۲۶ دی ۱۳۸۸، ۱۴:۲۵

لطفی افشار عنوان کرد:

روشهای سنتی نمی تواند بازار فرش را تصاحب کند

روشهای سنتی نمی تواند بازار فرش را تصاحب کند

بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس گروه بازارشناسی مرکز ملی فرش ایران گفت: با روشهای سنتی و قدیمی نمی توان در صادرات و تصاحب بازار فرش در جهان موفق شد و باید روشهای جدید جایگزین شود که این امر مستلزم برنامه ریزی و اقدامات ملی است.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، مرتضی لطفی افشار پیش از ظهر شنبه در دومین همایش بازار شناسی فرش دستبافت خراسان جنوبی در بیرجند، افزود: در سالهای گذشته فرش ایران در بازارهای جهانی به عنوان یک کالای انحصاری بوده و هیچگونه رقیبی نداشت و به راحتی به فروش می رفت در حالیکه با ورود کشورهای رقیب به این عرصه صادرات ایران کاهش یافت.

وی اضافه کرد: در حال حاضر کشورهای مختلف اطراف با برنامه ریزی توانسته اند بخشی از نیازهای بازار را تامین و در نتیجه رقابت سختی را آغاز کنند که اگر ما خواهان توسعه صادرات این محصول هستیم باید قدرت رقابت در بازارهای جهان را افزایش دهیم.

به گفته وی در مرحله اول باید نوع نگاه به تولید فرش دستباف در کشور را تغییر داد چرا که عده ای فقط جنبه های هنری این محصول را نگاه می کنند و به سلیقه های بازار و مشتریان فرش دستباف کشور در بازارهای جهانی ندارند که این مشکل را باید در داخل کشور رفع کرد.

لطفی افشار مهارت در بافندگی و سلیقه در رنگرزی را از جمله توانمندی های فرش بافان کشور عنوان کرد و بیان داشت: مدیریت متمرکز بر کارگاه های غیرمتمرکز و عمل کردن به تعهدات تولید براساس خواست مشتری از جمله اقداماتی است که می تواند در رشد و توسعه این صنعت موثر باشد.

وی با بیان اینکه مشکل بازار فرش ایران از زمان ورود کشورهای رقیب به بازار فرش آغاز شد، افزود: در حالیکه کشور ما در آن زمان برای این کار هیچ پیش‌ بینی و برنامه ‌ریزی انجام نداده بود و این مسئله بازار فروش فرش دستبافت ایران را دچار چالش کرد چراکه در این زمان مشتری حق انتخاب داشته و بر اساس پارامترهای مختلف فرش مورد نظر خود را انتخاب می‌ کرد.

وی ادامه داد: زمانی که مرکز ملی فرش ایران با مدیریت جدید به عنوان متولی فرش در کشور شکل گرفت، مسئولان بر تهیه کالای اولیه مرغوب به صورت کانالیزه و بر مسئله سلیقه ‌یابی بازارتاکید داشتند، که این مسئله دقیقا منطبق بر اصل مشتری ‌مداری است.

این مسئول رنگ ‌بندی فرش ایرانی را نیز از دیگر مشکلات پیش ‌روی بازار فروش آن دانست و عنوان کرد: ما می ‌توانیم با یک تغیر کوچک در رنگ‌بندی فرش دوباره بازار فروش را در اختیار خود قرار دهیم چراکه فرش‌های کشور هند یا پاکستان که از کشورهای رقیب ما در این زمینه به حساب می‌ آیند دارای طرح کاملا ایرانی است.

به گفته وی آنها با تغییر اندکی در طرح و تغییر در رنگ‌ بندی مطابق با سلیقه مشتری فرش را وارد بازار می ‌کنند در حالی که در ایران بدون در نظر گرفتن سلیقه مشتری رنگ‌ آمیزی آن انجام می‌ گیرد و به این‌ صورت در بازار با مشکل مواجه می‌ شود.

لطفی افشار با اشاره به شیوه‌ های جدید ارائه فرش در بازارهای جهانی، یادآور شد: کشورهای رقیب با بازاریابی و شناسایی مشتری توانسته اند موفقیت های زیادی در زمینه تولید و فروش فرش کسب کنند.

رئیس گروه بازارشناسی مرکز ملی فرش ایران در پایان فروش اینترنتی، ارائه خدمات پس از فروش و فروش به صورت مدرن را از جمله عوامل جذب مشتری در کشورهای رقیب ذکر کرد.

کد خبر 1018053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha