به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، روز شنبه در حالی کارخانه پیشرفته آلومینیوم هرمزآل با ظرفیت تولید 147 هزار تن در سال در بندرعباس با حضور رئیس جمهوری به بهره برداری رسید که تا قبل از آن تولید این فلز در ایران 310 هزار تن در سال بود و نسبت به تولید یک میلیون تن کشورهای قطر و امارات در سطح پایینی قرار داریم.
استان هرمزگان به دلیل قرار گرفتن در کنار خلیج همیشه فارس و وجود پتانسیلها، ظرفیتها و نزدیکی به بازار مصرف مورد توجه مسئولان کشوری و حتی سرمایه گذاران خارجی قرار گرفته است. پس از افتتاح فولاد با حضور سرمایه گذاران هندی شاهد حضور شرکتهای بزرگ اروپایی در این منطقه جهت رونق آلومینیوم هستیم همانطور که بزرگترین کارخانه تولید آلومینیوم کشور با سرمایه گذاری 300 میلیون یورویی ایتالیایی ها می توان به اهمیت این صنعت در کشور به خصوص در هرمزگان پی برد.
افتتاح رسمی آلومینیوم هرمزگان یا همان آلومینیوم هرمزال و افزایش 47 درصدی ظرفیت تولید آلومینیوم ایران و رسیدن به 475 هزار تن در سال نوید روزهای روشن در بومی سازی این صنعت در کشور را خواهد داشت. اما نباید فراموش کرد این آخر راه نیست و می توان با تامین منابع مالی مناسب و جذب سرمایه گذاران خارجی و استفاده از تکنولوژیهای برتر دنیا در این صنعت، ایران را به عنوان کشورهای مطرح در منطقه و دنیا و با توجه به ظرفیتهای مناسب موجود معرفی کرد.
رشد 10 درصدی تولید آلومینیوم کشور در سال 2009
علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاح آلومینیوم هرمزآل در بندرعباس در حالی از رشد 20 درصدی تولید آلومینیوم در سال 2009 خبر داد که کشورهای بزرگ تولید کننده آلومینیوم با رکود 10 درصدی روبرو شده بودند.
با گستردگی سونامی رکود اقتصادی در جهان شاهد ورشکستگی بزرگترین کارخانجات و کمپانیهای صنعتی و تجاری اروپایی و آمریکایی و حتی رکود در کشور همسایه و تازه توسعه یافته امارات بودیم که توانست ایران را به عنوان مکانی مناسب برای سرمایه گذاری امن معرفی کند همانگونه که در صنعت آلومینیوم موفق به افزایش تولید شدیم.
محرابیان با بیان اینکه با راهاندازی این طرح، جهش خوبی در صنعت آلومینیوم در کشور اتفاق می افتد، گفت: هم اکنون مصارف آلومینیوم در صنایع مختلف جهان متنوع است به همین علت، این صنعت در رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی هر کشوری، استراتژیک و راهبردی است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه تکنولوژی طرح هرمزال به طور مشترک توسط مهندسان ایرانی و شرکتهای طراز اول جهان محقق شده است، بیان کرد: طرح آلومینوم جاجرم با استفاده از تجربه 100 درصد داخلی و به صورت کاملا خودکفا درحال انجام است.
وی تصریح کرد: در کشور دو طرح بزرگ دیگر شامل طرح آلومینیوم جنوب در منطقه لامرد با ظرفیت 250 هزار تن تولید در سال و مسجد سلیمان با ظرفیت 300 هزار تن نیز تعریف و مراحلی از آن پشت سر گذاشته شده است.
به گفته این مقام مسئول میزان سرمایه گذاری انجام گرفته در این طرح پاسخگوی اشتغال حدود یکهزار نفر است و باعث فعالتر شدن زنجیره تولید در کشور می شود.
تولید آلومینیوم باید در کشور بومی سازی شود
همچنین در این مراسم دکتر محمود احمدی نژاد با اعلام این مطلب که باید صنعت آلومینیوم سازی در کشور بومی شود، بیان کرد: وزارت صنایع باید احداث و ساخت پروژههای آلومینا و کاتود را نیز در کشور در دستور کار قرار دهد، همچنین با توجه به پیاده سازی تکنولوژی بومی صنعت آلومینیوم باید احتیاط خود را به سمت تکنولوژیهای بهرهمند از 300 و 400 کیلو آمپر را نیز به صورت بومی در دستور کار قرار دهند.
عرضه و تقاضای آلومینیوم روز به روز بهبود می یابد
مهدی ثقفی، مدیرعامل آلومینیوم المهدی نیز در مراسم افتتاح بزرگترین کارخانه آلومینیوم کشور در بندرعباس، گفت: قیمتهای آلومینیوم با بحران اقتصاد جهانی سقوط کرده بود که مجددا با شیب ملایمی در حال افزایش است.
وی خاطرنشان کرد: امروزه در هر خودرو مقدار زیادی آلومینیوم مصرف میشود. همچنین سهم مصرف آلومینیوم در پروژههای ساختمانی نیز بالاست.
ثقفی تصریح کرد: تفاوت در عرضه و تقاضای آلومینیوم این نوید را میدهد که قیمت فروش آن روز به روز بهبود یابد. در حال حاضر نیز قیمت فروش شمش در حد قیمت تمام شده بوده و هزینههای تولید را جبران میکند.
هرمزآل آخر راه نیست
با افتتاح آلومینیوم هرمزآل نباید کار را تمام شده دانست چرا که کشورهای نه چندان بزرگ قطر و امارات همچنان در پی افزایش تولید هستند.
آلومینیوم به دلیل استفاده در صنایع هواپیما سازی، خودرو سازی و ساختمان یکی از فلزات پر مصرف در قرن 21 محسوب می شود و با توجه به ظرفیت های موجود و حضور متخصصان کشورمان می توانیم در آینده با برنامه ریزی صحیح و رفع موانع موجود بر سر راه این صنعت شاهد بومی سازی آن در کشور و رقابت جدی با کشورهای تولید کنندگان بزرگ آلومینیوم در جهان بود.
نظر شما