به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر ، برخي گزارش ها حاكي است كه متوسط رشد سالانه سرمايه گذاري خارجي در جهان و در دوره زماني 98- 1980 به 13 درصد رسيد كه از ميانگين رشد سالانه تجارت جهاني در اين مدت كه شش درصد ثبت شد بيشتر بود.
بر اساس برآورد سازمان ملل، مجموع سرمايه گذاري خارجي در كشورهاي مختلف دنيا در سال 1999 به 865 ميليارد دلار رسيد و انتظار مي رود كه اين رقم در سال 2000 به بيش از يك تريليون دلار بالغ شده باشد شركت هاي فرامليتي كه شمارشان افزون بر 54 هزار شركت است عامل عمده انتقال سرمايه ها در جهان هستند.
به گزارش مهر، گسترش روزافزون سرمايه گذاري خارجي در دنيا و تاثير مثبت آن به رشد اقتصادي كشورها ، افزايش رقابت ميان ملل جهان براي جذب سرمايه گذاري خارجي را موجب شده است و همه روزه شاهد تسهيل مقررات و قوانين كشورها براي كسب سهم بيشتر از سرمايه گذاري هاي خارجي هستيم.
گشايش بازارهاي سهام كشورهاي صنعتي و در حال توسعه به روي سرمايه گذاري خارجي، ايجاد مناطق آزاد تجاري و صنعتي در كشورهاي مختلف و در نهايت تسهيل فعاليت سرمايه گذاران خارجي از جمله اقدامات مهم رايج در جهان است.
دولت ايران در طول سال گذشته براي حدود شش طرح سرمايه گذاري خارجي مجوز سرمايه گذاري در كشور صادر كرده است. ارزش كل اين طرح در پايان سال 82 به محدوده دو ميليارد دلار نزديك شده است.
بر اساس گزارش سازمان سرمايه گذاري و كمك هاي فني اقتصادي ايران، از ابتداي اجراي قانون جديد جلب و حمايت ازسرمايه گذاري خارجي تاكنون 170 مجوز براي جب سرمايه خارجي را از دولت دريافت كرده اند.
به گزارش مهر، مطابق آمارهاي موجود، حدود دو ميليارد دلار از سرمايه هاي خارجي درسال 82 جذب شده است و بر اساس آمارهاي وزارت امور اقتصادي و دارايي حدود 50 طرح ديگر هم در مرحله بررسي و تاييد نهايي قرار دارد.
مطابق آمارهايي كه دولت منتشركرده است عمده سرمايه گذاران خارجي از كشورهاي اروپايي، سرمايه گذاران هلندي فرانسوي
، آلماني ، انگليسي و تركيه اي صادر شده است ؛ ضمن اينكه موارد تاييد شده براي مشاركت سرمايه گذاراني از كشورهاي عربستان، هندوستان ، بحرين ، مالزي و امارات متحده عربي نيز در گزارش هايي از دولت ديده مي شود.
نظر شما