به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، در حالی که استان کردستان به دلیل شرایط خاص جغرافیایی یکی از شاهراهای ارتباطی استانهای شمال غرب و جنوب غرب کشور به شمار می رود ولی متاسفانه به دلیل نبود کنارگذرها و عبور وسائل نقلیه سنگین در داخل شهرها شاهد افزایش ترافیک و تصادفات درون شهری در این استان هستیم.
در حال حاضر شهرهای سقز، دیواندره، سنندج و کامیاران به عنوان راه ارتباطی شمال به جنوب بار سنگین حمل و نقل استانهای شمال غرب به جنوب غرب را برعهده دارند که علیرغم گذشت سالیان متمادی و کلنگ زنیهای بیشمار متاسفانه هنوز هیچ کدام از گنارگذرهای مصوب شده برای شهرهای این مسیر به بهره برداری نرسیده اند.
بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه باید تا پایان برنامه چهارم توسعه به بهره برداری می رسید
یکی از مهمترین مصوبات راهسازی در استان کردستان که در قالب برنامه سوم توسعه آغاز و بر اساس برنامه زمانبندی شده قرار بود تا پایان برنامه چهارم توسعه به پایان برسد، بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه است که نه تنها باید بیش از 280 کیلومتر طول این بزرگراه ساخته می شد بلکه تمامی کنارگذرهای شهرهای سقز، دیواندره، سنندج و کامیاران نیز در قالب اجرای این طرح و تا پایان امسال به بهره برداری می رسید ولی متاسفانه تا امروز این مهم اتفاق نیافتاده و با توجه به میزان پیشرفت پروژه پیش بینی می شود که حداقل سه الی چهار سال آینده نیز این بزگراه به بهره برداری نخواهد رسید.
در حال حاضر به دلیل نبود این کنارگذرها و با توجه به رسمی شدن مرز باشماق و عبور و مرور روزانه بیش از 700 وسیله نقلیه سنگین و باری از مسیرذکر شده میزان بار ترافیکی در مسیرهای مختلف استان کردستان افزایش چشمگیری داشته و به همین دلیل نیز مشکلات عبور و مرور این وسائل نقلیه در داخل محدوده های شهرها چندین برابر شده است.
بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه تنها 22 درصد پیشرفت فیزیکی دارد
بنا به گفته مدیر کل راه و ترابری استان کردستان میزان پیشرفت ساخت بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه که باید کنارگذرهای شهرهای سقز، دیواندره، سنندج و کامیاران نیز ساخته می شد تنها 22 درصد است و در حال حاضر همچنان عملیات ساخت و ساز این پروژه دنبال می شود.
عطاءالله قادری افزود: اعتبارات مورد نیاز برای ساخت و بهره برداری از بزرگراه کرمانشاه - میاندوآب که از محل اعتبارات ملی تامین می شود در سال مالی 88 رقمی بیش از 360 میلیارد ریال است که با توجه به اقدامات انجام شده پیش بینی می شود این اعتبار در بودجه سال آینده با افزایش چشمگیری مواجه شود.
وی بیان داشت: بزرگراه کرمانشاه میاندوآب از سه استان آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه عبور می کند که طول آن بیش از 424 کیلومتر بوده و مراحل اجرایی و ساخت آن در قالب 13 قطعه طراحی شده است که از مجموع کل مسیر بیش از 280 کیلومتر که نه قطعه از طول بزرگراه را شامل می شود در محدوده استان کردستان واقع شده است.
قادری عنوان کرد: با توجه به برآوردهای صورت گرفته در سال جاری برای بهره برداری از بزرگراه و طول این مسیر در محدوده استان کردستان اعتباری بیش از دو هزار و 500 میلیارد ریال مورد نیاز است که در حال حاضر افزایش اعتبارات برای ساخت این پروژه به عنوان یک اولویت مورد توجه مسئولان استان و نمایندگان مجلس قرار دارد.
وی به قطعه های فعال پروژه بزرگراه کرمانشاه - میاندوآب در محدوده استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: در حال حاضر عملیات ساخت و ساز پنج قطعه از این بزرگراه در محدوده استان کردستان فعال است که از آن جمله می توان به 19 کیلومتر در خروجی سنندج به طرف کامیاران و دو قطعه نه و 10 کیلومتری در مسیر سنندج به سمت سقز اشاره کرد.
مدیرکل راه و ترابری استان کردستان گفت: در سال جاری دو قطعه از این بزرگراه در محدوده استان کردستان به بهره برداری رسیده و با توجه به روند مناسب پیشرفت فیزیکی دو قطه دیگر امیدواریم که با تخصیص به موقع اعتبار بتوانیم تا سال آینده نیز این دو قطعه را به بهره برداری برسانیم.
با توجه به صحبتهای مدیر کل راه و ترابری استان کردستان پیش بینی می شود که زمان بهره برداری از این پروژه چندین سال دیگر به طول بیانجامد که بهتر آن است که مسئولان و متولیان امر قطعاتی که شامل کنارگذر شهرهای استان می شود را در اولویت قرار دهند.
کنارگذر شهرستان سقز در گیر و دار تغییر پیمانکار
در همین راستا کلنگ احداث کنار گذر سقز که یکی از قطعات بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه است در سال 87 کلنگ بر زمین زده شد و تاکنون پس از گذشت حدود 20 ماه به دلیل عدم تعهد پیمانکار میزان پیشرفت این پروژه به هیچ عنوان مناسب نبوده و با توجه به روند کنونی احتمال خلعیت پیمانکار وجود دارد.
در همین راستا و چندین بار جلساتی مشترکی با حضور مسئولان استان و شهرستان سقز به ویژه نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی برگزار و بر تسریع در ساخت و بهره برداری از این پروژه تاکید شده است که متاسفانه تاکنون شاهد اقدامی مناسب در این راستا نبوده ایم.
در آخرین جلسه شورای ترافیک شهرستان سقز فرماندار این شهرستان اظهار داشت: در حال حاضر و به دلیل نبود کنار گذر شاهد ترافیک سنگین و عبور و مرور خودروهای سنگین باری در هسته مرکزی شهر هستیم که امیدواریم در راستای کاهش بار ترافیکی ایجاد شده هر چه سریعتر این پروژه به بهره برداری برسد.
کریم افشاریان یادآور شد: با توجه به وضعیت جغرافیایی و توپوگرافی شهر از یکسو و همچنین نبود کنار گذر از سوی دیگر باعث شده است که میزان تصادفات منجر به مرگ افزایش و شاهد بار ترافیکی بسیار سنگین در داخل شهر باشیم و این موضوع رفت و آمد شهروندان را با مشکل مواجه کرده است.
فرماندار شهرستان سقز افزود: با توجه به اینکه شهر سقز به عنوان شاهراه ارتباطی شمال به جنوب کشور به شمار می رود ساخت و تسریع در بهره برداری آزاد راه میاندوآب - کرمانشاه که بخشی از آن از مسیر سقز عبور می کند، لازم و ضروری است.
عبور روزانه 25 هزار وسیله نقلیه سنگین از داخل شهر سقز
در ادامه این جلسه شهردار سقز نیز با اشاره به عبور 25 هزار خودروی سنگین در طول روز از داخل شهر گفت: در حال حاضر و بر اساس آمارهای صورت گرفته در طول روز بیش از 25 هزار خودروی سنگین باری از داخل شهر عبور می کنند که این امر باعث افزایش بار ترافیکی و کند شدن تردد وسائل نقلیه عمومی و شخصی شده است.
فرمانده پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان سقز نیز در این جلسه اظهار داشت: در طول شش ماه اول سال جاری و به دلیل عبور وسائل نقلیه سنگین و باری و بروز تصادفات ناگوار 11 نفر در داخل محدوده شهری سقز جان خود را از دست داده اند.
اما وضعیت کنارگذر شهر سنندج نیز تعریفی چندانی ندارد به گونه ای که در حال حاضر به دلیل نبود کنار گذر بخشی از خیابانهای هسته مرکزی شهر به محل عبور و مرور وسائل نقلیه سنگین تبدیل شده و علاوه بر ترافیک سنگین در مسیر و همچنین بروز تصادفهای ناگوار، آلودگی شدید صوتی و هوا را به دنبال آورده است.
در حالی که بحث ساخت کنار گذر دکتر حسینی طی چندین سال است که توسط شهرداری سنندج آغاز شده ولی متاسفانه به دلایل مختلف تاکنون به بهره برداری نرسیده و هر چند مدت یکبار پیمانکار پروژه هم عوض می شود تا نه تنها سودی برای مردم نداشته باشد بلکه مردم محلات فرجه، بخشی از عباس آباد و شهرک شهید ورمقانی را نیز با مشکلاتی جدید مواجه کند.
داستان شهر کامیاران نیز همانند سایر شهرهای کردستان است چرا که با توجه به این مهم که کامیاران به عنوان پل ارتباطی بین استانهای کرمانشاه و کردستان عمل می کند و از داشتن کنار گذر محروم است مردم این شهر نیز هر روز با مشکلات جدید ترافیکی و تصادفات درون شهری مواجه هستند.
شهردار کامیاران در این رابطه به خبرنگار مهر در سنندج گفت: در حالی که هم اکنون دو قطعه از بزرگراه میاندوآب - کرمانشاه در مسیر کامیاران آغاز شده ما از مسئولان و متولیان این پروژه درخواست کردیم که هر چه سریعتر عملیات ساخت و ساز کنارگذر شهر کامیاران را هم آغاز نمایند.
فردین زمانی با اشاره به مشکلات این شهر از جمله ترافیک سنگین و همچنین بروز تصادفات درون شهری یادآور شد: با توجه به وجود روستاهای مختلف و مسافرت های مردم این روستاها به شهر برای تامین مایحتاج مورد نظر، در بعضی از ساعات روز ترافیک به گونه ای است که امکان تردد در داخل شهر وجود ندارد.
اما نبود کنار گذر در شهرهای استان کردستان تنها مربوط به این چند شهر نیست چرا که در حال حاضر و با توجه به رسمی شدن مرز باشماق و تردد روزانه بیش از 700 وسیله نقلیه سنگین باری از داخل شهرهای مریوان و سروآباد، مردم این دو شهر را نیز با مشکلاتی جدید و نو مواجه کرده است و به نظر می رسد که حل این مشکل تنها از طریق جذب اعتبارات ملی و استانی امکان پذیر باشد چرا که شهرداریهای استان به دلیل نبود درآمد و اعتبارات داخلی توان اجرای چنین پروژه های را ندارند.
نظر شما