وی ضمن اظهار بی اطلاعی از زمان جشنواره تله فیلم ها که دوم بهمن ماه برگزار می شود، گفت: در کوران خبرهای جشنواره های تئاتر فجر و فیلم فجر از جشنواره تله فیلم ها خبری نداشتم.
عیاری درباره تولید فیلمهای تلویزیونی به خبرنگار مهر گفت: اگر جنبههای مثل شاغل شدن گروه زیادی از دست اندرکاران سینما را هنگام رکود سینما در نظر بگیریم، تله فیلم واسطه خیر برای این دسته و میدانی برای جولان جوانان شده است تا خود را نشان دهند و تجربه کسب کنند.
این فیلمساز معتقد است: اما باید کار به دست افرادی سپرده شود که رویکردشان بالندگی باشد و گزینشهایشان برای انتخاب فیلمسازان جوان صحیحباشد.کسانی که به سراغ فیلمسازان آینده دار میروند و تله فیلم شرافتمندانه میسازند، نه اینکه هدفشان فقط پر کردن آنتن باشد، چرا که در این صورت موفقیتی به دست نمیآید.
عیاری درباره کیفیت پایین بخش زیادی از تله فیلم توضیح داد: وقتی بخواهیم تعداد زیادی فیلم عرضه کنیم، مسلماً کیفیت کاسته میشود و این امر طبیعی است و نمی توان انتظار معجزه را داشت. باید توانایی ها را بشناسیم و فیلمسازان جوان آینده دار را جستجو کنیم.
وی ادامه داد: خود من تهیه چند تله فیلم را قبول کردم و بدون آنکه از اصول خودم عبور کنم به دنبال فیلمسازان جوان آینده دار هستم تا کار را به آنها بسپارم. همیشه رویکردم بالندگی است و به این مسئله در کارهایم توجه می کنم، حتی در آثاری که به فیلمسازان جوان سپردم، بارها شده از آنها بخواهم صحنهای را چند روز تکرار کنند تا آنچه که می خواهیم در بیاد. اما آیا همه این طور فکر می کنند؟ .
این کارگردان درباره این پرسش که بهتر نیست بودجهای که صرف تولید تله فیلمهای ضعیف میشود، را به خرید فیلمهای سینمایی ایرانی اختصاص یابد، توضیح داد: این هم نظر خوبی است ، اما من پیشنهاد دیگری دارم. به نظرم بهتر است تهیه فیلمهای تلویزیونی به افراد کاردان سپرده شود تا بتوانیم کارگردانان جوان و خوش ذوق را هم پیدا کنیم. در واقع افراد قابل اطمینان را به این کار بگماریم.
عیاری خاطرنشان ساخت: من هم از وضعیت تله فیلمهایی که برخی مواقع می بینم گلهمند هستم. درست نیست تهیه کنندهای به دنبال کیفیت کارش نباشد و تنها بخش کمی از بودجه را صرف تولید کند.
وی درباره کیفیت پایین و نگاه سطحی برخی تله فیلمهایی که فیلمسازان سینما هم ساختند، توضیح داد: دلیل آن به نگاه فیلمساز برمی گردد که مثل یک بازی دوستانه به کار نگاه می کند نه یک مسابقات جام جهانی، به همین دلیل به دنبال رقابت نیست. مسلماً وقتی نگاه جدی باشد تلاشها بیشتر میشود.
این کارگردان یادآور شد: وقتی ذهنیت بازی دوستانه باشد، مسلماً کیفیت هم پایین میآید. البته در تله فیلمها چند تجربه خوب هم از کارگردانانی مثل خسرو معصومی، مهدی صباغ زاده و ... هم دیدهایم که نشان دهنده نگاه متفاوت آنها است. اگر بخواهیم قضاوتی برای تله فیلم ها داشته باشیم می توانیم جرقههایی هم ببینیم. گرچه پراکنده است، اما دیده میشود.
نظر شما