به گزارش خبرگزاری مهر، سعید ایزدیان ضمن اعلام این خبر تصریح کرد: این عملیات در راستای اجرای الزامات کنوانسیونهای آب توازن، جستجو و نجات، مقابله با آلودگی نفتی و مارپل، گشتهای پیشگیری و مقابله با آلودگی دریا و جستجو و نجات دریایی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بوده است.
وی با اعلام اینکه عملیات گشتهای هوایی از روز چهارشنبه 23 دیماه با استفاده از یک فروند هواپیمای دورنییر در گسترهای بهوسعت نزدیک به یکصد هزار کیلومتر مربع بهانجام رسید، از ادامه مستمر این عملیات برای اطمینان از انطباق کشور با الزامات قوانین و مقررات ملی و بینالمللی دریایی و پیشگیری از آلودگی ناشی از کشتیها، ردیابی لکههای نفتی و ارائه خدمات جستجو و نجات دریایی، بهعنوان یک سیاست راهبردی در آینده خبر داد.
عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی منطقه این عملیات را ناحیهای به وسعت 95 هزار کیلومتر مربع از مناطق آبی نزدیک به سواحل ایران در خلیج فارس، تنگه هرمز، حوالی بندر جاسک تا بخش میانی دریای عمان ذکر کرد.
ایزدیان با بیان اینکه این عملیات در در چهار مرحله پایش انجام شده است، در خصوص نتایج حاصل از آن اعلام کرد: در این عملیات، آلودگیهای متعدد نفتی و غیرنفتی، یک مورد شکوفایی جلبکی که تصاویر ماهواره ای آن نیز از مؤسسه راپمی دریافت شده بود، مورد شناسایی و تایید قرار گرفت که برای پیگیریهای آتی از آلودگیها عکسبرداری بهعمل آمد.
معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اعلام شدن منطقه خلیج فارس و بخشی از دریای عمان بهعنوان منطقه ویژه دریایی از مرداد ماه سال 1387 اظهار داشت: از این تاریخ موضوع پایش منطقه از نظر آلودگی دریایی با جدیت بیشتری در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفت و در نهایت پس از کارشناسی دقیق موضوع و بررسی گزینههای مختلف موجود، سرانجام گشتهای هوایی با همکاری سازمان نقشه برداری آغاز شد.
وی در پایان از طرح خرید واحدهای پروازی با تأیید و حمایت وزیر راه و ترابری در هیأت دولت و پیگیری برای تأمین منابع مالی آن برای تقویت توان حاکمیتی و نظارتی سازمان بنادر و دریانوردی خبرداد.
نظر شما