به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه تیراندازی آزادی در دو بخش سالن 10 متر(80 خط) و 25 متر با ورود تجهیزات مدرن و مجهز تکمیل شده است. در شرایطی که یکی از مشکلات اساسی فدراسیون تجهیز و تکمیل این سالن عنوان می شد اما مشکل ورود سلاح و تجهیزات به کشور از ساخت سالن های ورزشی سخت تر شده است!
این یک قاعده در تیراندازی دنیاست که هر تیرانداز برای موفقیت نیاز به اسلحه ای سفارشی مطابق با شرایط دست، انگشتان، بازو، ساعد، وزن و شرایط بدنی خود دارد. این صحبت های اکبر هامونی حقیقت، مربی تیم ملی اهداف پروازی ایران و یکی از مسئولین راه اندازی آکادمی علمی تیراندازی آسیا خطاب به حجت الاسلام پورمحمدی در بازدید از مجموعه سالن های تیراندازی آزادی است.
وی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: " در تمام دنیا این مسئله یک رسم و قانون است که شرکت های سازنده براساس شرایط هر تیرانداز برای وی اسلحه می سازند و این سلاح مختص خود اوست اما ما به دلیل مشکلات مختلفی چون تحریم، کمبود نقدینگی، قوانین سازمان گمرکی و ورود تجهیزات نمی توانیم این قانون را پیاده کنیم."
هامونی حقیقت تصریح کرد:" در چنین شرایطی تیرانداز در صورت خداحافظی از تیم ملی یا خروجش به هر دلیل، سلاح خود را به نفر بعدی می دهد اما این سلاح از نظر ساختار، تناسبی با شرایط بدنی تیرانداز بعدی ندارد و این مسئله در دراز مدت می تواند بر مشکلات بیفزاید."
در کشور ما قوانین دست و پاگیر ورود تجهیزات ورزشی و بالاخص رشته تیراندازی باعث می شود تا در برخی موارد ورود یک سلاح ورزشی پروسه ای پیچیده و بسیار طولانی را طی کند.
احمد سمایی، مسئول کمیته فنی، مهندسی و استانداردهای فدراسیون تیراندازی هم این مسئله را بزرگ ترین مشکل این مجموعه می داند و به خبرنگار مهر می گوید:" ما با توجه به اجرای اصل 44 قانون اساسی، سفارش های خود را به شرکت های واسطه بخش خصوصی می دهیم . اما در این بین یک مشکل بزرگ دیگر داریم، گمرکی که از بابت خرید یک لباس تیراندازی گرفته می شود مبلغی در حدود 100 درصد خرید آن جنس در خارج از کشور بوده و حتی در برخی موارد به 130 درصد هم می رسد. هزینه های انبارداری، حمل و نقل از گمرک به شهرها و سود شرکت واسطه را به این میزان اضافه کنید آن موقع قیمت واقعی آن در ایران مشخص می شود!"
یک سلاح ورزشی به طور متوسط 1500 یورو (حدود دو میلیون تومان) در خارج از کشور خریداری می شود اما در ایران با مبلغی نزدیک به هشت میلیون تومان به دست یک تیرانداز می رسد.
سال هاست مسئولانی که در راس فدراسیون تیراندازی ایران قرار می گیرند بحث وجود واسطه ها و عدم استقلال این فدراسیون را در تصمیم گیری ها به عنوان مشکل اساسی خود عنوان می کنند تا "نواب نوری" دبیر فدراسیون تیراندازی در حاشیه بازدید رئیس سازمان بازرسی کل کشور خطاب به پور محمدی عنوان کند:" ما به عنوان متولی ورزش تیراندازی در کشور جوابگو هستیم، اما تصمیم گیرنده نیستیم."
سید مهدی هاشمی رئیس فدراسیون تیراندازی کشورمان ورود تجهیزات و سلاح و مهمات تیراندازی را به کشور روالی پیچیده می داند و امیدوار است تصمیم گیری در این خصوص از سوی مسئولین نهادهای مختلف ذیربط تسریع شود. وی می گوید:" در ورود این تجهیزات به کشور مقررات خاصی حاکم است. طبق این مقررات ورود سلاح های ورزشی و غیر ورزشی تفکیک نشده و فدراسیون تیراندازی در این پروسه مسئولیت مستقیم نداشته و اختیاری از خود ندارد!"
مسئولین جدید فدراسیون تیراندازی در دو سال گذشته بیکار نبوده اند. هرچند ساخت فشنگ های اهداف پروازی گام بزرگی برای خودکفایی در این خصوص بوده اما این فشنگ ها تنها در تمرینات استفاده شده تا تیراندازان برای اینکه ضریب امتیاز خود در میادین برون مرزی را بالا ببرند بازهم به فشنگ های خارجی روی بیاروند.
هاشمی با بیان اینکه ما به دنبال اصلاح زیر ساخت ها برای حل این مشکل هستیم، گفت:" این مشکل تغییر قوانین و نیازمند حل مسائل حقوقی وهماهنگی های بسیار است. هرچند یک بخش از کارها انجام شده اما برای اجرا امیدواریم مسئولین نهادهای مربوطه تصمیم گیری نهایی خود را تسریع کنند."
کارخانجات سازنده سلاح های ورزشی در تمام دنیا اقدام به ساخت سلاح ویژه قهرمانان و مدال آوران میادین آسیایی وجهانی می کنند. در جایی که "دیه دونا" ایتالیایی به عنوان قهرمان تپانچه اروپا و بازی های المپیک با در دست داشتن سلاح رایگان از برندهای سازنده سلاح های ورزشی می تواند امتیازات خوبی را دریافت کند تیراندازان ملی پوش کشور ما به دلیل همین قوانین دست و پاگیر، کنترل ورود تجهیزات، دریافت گمرکی و ... در صورت موفقیت در میادین برون مرزی از هیچ کدام از امتیازات در نظر گرفته شده از سوی این برندها نمی توانند استفاده کنند.
این روزها تمام در و دیوار فدراسیون تیراندازی پر از تصاویر مجموعه های کلنگ زده شده، نیمه کاره یا در شرف پایان است اما این سالن ها برای تکمیل نیاز به تجهیزات مدرن دنیا داشته و تیراندازان برای ادامه کار نیاز به سلاح های ورزشی مناسب با شرایط خود هستند.
سمایی در این مورد تاکید می کند:" ما ساخت 20 تا 30 مجموعه سالن تیراندازی را در دستور کار خود داریم که 6 سالن آن ظرف دو تا سه ماه آینده به بهره برداری می رسد اما این اماکن نیاز به تجهیزات مدرن خارجی دارند که امیدوارم تغییر و در نهایت اجرای برخی قوانین به تجهیز این سالن ها کمک کند."
نظر شما