به گزارش خبرنگار مهر در اراک، جلالوند ظهر چهارشنبه در همایش بررسی نقش صنعت در آلودگی هوا در اراک افزود: در سال جاری موافقت محیط زیست برای ایجاد 444 واحد صنعتی در استان مرکزی اعلام شده و با استقرار 49 واحد آلاینده در این منطقه مخالفت شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی نیز در این همایش گفت: محیط زیست در سیاستگذاری های توسعه و صنعت هم اینک به عنوان اولویت نخست مطرح نیست اما در قبال پاسخگویی اثرات آنها مسئول است.
جلالوندی افزود: نگرش کلان جامعه باید به گونه ای متحول شود وزارتخانه ها در فعالیت های توسعه محور خود را در قبال مخاطرات زیستی مسوول دانسته و رسالت اجتماعی خود را به نحو احسن انجام دهند.
وی، با بیان اینکه آلاینده های زیست محیطی، پدیده مداخله ای چند علتی محسوب می شود، گفت: رویکرد اداره کل حفاظ ت محیط زیست برای کاهش و مهار آلودگی در استان قهری نیست بلکه در سایه تعامل و مشارکت به دنبال جاری شدن موازین قانونی است.
وی افزود: مصوبات دولت در دو سفر انجام شده به استان مرکزی ،کلید گشایش بسیاری از مشکلات جدی استان بوده و امیدواریم وزارتخانه هایی که در این مصوبات متعهد شده اند در انجام تکالیف خود جدی تر باشند.
جلالوندی گفت: صنایع آلاینده مسوول نیمی از آلودگی هوای اراک است و باید با اقدامات موثرو تعامل در کنترل آلودگی های خود اقدام کنند.
وی افزود: پایش صنایع استان با مشارکت آزمایشگاه تخصصی معتبر از فعالیت های جدی محیط زیست استان مرکزی است و هم اینک یکصد واحد صنعتی آلاینده معادل چهار درصد کل صنایع استان در لیست صنایع آلاینده قرار دارد و موظف به پرداخت عوارض یک درصد است .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان داشت: این پایش ها علاوه بر آزمایشگاه تخصصی محیط زیست در 110 آزمایشگاه معتمد استان نیز در قالب 505عامل آلاینده نمونه گیری می شود که در این راستا در سال جاری 830 عامل آلاینده در سطح واحدهای صنعتی اندازه گیری و اعلام شده است.
در ادامه، معاون برنامه ریزی استانداری مرکزی گفت: ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا از ضروریات امروز جامعه است و اگر تولید با مخاطرات جدی زیست محیطی همراه باشد در درازمدت لطمات عمیق و غیرقابل جبرانی ایجاد می کند.
محمدرضا عاشوری اضافه کرد: استان مرکزی یکی از قطبهای بزرگ صنعت کشور است که در کنار سهم موثر در سرانه درآمد ملی و اشتغال بایستی به مباحث زیست محیطی نیز اهتمام جدی داشته باشد.
وی اضافه کرد: صنعت باید در کنار توسعه خود به گونه ای عمل کند که فعالیت های آن نفی کننده محیط زیست سالم نباشد که در این راستا توجه و نظارت مدیران واحد های صنعتی و تولیدی به کنترل میزان آلایندگی های ناشی از فعالیتهای این واحد ها و تلاش برای کاهش تبعات منفی ناشی از آن ضروری است.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی اراک نیز در این همایش گفت: این واحد بزرگ صنعتی با 17 واحد فرایندی و 23 نوع محصول تولیدی علاوه بر تامین نیاز واحدهای زیردستی کشور به 25 کشور دنیا نیز صادرات دارد.
احمد محمدی بوساری افزود: توجه به موازین زیست محیطی از سیاست های این صنعت است و علاوه بر دریافت گواهینامه صنعت سبز و مهار آلاینده های زیستی، در زمینه دانش فنی تجهیزات کنترل کننده آلودگی هوا، آب و خاک غنی است و می تواند به صنایع کشوردر استقرار این تجهیزات خدمات دهد.
مدیر مجتمع پتروشیمی اراک نیز در این همایش با اشاره به اینکه اراک جز هشت شهر آلوده کشور است، گفت: صنایع مستقر در این شهر در قبال آلاینده های ناشی از مصرف انرژی فسیلی مسوول هستند و نیاز است که در این بخش مدیریت مناسبی داشته باشند.
پرویز حمیدی افزود: پتروشیمی اراک برنامه های زیست محیطی وسیعی را شامل ساخت حوضچه های تصفیه ، ایجاد سامانه تصفیه لجن فعال، جایگزینی حلال بنزین با تولوئن، خروج واحدهای بوتاکلر و آلاکلر از مدار تولید، آنالیز ماهانه خروجی دودکش ها، و دهها فعالیت دیگر را انجام داده و مخاطرات زیست محیطی خود را به حداقل رسانده است.
وی گفت: کوره زباله سوز با بهترین تکنولوژی و بومی کردن 80 درصد از دانش فنی آن از دیگر فعالیت های زیست محیطی پتروشیمی اراک است و آمادگی انتقال این تجارب به سایر صنایع نیز وجود دارد.
نظر شما