دبیر هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه به خبرنگار مهر در اهواز گفت: در مجموع 700 مقاله از طریق دبیرخانه همایش دریافت شده که پس از داوری حدود 500 مقاله از میان آنها به صورت شفاهی و پوستری در مدت سه روز برپایی سمینار، ارائه میشود.
محمود کاشفی پور محور اصلی این سمینار را تاثیر تغییر اقلیم روی دینامیک رودخانه دانست و افزود: محورهای فرعی این سمینار نیز شامل مدیریت رسوب و فرسایش رودخانه، مرفولوژی رودخانه، مدل سازی در مهندسی رودخانه، سازههای هیدرولیکی در رودخانهها، هیدرولیک جریان در رودخانه، جنبههای زیست محیطی رودخانهها، مدیریت یکپارچه حوزه و رودخانه، کاربردGIS و RS و مهندسی ارزش در مهندسی رودخانه، روشهای نوین اندازه گیری و مانیتورینگ جریان و رسوب در رودخانهها و اثرات اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و سیاسی طرحهای مهندسی رودخانه است.
وی با اشاره به موضوع انتقال آب از خوزستان به فلات مرکزی کشور و دیدگاههای موافق و مخالف پیرامون این مسئله گفت: یک مقاله کلیدی در ارتباط با مسائل و مشکلات انتقال آب به عنوان بخشی از برنامه افتتاحیه در نخستین روز سمینار مهندسی رودخانه ارائه میشود.
کاشفی پور تفاوت هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه با سمینارهفتم در سال 85 را دعوت از معروفترین افراد و متخصصان خارج از کشور برای شرکت در این سمینار عنوان کرد و گفت: با همکاری وزارت علوم، امور خارجه و دانشگاه شهید چمران اهواز مقدمات حضور و سفر آنها به ایران فراهم شده و این سخنرانان کلیدی شامل پروفسور ویلی هگر، پروفسور سروش سروشیان و پروفسور حسین صدیقی در سمینار حضور خواهند یافت.
وی دیگر مزیت این سمینار بر سمینار پیشین را مشارکت دادن استانداری خوزستان به عنوان یکی از برگزارکنندگان با توجه به اهمیت مسائل آبی استان عنوان کرد.
هشتمین سمینار بین المللی مهندسی رودخانه از 6 تا 8 بهمن ماه سال جاری در دانشکده علوم برگزار می شود. این سمینار هر سه سال یک بار در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار میشود.
تاکنون هفت دوره سمینار مهندسی رودخانه در سالهای ۱۳۶۹، ۱۳۷۱، ۱۳۷۳، ۱۳۷۵، ۱۳۷۷، ۱۳۸۱و ۱۳۸۵ با هدف ارتقای دانش مهندسی رودخانه و فراهم کردن ارتباط نزدیک بین متخصصان و تبادل نظر و مباحثه در زمینههای مختلف علم مهندسی رودخانه برگزار شده است.
نظر شما