به گزارش خبرنگار مهر در یزد، جریان این محک و آزمون از آنجا آغاز شد که وزیر مسکن و شهرسازی در یزد حضور یافت و پس از بازدید از پروژه های مسکن مهر در شهرهای مختلف این استان در جلسه شورای مسکن در استانداری حضور یافت اما به دلیل عدم حضور خبرنگاران در این جلسه، مهر تیتر زد: "جلسه شورای مسکن استان یزد بدون حضور خبرنگاران برگزار شد".
این خبر به رغم اینکه تلاش شد تا در ملایم ترین حالت ممکن نگاشته شود اما به مذاق برخی خوش نیامد و در نتیجه خبرنگار آن غیرحرفه ای و غیرمتعهد خوانده شد.
البته این مطلب تنها در خبرگزاری مهر درج نشد و خبرگزاری دیگری نیز به بیان عدم حضور خبرنگاران در مهمترین جلسه مسکن استان، آن هم در حالی که مردم چشم انتظار شنیدن اخبار جدید از پروژه های مسکن مهر هستند، پرداخت.
مسئول روابط عمومی استانداری یزد در تماس با خبرنگار و نماینده مهر و سرپرست خبرگزاری فارس در استان یزد پس از انتشار این خبر در اوج عصبانیت، مسئولان درج این خبر را تهدید به حضور در دادگاه کرد. البته این اقدام به همین جا ختم نشد و وی با انتشار مطلبی در سایت استانداری یزد مراتب تاسف خود را از حضور خبرنگاران غیرمتعهد و غیرحرفه ای در این استان مطرح کرد.
اما خبرنگار مهر در پاسخ به این گلایه، پاسخهایی دارد که رئیس روابط عمومی استانداری یزد به دلیل عصبانیت حاضر به شنیدن آنها نشد و مذاکره را به دادگاه موکول کرد.
1- اگر قرار است دعوت از خبرنگاران در جلسات استانداری تنها از سوی روابط عمومی این استان صورت گیرد پس چرا در چنین جلسه مهمی تنها از خبرنگار صدا و سیما دعوت شد در حالی که خبرگزاریهای رسمی که رسانه های محلی نیز در بیشتر مواقع از اخبار آنها استفاده می کنند و تنها چهار خبرنگار بودند که دعوت نشدند تا مسئله کمبود جا نیز به بحران تبدیل نشود.
2- تاکنون برای هیچ جلسه ای به طور مستقل از سوی روابط عمومی دعوت صورت نگرفته و همواره خانه مطبوعات کار دعوت از رسانه های برای جلسات مختلف را بر عهده داشته است ضمن اینکه این امر در سایر ادارات نیز به همین نحو است و در این جلسه نیز دعوت از همه خبرنگاران از سوی خانه مطبوعات صورت گرفت حال اگر اسامی برخی خبرگزاریها از جمله مهر در دعوت نامه اصلی بنیاد مسکن وجود نداشت، از لطف مسئولان این اداره است اما تا پیش از این اخبار متعددی از بنیاد مسکن استان یزد در این خبرگزاری درج شده که با مراجعه به آرشیو خبرگزاری قابل مشاهده است.
3- خبرنگار مهر در مسیر استانداری برای شرکت در جلسه بود که از سوی خبرنگاران حاضر در استانداری تماسی با وی برقرار شد و اعلام شد که این جلسه خبری نیست و خبرنگاران در این جلسه حضور ندارند که این امر خبرنگار مهر را از حضور در جلسه بازداشت ضمن اینکه رسانه های استان یزد در بسیاری موارد تعامل خبری دارند و شرط اطلاع رسانی تنها حضور خبرنگار نیست.
اما گذشته از تمامی موارد به نظر می رسد حضور خبرنگار در بسیاری از مراسم ها بویژه در حضور مقامات دولت که جهت طرح و بررسی مسائل و مشکلات حوزه مسئولیت خود رنج سفر را به جان می خرند، خالی از لطف نباشد. درعین حال اگر قرار است جلسه ای در استانداری یا هر اداره دیگری دولتی برگزار شود که جلسه خصوصی نخواهد بود آن هم در حالی که خبرنگاران صدا و سیما در تمامی این جلسات حضور دارند.
گلایه مهر نیز از روابط عمومی استانداری این است که تاکنون تمامی خبرهایی که در قالب گزارش های آن اداره تهیه شده بود، بدون کم و کاستی در این رسانه درج شده و به همین دلیل نیز تاکنون ارتباطات حسنه بود و خبرنگاران نیز تاکنون حرفه ای خطاب می شدند اما زمانی که خبرنگار به ممانعت از عدم حضورش در برنامه مهم استانی اعتراض می کند چرا باید عنوان غیرمتعهد و غیرحرفه ای به خود بگیرد.
البته بقیه بندهای این گلایه نامه نیز جای بحث دارد که خانه مطبوعات استان یزد به بخشی از آن پاسخ داده است.
خانه مطبوعات نیز در نامه ای به رئیس روابط عمومی استانداری یزد آورده است: مسئله خیلی ساده اتفاق افتاد. خبرنگاران (جمعی از خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاریها) را به جلسه راه ندادند و آنها نتوانستند در کنار خبرنگاران صدا و سیما حضور داشته باشند! گویا خبر هم قرار است اختصاصی شود و خبرنگاران به گروهی خودی و غیر خودی تقسیم شوند؟ هیچ خبرنگاری حق ورود نداشت جز خبرنگاران صدا و سیما! و آنگاه که این خبر رسانه ای شد مشاور استاندار و رئیس روابط عمومی استانداری خیلی سریع موضعگیری کرد و طی مصاحبه ای جهت رفع سوءتفاهم و ابهامات ایجاد شده این چند خبرنگار را غیرحرفه ای نامید. همچنین ضمن ارائه توجیهاتی چند، آنها (خبرنگاران مورد نظر) را به دروغپردازی و حرمتشکنی متهم کرد و تهدید کرد که اگر ادامه یابد مجبور به بیان (افشای) پارهای از اتفاقات خواهد شد! اما بحث ما تعداد خبرنگار نیست بلکه حرمت و شخصیت و مسئولیت (خبرنگاری) است.
جناب آقای قائم محمدی به کمکهای متعدد مادی و معنوی به رسانه ها اشاره کرده است اما کاش می دانست که این امر بی سابقه نبوده بلکه در زمان استانداران سابق و اسبق "به استثنای جناب آقای عاصی" نیز مستمرا مطبوعات مورد محبت و مساعدت، البته به طور کاملا همسان و یکنواخت فارغ از گرایش آنها قرار می گرفتند نمونه آن را می توان اهدا یک مجموعه کامل سخت افزاری و نرم افزاری "ست کامل رایانه" به مطبوعات محلی در زمان مهندس کلانتری اشاره کرد.
البته در سال گذشته استانداری یزد با تلاش جناب آقای قائم محمدی چند مورد مساعدت مادی به صورت هدیه نقدی و حواله در ضمن شرکت در جلسات استانداری و همچنین در قالب بازدید از دفاتر مطبوعات محلی به عمل آمد. اما بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم «به استثنای روز خبرنگار» دیگر نه جلسهای بوده و نه مساعدتی.
جناب آقای قائم محمدی به رابطه دوستانه و صمیمانه روابط عمومی استانداری با اصحاب رسانه اشاره کرده است. واقعیتی است انکار ناپذیر، ملموس و مستند. اما این رابطه دو طرفه بوده و اصحاب رسانه؛ بالاخص با محوریت خانه مطبوعات هم نقشی اساسی در آن داشته است و آنها بودند که به ایشان چراغ سبزنشان داده و به گرمی پذیرای حضورش شدند.
جناب آقای قائم محمدی کاش چون همیشه این دفعه نیز قبل از انجام مصاحبه و صدور حکم محکومیت و غیر حرفه ای نامیدن جمعی از خبرنگاران، موضوع را با خانه مطبوعات درمیان میگذاشت. اما حال که این چنین نشده مصرانه از وی میخواهیم تا آنچه مورد نظرشان بوده و تهدید به پیگیری کرده اند اعلام و افشاء و اقدام کنند.
از مصاحبه چنین استنباط می گردد که: اولا: هماهنگی لازم بین استانداری و سازمان مسکن وجود نداشته و خبرنگاران بر اساس دعوتنامه سازمان مسکن بدون اطلاع از نامه بعدی حضور یافته بودند.
ثانیا: سازمان مسکن مدعی شده که نیازی به حضور خبرنگاران در نشستهای ماهیانه شورای مسکن نبوده و نمیباشد!؟
آری سازمان مسکن در زمان مدیریت آقای خواجه رضایی طی 4 سال اخیر حتی یک جلسه مطبوعاتی هم برگزار نکرده است. چنین استنباط می شود که ایشان ارائه گزارش عملکرد به صورت یک طرفه و بدون سئوال و نیاز به دادن پاسخ خبرنگاران کنجکاو در صدا و سیما را تنها راه اطلاع رسانی می دانند و لاغیر؛ در حالیکه امروز مسئله مسکن، به خصوص طرح مسکن مهر، خانه های ارزان قیمت و ... از مهمترین دغدغههای مردم است و این خبرنگاران مطبوعات و خبرگزاری ها هستند که در کوچه و بازار، کوی و برزن، خیابان و محافل و مجامع حضور دارند و وظیفه آنها نیز پل ارتباطی «از نوع دو طرفه» بین مردم و مدیران است.
در پایان لازم است به استحضار مشاور محترم استاندار و رئیس روابط عمومی استانداری یزد برساند که همه هنر تشکیلات روابط عمومی باید انعکاس اخبار و گزارش های استانداری و زیر مجموعه استاندار در رسانه های مکتوب و شفاهی و البته ثبت آن در مطبوعات و رسا نه ها باشد. لذا بهتر است در این زمینه تدبیر لازم برای ارتباط دو طرفه و درک رابطه و نیاز متقابل صورت گیرد.
نظر شما