به گزارش خبرگزاری مهر، مهندسان شرکت بزرگ خودروسازی تویوتا در تلاش برای ابداع سیستم دید در شب هستند که می تواند به رانندگان در یافتن مسیر خود در تاریکی جاده ها کمک کند و به این منظور از چشم حشراتی مانند سوسکها، زنبورها و موریانه ها که در تاریکی قادر به دیدن اطراف خود هستند برای ابداع نرم افزار دوربین تصویربرداری استفاده کرده اند.
این سیستم جدید پردازش تصویری می تواند تصاویری کاملا رنگی را در تاریکی و در زمانی که خودرو با سرعتی بالا در حرکت است به ثبت برساند و در عین حال می تواند خود را به صورت خودکار با شدت نور محیط انطباق دهد این به آن معنی است که نور ناگهانی چراغ خودرویی که از روبه رو در حال نزدیک شدن است، نمی تواند مشکلی برای این سیستم به وجود آورد.
از دیگر مزایای این سیستم عدم نیاز به تجهیزات پیچیده یا گران قیمت است به طوریکه برای استفاده از آن به یک دوربین دیجیتال معمولی به همراه کارت گرافیک رایانه های معمولی نیاز خواهد بود.
این ابداع نتیجه همکاری مهندسان شرکت تویوتا، ریاضیدانان و دانشمندی از دانشگاه لوند در سوئد بوده است، اریک وارانت بیشتر مدت مطالعات خود را به بررسی سیستمهای بینایی حشرات پرداخته و اولین مدل ریاضی را برای توضیح این سیستم ارائه کرده است.
درست مشابه زمانی که چشم حشرات می تواند سیگنالهایی را از گیرنده های نوری برای بهبود جزئیات ویژگیهای تصاویر در شب گرد هم آورد، این الگوریتم جدید نیز می تواند سیگنالها را از پیکسلهای تصاویری که در شب به ثبت رسیده اند جمع آوری کرده و با ردیابی الگوهای تکرار شونده در فریم تصاویر حرکات عناصر تصویر را تعیین کرده و از کدر شدن تصویر در اثر حرکت عناصر آن جلوگیری کند.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، این سیستم ویدیویی همچنان نیازمند تکمیل بیشتر است اما تویوتا امیدوار است به زودی این سیستم به بخشی حیاتی از خودروهایش تبدیل شود که علاوه بر افزایش ایمنی بتواند از بروز تصادفات جاده ای نیز جلوگیری کند.
نظر شما