به گزارش خبرنگار مهر در رشت، فرج الله سلحشور پنجشنبه شب در مراسم اختتامیه دومین دوره مسابقه سراسری داستان "قصص" در رشت، افزود: این ویژگی آنقدر مهم است که اگر داستانی فاقد آن باشد، یعنی تنها برای سرگرمی و تفریح خواننده یا به شگفتی انداختن او نوشته شده باشد، در حد یک لطیفه یا معماست و نباید اسم قصه را روی آن گذاشت.
وی ادامه داد: بنابراین قصه نویس های مسلمان هرگز نباید تنها برای سرگرم ساختن و تفنن خواننده دست به قلم ببرند چون در این صورت، حداقل اجر معنوی از این کار نخواهند برد.
کارگردان سریال حضرت یوسف (ع) با اعلام اینکه قصه نویسی از ماندگارترین و نافذترین قالب، برای ارائه مفاهیم و گسترش معارف اسلامی است، اظهار داشت: بخش عظیمی از آیات قرآن و سایر کتابهای آسمانی را قصه تشکیل داده است.
وی با اعلام اینکه خداوند متعال بهترین قصه گوست، افزود: داستانهای الهی ویژگی همچون حقانیت، هدفمندی، خلاصه گویی و ایجاز، تکرار و تربیت، تازگی و تنوع سبک، الگودهی و عفت کلام دارند.
سلحشور با اشاره به اینکه از ویژگی های قصه های قرآنی واقعی بودن آنهاست و هرگز خیال پردازی و دروغ در داستانهای این کتاب مقدس یافت نمی شود، ادامه داد: در این کتاب مقدس، هرگز قصه گویی به عنوان ابزار سرگرمی و برای خواب کردن انسانها به کار نرفته است بلکه تمامی قصص قرآن با هدف بیداری افکار و بینایی افراد ارائه شده است
.کارگردان سریال حضرت یوسف(ع) یادآور شد: معمولا تکرار یک آیه یا داستان با تعابیر مشابه یا مختلف، برای تذکر و گوشزد کردن اهمیت مطلب و افزودن اثر تربیتی آن است زیرا در امر تربیت انسانها، تکرار لازم است و داشتن الگو از نکات مهم و ضروری در تربیت و هدایت انسانهاست و قرآن با نقل سرگذشت نیکان و بدان جامعه، آنها را به عنوان الگو و مایه عبرت معرفی می کند.
نظر شما