به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مدرسه پزشکی دانشگاه استانفورد در این تحقیقات برای اولین بار نشان دادند که سلولهای بنیادی پیوند زده شده نه تنها می توانند به سلولهای ویژه مغزی تمایز یابند بلکه همچنین می توانند اتصالات صحیحی با سایر نورونها برقرار کنند.
به خصوص در این تحقیقات، نورونهایی مورد ملاحظه قرار گرفتند که مسئول انتقال اطلاعات از کورتکس مغزی و به خصوص از کورتکس حرکتی به مغز نخاع هستند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "این نورونهای مشتق شده از سلولهای بنیادی می توانند به صورت فیبرهای عصبی که اتصال میان کورتکس مغزی و مغز نخاع را برقرار می کنند رشد کنند."
این محققان به منظور تمایز این سلولهای نورونی جدید به روشی صحیح، سلولهای بنیادی را در یک ظرف کشت و تا زمانی که این سلولها ویژگیهای نورونهای بالغ را نشان نداده بودند رشد دادند.
سپس این سلولهای بنیادی را به مغز موشهایی که تازه متولد شده بودند پیوند زدند پیوندها در فضاهای مسئول بینایی، لامسه و حرکت انجام شد.
براساس گزارش Science Friday ، به این ترتیب نورونهای بزرگسال همان مناطقی که سلولهای بنیادی به آنها پیوند زده شده بودند به روشی صحیح ایجاد شدند و عملکردهای عادی خود را آغاز کردند.
گام بعدی این دانشمندان بررسی این سلولها در حیوانات بزرگسال است.
نظر شما