عبدالحسین مظفری در گفتگو با خبرنگار مهر در قزوین گفت: تخمین عملیات جمعیت وحوش و ارزیابی وضعیت زیست محیطی حیات وحش یکی از وظایف این اداره کل است که به صورت طرح همه ساله در فصول تابستان و زمستان اجرا می شود.
وی افزود: عملیات سرشماری توسط 52 گروه با استفاده از 28 دستگاه خودرو متشکل از کارشناسان متخصص و محیط بانان مجرب در زیستگاه های طبیعی به مدت 134 نفر روز به مرحله اجرا گذاشته شده است.
مظفری تصریح کرد: بر اساس نتایج بدست آمده در عملیات سرشماری، هیچ گونه جدیدی در مناطق زیستگاهی و حفاظت شده استان شناسایی نشده است و گونه های شاخص از وضعیت مطلوبی برخوردار هستند.
وی مهمترین اهداف عملیات سرشماری را تخمین فراوانی جمعیت وحوش استان با تاکید بر گونه های شاخص آن ذکر کرد و افزود: گونه های شاخص استان که معمولا در عملیات مورد بررسی قرار می گیرد شامل کل، بز، قوچ و میش است.
معاون مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین یادآور شد: برخی از گونه ها مانند پلنگ، گرگ، روباه، خرس و گربه سانان از گونه های شب زی هستند که در اجرای عملیات سرشماری به هنگام روز دیده نمی شوند از این رو از رد پا، فضله و مکانهای خواب این گونه ها می توان تشخیص داد که چنین گونه هایی وجود دارد و وضعیت آنها بررسی می شود.
مظفری خاطرنشان کرد: چرای بی رویه دامهای اهلی در منطقه حفاظت شده، کنترل شدید تخلفات شکار و صید گونه های حیات وحش، کنترل تردد بی مورد افراد در این منطقه، محدود کردن فعالیتهای مخل امنیت وحوش از جمله عوامل افزایش ضریب امنیتی و رشد جمعیت گونه های حمایت شده و ارزشمند کشور در منطقه حفاظت شده تحت مدیریت این اداره به شمار می رود.
این مسئول همچنین اظهار داشت: تعلیف غیرمجاز دامهای اهلی، عوامل اقلیمی مانند خشکسالی در سالهای اخیر و کمبود منابع آبی و غذایی از جمله تهدیداتی است که حیات وحش استان با آنها موجه است.
مظفری در پایان محدود بودن اعتبارات اختصاص یافته در بخش تحقیقات و کمبود نیروی انسانی را از چالشهای پیش روی محیط طبیعی استان قزوین اعلام کرد.
نظر شما