به گزارش خبرگزاری مهر، این ماده رطوبت گیر که به «سیلیکاژل اندیکاتوردار ایمن» موسوم است، در صنایع مختلفی همچون برق و الکترونیک، دارویی، شیمیایی و بسته بندی کاربرد دارد.
قیس رخشان از مدیران این طرح با اشاره به سوابق و تجربیات پژوهشی جهاد دانشگاهی در زمینه ساخت و تولید انواع مواد جاذب رطوبت، گفت: با توجه به نیاز صنایع داخلی به این ماده پرمصرف، محققان گروه پژوهشی شیمی معدنی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف در طول یک سال کار پژوهشی مستمر توانستند این ماده رطوبت گیر رنگی ایمن را بسازند و خط تولید صنعتی آنرا نیز با سرمایه گذاری بخش خصوصی طراحی و راه اندازی کنند.
عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف افزود: تمام مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت این نوع از سیلیکاژل، داخلی است و در حال حاضر تکنولوژی ساخت و تولید انبوه آن در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته و به تولید انبوه رسیده است.
وی اضافه کرد: قیمت نمونه ایمن این محصول که ساخته شده است، از نمونه غیر ایمن آن ارزانتر است و امید می رود با حمایت دولت از این محصول و افزایش تولید آن، کشور در این زمینه به خودکفایی کامل برسد.
به گزارش مهر، سیلیکاژل اندیکاتوردار ایمن ساخته شده در جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف حاوی نوعی اندیکاتور رطوبت با مشخصات فنی استاندارد است این شناساگر رطوبت، بر خلاف شناساگر رطوبت مصرفی قبلی که از لحاظ بهداشتی غیر استاندارد و جزء دسته مواد سرطانزا شناخته شده است، مورد تایید است. اندیکاتور به کار رفته پیوند شیمیایی با ساختار سیلیکاژل ایجاد می کند که در محیط با رطوبت نسبی پایین کهربایی پررنگ است و در محیط مرطوب از زرد کم رنگ تا بی رنگ تغییر رنگ می دهد و بدین صورت می تواند دامنه ای از رطوبت نسبی محیط را نشان دهد.
نظر شما