاب عبارتند از: واقعگرایی و امنیت، جوامعامنیتی و صلح دموکراتیک، دستور کار گستردهتر امنیت، امنیت اقتصادی، امنیت اجتماعی، امنیت زیستمحیطی، فمینیسم و امنیت، نظریه امنیت انتقادی و پست مدرنیسم و امنیت.
نظر شما