به گزارش خبرنگار مهر، رضا پورغلام عصر چهارشنبه در دهمین جلسه کارگروه اقتصادی و تولیدی مازندران در استانداری افزود: 80 درصد آلودگی دریای خزر از طریق کشور روسیه صورت می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: از سال 70 تاکنون هشت هزار و 997 تن انواع سموم وارد دریای خزر شده اما به دلیل اجرای طرحهای بیولوژیکی در سالهای اخیر شاهد کاهش ورود این سموم به دریا هستیم.
رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر با اشاره به بروز پدیده شکوفایی جلبکی در دریای خزر بیان کرد: این پدیده نخستین بار از سوی آذربایجان تا محدوده نوشهر مشاهده شده است.
پورغلام با بیان اینکه این پدیده در اثر افزایش مواد مغذی از جمله نیتروژن و فسفر در آب و افزایش فیتوپلانکتون ها در میلی لیتر و عدم ارتباط خزر با دریای آزاد ایجاد می شود، بیان کرد: پدیده شکوفایی جلبکی اثرات زیان باری از جمله کاهش اکسیژن، آب و مرگ آبزیان، ایجاد سرطان کبد در انسان و اثرات نامطلوب روی پوست خواهد داشت.
وی همچنین جلوگیری از ورود فاضلاب به دریای خزر، تکثیر مصنوعی آبزیان در معرض خطر، ایجاد امکانات ماهواره ای برای پایش وقوع شکوفایی جلبک را از جمله راه های پیشگیری از این پدیده دانست.
وی افزود: طرح استفاده از جلبک های دریایی برای تولید مواد غذایی و دارویی و کاهش شکوفایی جلبکی به استانداری مازندران ارائه شده اما تاکنون اعتباری در این زمینه در نظر گرفته نشده است.
نظر شما