به گزارش خبرگزاری مهر، طه طاهری در افتتاحیه این نشست که در مجموعه شقایق برگزار شد با اشاره به موضوع استاندارد سازی شاخصها و متدولوژی اندازهگیری آمارهای حوزه مبارزه با مواد مخدر که از اهمیت ویژهای برای ستاد برخوردار است گفت: به همین منظور با تشکیل چنین نشستهایی بین ستاد و کارشناسان سازمان ملل ( UNODC ) میخواهیم به راهکارها و نظرات یکسانی در این زمینه برسیم.
وی افزود: برگزاری این نشست به افزایش آگاهیهای دو طرف کمک شایان توجهی میکند و سطح تفاهم متقابل را در حوزههای مشترک بالا میبرد.
قائم مقام دبیرکل ستاد با اشاره به تلاش برای رفع اختلاف آمارهای ستاد و سازمان ملل گفت: در صورتی که به راهکار مناسبی در این خصوص نرسیم در آینده با مشکلات بیشتری در حوزه مورد علاقه دو طرف روبرو میشویم.
طاهری ضمن طرح موضوعاتی مثل سطح زیر کشت افغانستان، عدد و رقم معتادان در جهان، مسئله پیشسازها، آمار آسیب دیدگان مواد مخدر، تهدیدهای اقتصادی و نحوه محاسبه آسیبهای مرتبط ادامه داد: رسیدن به یک زبان مشترک در بحث دادههای مواد مخدر باعث پیشرفت کارها و تعامل بیشتر طرفین میشود.
قائم مقام دبیرکل ستاد به روش ارائه آمار و دادههای مواد مخدر توسط سازمان ملل اشاره کرد و گفت: این دادهها باید در نقاط مختلف جهان بر اساس مسائل بومی آن منطقه مورد بررسی قرار گیرد و نمیتوان برای تمامی جهان از یک فرمول محاسبه استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه دیگر زمان استفاده از روشهای سنتی در این زمینه گذشته است و باید با آخرین تغییرات تکنولوژی به مبارزه با این پدیده شوم جهانی پرداخت ادامه داد: موضوعات جدیدی مثل آمفتامینها، تولیدات صنعتی و تغییر الگوی مصرف از جمله مسائلی هستند که در دستور کار سازمان ملل قرار دارند و باید با رویکرد جدیدی به آنها نگریست و راهکارهایی نوین برای مقابله با آنها پیدا کرد.
در ادامه این نشست سردار حسین آبادی رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اعلام اینکه بیشترین کشفیات مواد مخدر مربوط به پلیس ایران است گفت: پلیس بیشترین تلاش را در جهت جلوگیری از ورود، قاچاق و ترانزیت مواد مخدر دارد. داشتن حدود 1800 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان وظیفه پلیس را در برخورد با سوداگران مرگ سنگین تر میکند.
وی ضمن اعلام عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران در برخورد و مقابله با مواد مخدر گفت: کشف مقدار زیادی مرفین از قاچاقچیان در چند روز اخیر نشان میدهد که این مواد برای ترانزیت به بازارهای جهانی است و پلیس با تقدیم هزاران شهید نشان داده که با قاطعیت با باندهای ترانزیت و قاچاق مواد مخدر مقابله و مبارزه میکند.
وی ادامه داد: عدم کمک سازمانهای بین المللی در ارائه و بهینه سازی تجهیزات پلیس یکی از مشکلات بزرگ در راه مبارزه جهانی علیه مواد مخدر است.
حسین آبادی افزود: دپوی حدود 12 هزار تن مواد مخدر در افغانستان، ترانزیت حدود 13 هزار تن پیشساز به افغانستان، کاهش شدید قیمت مواد مخدر و وضعیت داخلی افغانستان تاثیر مستقیم در قاچاق و ترانزیت مواد مخدر به ایران دارد و علیرغم پیگیری جدی این موضوع توسط ایران در مجامع بین المللی متاسفانه ابزار فنی مناسب جهت جلوگیری از این امر را در اختیار نداریم.
این نشست چهار روزه از 28 دیماه تا اول بهمن در تهران برگزار میشود و مدیران ستاد مبارزه با مواد مخدر و کارشناسان سازمان ملل ( UNODC ) به بررسی پیرامون روش شناسی جمع آوری و تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به مواد مخدر میپردازند.
نظر شما