۳۰ دی ۱۳۸۸، ۱۵:۱۴

گزارش خبری مهر/

بازسازی سینماها مشکل را حل نمی کند/ لزوم ایجاد فضای رقابت در سینماها

بازسازی سینماها مشکل را حل نمی کند/ لزوم ایجاد فضای رقابت در سینماها

ارومیه - خبرگزاری مهر: قدمت بالا و فرسوده بودن سینماهای کشور، نبود حمایتهای مالی از سینماگران، سیاستگذاریهای مقطعی مدیریتها، بی توجهی به نیاز مخاطب و ... صنعت سینمای کشور را به وضعیتی دچار کرده است که بازسازی و احیای آنها نیز دردی از بحران کنونی را دوا نمی کند.

به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، تصویر غلط از سینما نزد برخی مدیران سینمایی و غیرسینمایی موجب شده تا افسار سیاستگذاری سینمایی به جای فرهنگ در دستان سیاست بیفتد و در نتیجه، امروز شاهد وضعیت کنونی سینما و تعطیلی یکی پس از دیگری این مراکز فرهنگی در جای جای کشور هستیم.

اما مشکل سینماهای کشور و استان آذربایجان غربی تنها به مشکلات فضاهای فیزیکی و ... ختم نمی شود بلکه بی توجهی در سایر شاخصها از جمله فیلم و موضوعات کلیشه ای و عدم توجه به نیاز مخاطب، رقابتی نبودن فضای سینما و نبود متولی خاص برای اداره سینما از جمله مسائلی است که هنر هفتم در کشور را در مرز بیماری و بحران قرار داده است.

سینمای ایران در وضعیت کنونی بیش از آنکه نیازمند حمایتهای دولتی باشد که هست، به فرهنگسازی و تثبیت کنش فیلم دیدن به عنوان بخشی از بازیابی حقیقت و نهادینه کردن در زیست جهان خود نیازمند است.

متاسفانه سطحی نگری و در برخی مواقع راهکارهای مقطعی نه تنها وضعیت فعلی را از بحران خارج نکرده بلکه حل این مشکل فرهنگی را بغرنج تر و پیچیده تر می کند. در مقطعی از زمان بحث توجه به فضای فیزیکی سینما و در زمان دیگر توجه به فیلم و مدیریت مطرح می شود که هریک بدون توجه به دیگری درد مضاعفی است بر آلام فعالان و دلسوزان این عرصه.

در برهه کنونی نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی در هنر هفتم نیز اثر خود را گذاشته است، سینما و هنر مستلزم تجربه‌های تازه از لایه‌های عمیق جامعه انسانی است تا بتواند به دور از پیش ‌فرض‌های کلیشه ‌ای و تحمیلی به بازنمایی واقعیت بپردازد.

مدیرکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در خصوص وضعیت بحرانی سینماهای استان معقتد است احیای تمام سینماهای استان با اداره روند کنونی راه به جایی نمی برد و جوابگوی نیاز فعلی مخاطب هنر هفتم نخواهد بود.

حجت الاسلام محمد باقر کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر رقابتی نبودن فضای فعلی سینما و عدم اجازه اکران فیلمهای خارجی را از مهمترین علل عنوان کرد که مخاطب امروز را با سینما بیگانه کرده است.

حجت الاسلام کریمی ادامه داد: ساخت سینماهای کوچک یا تبدیل سینماهای فعلی به مکانهای فرهنگی کوچکتر با قابلیت نمایش و اکران چند فیلم به صورت همزمان این اجازه را به مخاطب امروز می دهد که تا با تهیه یک بلیت امکان تماشا و انتخاب فیلم مورد دلخواه را داشته باشد.

آذربایجان غربی نیازمند تاسیس سینماهای تخصصی است

وی ادامه داد: تجربه کشورهای موفق در امر صنعت سینما نشان می دهد هرچه سینما کوچکتر، امکان اکران فیلم های متعدد در یک مکان فرهنگی واحد دارای سینماهای کوچک و به خصوص توجه به سینمای تخصصی تا حد زیادی توانسته به نیاز مخاطب پاسخ شایسته بدهد.

مدیرکل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خواستار تدوین راهکارهای اساسی در سطح کلان مدیریت فرهنگی کشور در جهت حل مشکلات صنعت سینما شد و اضافه کرد: مشکل سینماهای استان و کشور تنها به مشکلات فرسوده بودن و مکانهای فیزیکی نمی شود.

تعطیلی 16 سینما از 19 سینمای استان

حجت الاسلام کریمی با اشاره به تعطیلی 16 سینما از 19 سینمای فعال استان به میزبانی برگزاری جشنواره اکران فیلم های دهه فجر در ارومیه اشاره کرد و افزود: متاسفانه با وجود این میزبانی سالن مناسب برای اکران فیلم در ارومیه نداریم که در این خصوص با همکاری حوزه هنری دو سالن سینمای ایران و انقلاب ارومیه را برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره بهینه سازی کرده ایم.

کپی رایت، فرسوده بودن سینماها، نبود متولی واحد صنعت سینما، بی توجهی به ساخت فیلمهایی با نیاز روز مخاطبان سینما، بروز و ظهور وسایل ارتباطی نوین، عدم اکران فیلمهای خارجی و ... هرکدام به نوعی صنعت سینما کشور را بیمار کرده که مداوای آنها به راهکارهای کارشناسی شده و تزریق افکار مدیریتی فرهنگی نوین نیاز دارد.

تدوین قوانین کپی ‌رایت برای جلوگیری از قاچاق فیلمهای در حال اکران، نمونه کوچکی از مدیریت فرهنگی است که سینما را از وضعیت ناگوارش خارج می‌سازد.

کد خبر 1019925

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha