۲۳ دی ۱۳۸۸، ۱۵:۰۴

وزیر کار اعلام کرد:

تدوین سند جامع اشتغال / پنجره واحد کسب و کار استانها راه‌اندازی می شود

تدوین سند جامع اشتغال / پنجره واحد کسب و کار استانها راه‌اندازی می شود

وزیر کار و امور اجتماعی از تدوین سند جامع اشتغال کشور با هدف دسترسی و ظرفیت سنجی اشتغال خبر داد و اعلام کرد به زودی پنجره واحد کسب و کار استانها راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا شیخ الاسلامی با اشاره به تدوین سند جامع اشتغال با هدف دسترسی و ظرفیت سنجی اشتغال کشور، گفت: این سند که به مثابه نقشه راه و اطلس اشتغال و تولید در کشور است، می تواند ضمن ساماندهی اشتغال در همه استانها و شهرهای کشور سبب هم افزایی اشتغال و جلوگیری از رکود و تعطیلی طرحهای اشتغالزا در کشور شود.

وزیر کار و امور اجتماعی اظهار داشت: با تهیه سند جامع تولید و اشتغال کشور در آینده نزدیک، می توان از اشتغال موجود به نحوی صیانت و راه را برای شتغال جدید و تکمیل زنجیره تولید در صنایع پایین دست هموار کرد. جلوگیری از خام فروشی در کشور و ایجاد زنجیره تولیدی به نحوی که صنایع پایین دستی و تکمیلی بتوانند هم افزایی داشته باشند در ایجاد اشتغال بسیار موثر خواهد بود.

فقدان آموزش و مهارت

شیخ الاسلامی ادامه داد: کشور ما از گذشته های دور در زمینه نفت، فولاد و فلزات خام فروشی می کرد و فرصت ایجاد اشتغال را از کشور می گرفت که این وضعیت زیبنده کشور اسلامی نیست. بهره وری پایین در کشور نتیجه فقدان آموزش و مهارت و تحقیق در کشور است.

وی نظام آموزشی فعلی کشور را نادرست دانست و افزود: آموزش فعلی دانا محور است نه مهارت محور، تا این وضعیت وجود دارد قادر نیستیم هزینه های تولید در کشور را پایین و تولید کالا را رقابتی کنیم. هم اکنون در کشور ما افراد فاقد مهارت عمده ترین قشر بیکاران کشور را تشکیل می دهند.

وزیر کار به نقش آموزش فنی و حرفه ای در ایجاد بستر اشتغال در کشور اشاره کرد و گفت: باید به نحوی عمل کنیم که آموزش ها و مهارت تناسبی با بازار کار داشته باشد. بیکاری ریشه بسیاری از مفاسد در کشور است و گام برداشتن برای اشتغال مولد و به حرکت درآوردن چرخ های عظیم تولید و کسب و کار در کشور، بهترین شیوه مبارزه با دشمنان ملت ایران است.

راه‌اندازی پنجره واحد کسب و کار استانها

شیخ الاسلامی همچنین از راه اندازی پنجره واحد کسب و کار در استانها خبر داد و گفت: پنجره واحد کسب و کار با محوریت استانداریها در دستور کار است که به زودی در همه استانها اجرایی می ‌شود.

وی با اشاره به تفاوتهای کار فعالان اقتصادی با تجارت، گفت: کار این قشراز جامعه ارزشی و بسیار والاست و امری عبادی است. افزایش بهره‌وری، مدیریت عادلانه و کارشناسانه، گسترش و حفظ اشتغال، بهبود فضای کسب و کار و آموزش نیروی کار از طریق مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای از جمله فعالیتهایی است که باید برای اشتغالزایی در کشور انجام داد.

وزیر کار و امور اجتماعی مهارت نداشتن فارغ ‌التحصیلان را در هر مقطعی، از ضعف های نظام آموزشی کشور دانست و گفت: این حلقه مفقوده نظام آموزشی کشور است که باید کار مهارت و حرفه ‌آموزی را در آن سر و سامان داد. آموزش جزو هزینه‌های سرمایه‌ای کشور است.

شیخ الاسلامی تصریح کرد: برخی آموزش را جزو هزینه‌های جاری کشور می ‌دانند که این تفکر اشتباه را باید تغییر داد.

کد خبر 1016787

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha