به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام علیرضا اعرافی پیش از ظهر شنبه در مراسم افتتاحیه نخستین اجلاس نمایندگان و مدیران جامعه المصطفی العالمیه که با حضور آیت الله مکارم شیراری و مسئولان نهادهای دینی و مراکز آموزشی سراسر جهان در تالار قدس مدرسه عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، وحدتگرایی در حوزه مذاهب اسلامی را منشاء تقویت و خروج از تفرقه بین مسلمانان جهان دانست و افزود: تفرقه برای امت اسلام مضر است.
وی تربیت انسانهای رسالت مدار، متخصص و نظام یافته در حوزه اخلاق و معنویت ضمن پایبندی به حقیقت دین اسلام و ارزشهای متعالی اهل بیت از ثمرات این نهاد بینالمللی است.
اعرافی در ادامه گفت: با انجام این اجلاس قصد آن را داریم که با نگاه کلان به اندیشه بنیادی و مبتنی بر تفکر فلسفی و جمع بین تعقل و تعبد تداوم و اثربخشی آن را در سراسر دنیا منتشر کنیم.
وی با تأکید بر رویکرد اجتهادی و روشمند در این نهاد آموزشی افزود: اعتقاد به جامعیت و شمول همه جانبه اسلام و قرآن در سراسر زندگی بشر با افق آینده نگرانه همراه با برنامه جامع، به نشر صحیح دین میانجامد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه در ادامه از تدوین و تکمیل سند راهبردی کلان منطقهای و کشوری این مرکز به همت نمایندگان و مدیران داخل و خارج در این اجلاس خبر داد و گفت: تبادل نظر پیرامون چالشهای پیش رو در کشورهای مختلف جهان و ارائه راهکارهای مؤثر در دستور کار این نشست است.
اعرافی تعداد فارغ التحصیلان این مرکز را 16 هزار نفر از 120 کشور جهان عنوان کرد و گفت: جامعه المصطفی العالمیه در حال حاضر دارای 25 مؤسسه آموزشی در داخل و بیش از 100 مؤسسه در خارج از کشور است.
وی از تدریس 93 رشته در جامعه المصطفی خبر داد و تصریح کرد: این مرکز با داشتن 18 هزار دانشجو از 98 ملیت و دو هزار و 410 استاد و عضو هیئت علمی و 38 انجمن علمی دانش پژوهی، گام مؤثری در ترویج و تبلیغ مبانی دین اسلام و قرآن ایفا می کند.
این اجلاس با حضور 150 نفر از نمایندگان و مدیران داخل و خارج جامعه امصطفی العالمیه با 260 ساعت نشست همراه با کمیسیون های مختلف، 196 ساعت کارگروه های متنوع، نمایشگاه جنبی از دستاوردهای مجموعه و ارائه گزارش به مدت 19 ساعت تا 8 بهمن ادامه دارد.
جامعه المصطفی نیروهای کارآمد جهت نشر و احیاء معارف اسلام ناب تربیت کند
مدیر حوزه علمیه قم نیز در این مراسم، تربیت نیروهای کارآمد به منظور نشر و احیاء معارف اسلام ناب در سراسر جهان را وظیفه این نهاد بین المللی عنوان کرد.
آیت الله مرتضی مقتدایی در ادامه با اشاره به قصد پلید دشمنان به منظور تخریب و وارونه جلوه دادن جمهوری اسلامی در اذهان مردم جهان تصریح کرد: حضور مردم در روز 9دی ماه جاری و اعلام حمایتشان از نظام و رهبری انقلاب اسلامی پاسخ محکمی به دشمنان ایران بود.
وی بر استفاده بیشتر و بهتر از تجربیات مدیران در عرصه های آموزشی پژوهشی تأکید کرد و افزود: به منظور تسریع در شناساندن جایگاه واقعی اسلام و قرآن در میان مردم جهان ضمن برخورداری از تمام امکانات لازم، نیازمند هماهنگی و وحدت جامع هستیم.
ایران با مؤلفه دیپلماسی توانسته قلوب مردم دنیا را جذب کند
معاونت آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه نیز در این مراسم با تأکید بر متقاعد کردن افکار عمومی جهان از راه جذب و اعتماد آنان گفت: بنیاد قدرت نرم در سیاست خارجی مبتنی بر ارزشهاست و ایران با مؤلفه دیپلماسی عمومی توانسته در جذب قلوب مردم کشورهای دیگر موفق باشد.
محمد باقر خرمشاد در ادامه افزود: دلیل این امر اینست که ایران میتواند الهام بخش آرزوهای آنان در جهان اسلام باشد و با تکیه بر اعتماد، اخلاق، معنویت، دوستی و ایدئولوژی بیدار باش اسلامی آنان را مجذوب قرآن و اسلام نموده است.
وی اظهار داشت: استفاده از تجارب دانشگاههای بزرگ جهان و ایجاد انجمنهای فارغ التحصیلی در جهت اثرگذاری نظام فکری معرفتی اسلام در بین مسلمانان جهان مؤثر خواهد بود.
نظر شما