به گزارش خبرنگارمهر، مصطفی کواکبیان روز دوشنبه در هشتمین کنگره حزب مردمسالاری که با شعار «اجرای بیکم و کاست قانون اساسی» در سالن اجتماعات مسجد امیرالمومنین برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: فعالیتهای سیاسی اصلاحطلبان مجددا باید به صورت قوی آغاز شود و ما بر این باور هستیم که نباید در شرایط فعلی مایوس شد.
به اعتقاد وی، پایبند بودن به اصول قانون اساسی تنها راهکار خروج از وضعیت فعلی کشور است و برای بازسازی اعتماد عمومی تنها راهکار بازگشت به قانون اساسی و اجرای اصول آن است.
نماینده مردم سمنان در خانه ملت، افزود: احزاب باید هسته و نقطه اصلی مردمسالاری تلقی شوند نه اینکه تحت فشار قرار بگیرند.
وی با اشاره به حضور 40 میلیونی مردم در پای صندوقهای انتخابات ریاست جمهوری، افزود: در زمان حاضر در شرایطی هستیم که حضور چشمگیر 40 میلیونی مردم در پای صندوقهای رای میتوانست پشتوانهای قوی برای نظام باشد اما به دلیل وقایعی که در بعد از انتخابات رخ داد، دچار خدشه شده و اعتماد عمومی نیز آسیب دید و معتقدیم این اعتماد باید بازسازی شود.
به اعتقاد کواکبیان، برای بازسازی اعتماد عمومی تنها راهکار بازگشت به قانون اساسی و اجرای اصول آن است که هم اصول مربوط به حاکمیت ملت، اصول مربوط به حقوق ملت و اصول مربوط به ولایتفقیه را شامل میشود.
نماینده مردم سمنان با اشاره به اصول حقوق ملت در قانون اساسی گفت: ما باید به همه 24 اصلی که در فصل سوم قانون اساسی به حقوق ملت مربوط میشود توجه کنیم و به همه صاحبان قدرت توصیه میکنم که پایبند بودن به اصول قانون اساسی تنها راهکار خروج از وضعیت فعلی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع توقیف مطبوعات در بعد از انتخابات اشاره کرد و گفت: اصولا در دولت نهم و دهم از برخورد قوه قضائیه با مطبوعات نگرانی نداریم ، اما مشکل اصلی ما رفتار دولت با مطبوعات است.
مدیرمسئول روزنامه مردمسالاری با بیان اینکه در بعد از انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم حداقل 11 روزنامه و مجله توقیف و یا لغو مجوز شده است، به سیاست اخیر معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد اشاره کرد و افزود: در زمان حاضر این معاونت همواره به مطبوعات تذکر داده و بعد از اینکه روزنامهای تذکراتش زیاد شد آنها را به هیات نظارت برده و خواستار توقیف آن روزنامه میشود و به این امر توجه نمیکند که حداقل در هر کدام از این روزنامهها 80 نفر مشغول به کار هستند.
کواکبیان ادامه داد: آخرین تذکری که به روزنامه مردمسالاری داده شد، مربوط به درج سخنان خاتمی بود آنها سخنان میانجیگرایانه شخصی که هشت سال رئیسجمهور کشور بوده و هیچ منافاتی با اصول قانون اساسی و قوانین موضوعه ندارد را تخلف دانسته و به ما تذکر دادند.
نماینده مردم سمنان گفت: نمایندگان مجلس باید در این زمینه تلاش بیشتری کنند و اجازه ندهند حقوق مردم، نویسندگان و اصل اطلاعرسانی آزاد مخدوش شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به سخنان وزیر کشور مبنی بر لزوم اصلاح قانون احزاب، افزود: معتقدیم اگر قرار باشد چنین کاری صورت گیرد باید از همه احزاب و خانه احزاب نظرخواهی شود اما مهمتر از آن این است که قانون انتخابات را اصلاح کنیم و بعد از اینکه لایحه اصلاح قانون انتخابات را بررسی و تصویب کردیم بعد از آن مسئله احزاب را مطرح کنیم.
وی تاکید کرد: هیچگاه با تغییر قانون احزاب نمیتوان مشکل احزاب و تقویت آنها را حل کرد.
کواکبیان با اشاره به اینکه در قرآن کریم در امر به معروف و نهی از منکر تاکید فراوان شده و آن را برای جامعه اسلامی لازم دانست و گفت: امر به معروف و نهی از منکر باید از طریق تشکلها و احزاب قانونی پیگیری شود.
به اعتقاد دبیرکل حزب مردمسالاری، احزاب باید هسته و نقطه اصلی مردمسالاری تلقی شود نه اینکه تحت فشار قرار گرفته و دفتر آنها پلمپ شود.
به گفته وی، در همین انتخابات اخیر وزیر کشور در گزارش خود از همه ارگانها و سازمانها تشکر کرد اما هیچ اشارهای به تلاش و نقش احزاب در آوردن مردم به پای صندوقهای رای نکرد.
کواکبیان بر اساس اصل 27 قانون اساسی اجتماعات و میتینگهای سیاسی را از حقوق ملت دانست و گفت: بسیاری از احزاب در بعد از 22 خرداد درخواست مجوز کردهاند حتی خود بنده از وزیر کشور پرسیدم که چرا به آنها مجوز نمیدهید که وی در پاسخ به من اعلام کرد که احتمال دارد در این تجمعات شلوغ شود.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی پس برای چه از بیتالمال حقوق میگیرد آیا نقش نیروی انتظامی جز تامین امنیت است؟ امنیت اجتماعات بر عهده وزارت کشور است و اینکه به صرف شلوغ شدن مجوز داده نمیشود، عاقلانه به نظر نمیرسد چرا که هنر این است که اگر مسئلهای رخ داد بتوان آن را کنترل کرد.
کواکبیان به برگزاری دادگاه فعالان سیاسی اشاره کرد و گفت: واقعیت امر این است که دادگاه جمعی برای فعالان سیاسی بسیار کار غیرقانونی بود بر اساس آئین دادرسی کیفری و در طول تاریخ قضا سراغ نداریم که کیفرخواست به صورت عمومی صادر شود همچنین این افراد به اتهامات سیاسی بازداشت شدهاند پس لازم بود بر طبق اصل 168 قانون اساسی آنها در دادگاهی با حضور هیات منصفه محاکمه شوند که متاسفانه این اصل نیز رعایت نشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به بیان وضعیت کنونی کشور و سیاست خارجی پرداخت و افزود: به خاطر اشتباهی که در اجلاس وین داشتیم همچنان مشکلات و تبعات آن را تحمل میکنیم. راهکار سیاست خارجی ما باید کلی باشد و تنها راه برونرفت از این وضعیت حل چالشها و مشکلات درونی است به شرط اینکه مشکل باور شود.
دبیرکل حزب مردمسالاری در بخش دیگری از سخنانش به مخالفت مقام معظم رهبری به معاونت اولی رحیم مشایی اشاره کرد و ادامه داد: بعد از اینکه رهبری نظر خود را اعلام کردند ماجرا هیچ فرقی نکرد و درجه و رتبه آن شخص بیشتر هم شد و کار به جایی رسید که او به مدیریت نوح نبی نیز توهین کرد و کار تا جایی پیش رفت که صدای خود اصولگرایان نیز درآمد.
نظر شما