به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی در این باره نوشت : عواقب زمین لرزه در هائیتی هنوز غیر قابل پیش بینی است. البته آمریکا، فرانسه و برزیل در حال کشمکش برای برتری جویی و استعمار این کشور هستند. در این میان حکومت هائیتی نیز عاجزانه نظاره گر این شرایط است. کارشناسان پیش بینی می کنند که این کشور در سالهای آینده بار دیگر به یک مستعمره تبدیل شود.
نویسنده در ادامه نوشت : شدت زمین لرزه در هائیتی به حدی بوده است که مراکز حکومتی نیز از آن مصون نمانده اند؛ پارلمان ، وزارتخانه ها، زندانها و سازمانهای دولتی نیز ویران شده اند.
دن اریکسون کارشناس کارائیب در این باره می گوید : حکومت هائیتی دیگر مکانی برای مشاوره با اعضا نیز ندارد. رئیس جمهوری بی سرپناه این کشور به دنبال سرپناهی در فرودگاه می گشت.
اشپیگل در ادامه نوشت : شرایط در این کشور به حدی وخیم بود و حکومت در این کشور در حدی تحت فشار بود که مسئولیت فرودگاه Port-au-Prince در این کشور را به آمریکا واگذار کرد. این تصمیم جامعه بین المللی را نگران کرده است به گونه ای که فرانسه و برزیل شکایتهای رسمی خود را به واشنگتن ابراز داشته اند؛ مبنی بر اینکه به پروازهای آمریکایی ترجیحا اجازه نشستن در هائیتی داده می شود و هواپیماهای سازمانهای کمکی دیگر به جمهوری دومینیکن تغییر مسیر داده می شوند.
حکومت برزیل همچنین با واکنش نشان دادن به مداخله آمریکا در هائیتی اظهار داشته است بازسازی هائیتی باید بر اساس خواست قدرت منطقه ای برزیل و به صورت یک پروژه در آمریکای لاتین باقی بماند.
اشپیگل در ادامه با تاکید بر اینکه البته این طور به نظر نمی رسد که این انتقادها تاثیری بر اقدامات واشنگتن بگذارد، نوشت : البته قدرت استعمارگر سابق هائیتی نیز هنوز برای اطمینان از نفوذ خود در این کشور تسلیم نشده است. پاریس در دیدار با شرکای اروپایی خود در بروکسل در روز دوشنبه روسای اروپایی را متقاعد کرد که پلیس اروپایی به این کشور بفرستند.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: البته این محافل دیپلماسی قدرتهای بزرگ شدیدا گذشته سیاسی این کشور را یادآوری می کند. به گونه ای که هشت میلیون شهروند هائیتی می روند تا دوباره به توپ بازی علایق قدرتهای بین المللی تبدیل شوند.
نویسنده در ادامه به شرایط وخیم این جزیره پس از زمین لرزه اشاره کرده و به نقل از اریکسون کارشناس مسائل کارائیب می نویسد: در هرج و مرج این کشور پس از زمین لرزه بی مسئول ماندن عملیات صلح سازمان ملل متحد در این شرایط بحرانی سهم دارند چرا که سه نفر از مسئولان عالی رتبه در این زمینه در زلزله کشته شدند.
نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه هائیتی تقریبا از سال 2004 تقریبا یک کشور تحت قیومیت سازمان ملل متحد بوده است، نوشت : این زمین لرزه بار دیگر حضور قدرتمند آمریکا در مسائل سیاسی هائیتی را زمینه سازی کرد.
نظر شما