به گزارش خبرگزاری مهر ، غلامحسین طباطبایی افزود: طبق پیش بینی این وزارتخانه در برنامه پنجم توسعه، هر سال 44 هزار هکتار از اراضی خرد در حد فنی و اقتصادی تجمیع می شود.
وی معافیت کشاورزان از حق آبه و آب بها به مدت 10 سال، معافیت از پرداخت حق بیمه محصولات کشاورزی، سند دار شدن اراضی تجمیع شده به صورت رایگان را از جمله حمایتها در راستای تجمیع اراضی خرد کشاورزی عنوان کرد.
به گفته طباطبایی، حد فنی و اقتصادی اراضی دیم و آبی در آیین نامه قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی به تفکیک سه اقلیم خشک، نیمه خشک و مرطوب مشخص و برای اجرا به استانهای کشور ارسال شده است.
وی همچنین اظهار داشت: حد فنی و اقتصادی اراضی کشاورزی در اندازه ای تعیین شده که علاوه بر درآمد زایی برای یک خانواده روستایی در حد متوسط، 20 درصد نیز پس انداز برای توسعه فعالیتهای کشاورزی ایجاد کند.
مدیر کل نظام های بهره برداری با بیان اینکه 37 درصد اراضی کشاورزی در اختیار بهره برداران خرد است، اصلاح واحدهای خرد دهقانی و راه اندازی شرکتهای تعاونی تولید با مدیریت متمرکز را از راهکارهای تجمیع این اراضی دانست.
وی در عین حال واگذاری اراضی جدید برای فعالیتهای کشاورزی در قالب نظام های بهره برداری را ضروری خواند و گفت: طبق پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی در برنامه پنجم توسعه، قریب به 400 هزار هکتار اراضی جدید به منظور فعالیتهای کشاورزی از سوی سازمان امور اراضی به متقاضیان واگذار می شود که این اراضی جدید در قالب تعاونی های تولید، شرکتهای سهامی و زراعی و شرکتهای کشت و صنعت واگذار خواهد شد. طباطبایی افزود: این برنامه از سال آینده به اجرا در خواهد آمد.
نظر شما