نحوه ممیزی برآثار نمایشی و نبود قوانین مدون از موارد چالش برانگیز همیشگی تئاتر کشور بوده است. چالشی که طرفین درگیر نظرات متفاوتی را از زوایایی مختلف ابراز می کنند. خبرگزاری مهر قصد دارد با انعکاس آرا گوناگون تلاشی برای شفافیت بیشتر حدود ممیزی داشته باشد. در این راستا با اهالی و مسوولان تئاتر کشور سلسه گفتگوهایی را انجام دادهایم.
نصرالله قادری در اینباره به خبرنگار مهر گفت: به نظر من این مسئله ای منطقی نیست که گروهی حرفهای مدتها برای اجرای نمایشی تمرین کرده ووقت وانرژی خود را صرف به ثمر رساندن آن کند اما بعد از بازبینی وچند روز مانده به اجرا به گروه اطلاع دهند که نمایش آنها مورد قبول قرار نگرفته است.
وی افزود: البته اگر متنی تصویب نشده باشد به آن گروه اجازه تمرین در سالن را نمیدهند و این نمایش نمیتواند بدون تصویب متن به بازبینی واجرا برسد اما بعضی از گروههای نمایشی به صورت کارگاهی ودر طول تمرینها به متن نهایی دست مییابند.
وی ادامه داد: حتی اگر متنی در ابتدا نیز مورد تائید قرار گیرد نمیتوان مطمئن بود که این کاراجازه اجرا بیابد چون در طول تمرینها متن تغییر میکند وممکن است متفاوت از چیزی بشود که قبلا ارائه شده، این مسئله در مورد نمایشی که به صورت کارگاهی شکل میگیرد بیشتر صدق میکند.
این کارگردان گفت: این طبیعت ممیزی است که هر تصمیمی که از ناحیه آنها گرفته شود باید مورد تائید قرار گیرد. این مشکلات اتفاق تازهای نیست و در گذشته نیز ممیزیهای غیرکارشناسانه باعث به صحنه نرفتن آثار بسیاری شده است. سالها پیش نمایش تائید شده ای را تمرین میکردم که به تصویب شورای انقلاب فرهنگی هم رسید اما اعلام شد که متن مشکل محتوایی دارد واجازه به صحنه رفتن را پیدا نکرد.
وی خاطرنشان کرد: گروههای نمایشی اگردر ابتدا قرارداد مشخصی داشته باشند و خطوط ممیزی به را آنها متذکر شوند میتوانند راحتتر و بدون دغدغه آثارشان را به اجرا ببرند. ممیزیها نباید سلیقهای باشد. اگر قانون مدون و کارشناسی شدهای وضع نشود گروههای نمایشی قادر به ادامه کار نخواهند بود.
نظر شما