۲۵ مرداد ۱۳۸۳، ۸:۳۰

امروز در تاريخ

خبرگزاري"مهر":امروز يكشنبه بيست و پنجم مرداد سال 1383 هجري شمسي ، مصادف است با بيست و هشتم جمادي الثاني سال 1425هجري قمري و برابراست با پانزدهم اوت سال2004 ميلادي .

بر گزاري انتخابات چهارمين دوره رياست جمهوري اسلامي ايران :
در چنين روزي  در سال1364 چهارمين دوره انتخابات رياست جمهوري اسلامي ايران بر گزار شد كه طي آن حضرت آيت الله خامنه اي به مقام رياست جمهوري ايران اسلامي انتخاب شدند .

حضرت امام خميني ره حكم رياست جمهوري ايشان را در تاريخ بيست ونهم شهريور براي دومين بار تنفيذ كردند .

در گذشت آيت الله سبزواري :
در چنين روزي در سال 1372 ه ش 
آيت الله سبزواري ازعلماي بر جسته جهان تشيع دار فاني را وداع گفت  .ايشان در طول عمر پربركت خود ضمن تربيت شاگردان بسيار در حوزه علوم اسلامي به تاليف و نگارش آثار بسياري پرداختند كه از ميان آنها مي توان به مجموعه مهذب الاحكام در سي جلد اشاره كرد .

در گذشت استاد حسين لاهوتي :
در چنين روزي در سال 1378 ه ش استاد حسين لاهواتي از شاعران بنام ايراني در گذشت . از او مجموعه هاي ادبي بسياري باقي مانده است كه از ميان آنها مي توان به  به مجموعه ساغر و سامان اشاره كرد .

در گذشت استاد شاطبي :
در چنين روزي در سال 590 ه ق ابوالقاسم شاطبي از علماي بزرگ جهان اسلام و قرآن پژوهان و قاريان   مشهور مصر ديده از جهان فروبست . وي همچنين آثار مكتوب بسياري در حوزه علوم اسلامي از خود به جاي نهاده  است كه از ميان آنها مي توان به قصيده وجه التهاني او اشاره كرد .

آغاز عمليات عاشوراي 3 :

عمليات عاشوراي سه در چنين روزي در سال 12364 ه ش آغاز شد . محل استقرار و اجراي اين عمليات منطقه فكه بود .

نخستين فرار محمد رضا پهلوي :

محمد رضا پهلوي روز 25 مرداد 1332، سه روز  پيش از كودتاي آمريكايي بيست و هشت مرداد براي نخستين بار از ايران گريخت . وي ابتدا از تهران به رامسر رفت و از آن جا دركمال بحران روحي و نگراني و اضطراب با هواپيما به بغداد فرار كرد.اين واقعه هنگامي اتفاق افتاد كه بيش از يكسال  از وقايع 30 تيرماه سال 1331 مي گذ شت. دراين روز باقيام مردم ، محمد رضا پهلوي مجبور شد با عزل قوام از پست نخست وزيري ، پس از راي اعتماد مجلس به دكتر مصدق، وي را به رياست دولت منصوب كند. زيرا مصدق به دليل اختلاف با شاه در مورد پست وزارت جنگ ، استعفا كرده بود . اين اختلافات با دربار پس از آن نيز ادامه پيدا كرد ، تا آن حد كه محمدرضا مجبور به ترك كشور شد . درحالي كه به دليل اختلافات نيروهاي نهضت ملي ايران  چشم پوشيد. نتيجه شوم اين اختلاف فقط سه روز پس از فرار مفتضح شاه ، آشكارشد . 

جنگ جهاني دوم :


دولت هاي پيروز پس از جنگ جهاني نخست چند رشته قرار دارد با دول مغلوب منعقد ساختند كه در اين قرار داد ها عدالت و انصاف رععايت نشده بود . دولت ژاپن در سال 1931 منچوري را كه از جمله سرزمين هاي دولت چين بود به تصرف خود در آورد و دولت موسوليني نيز حبشه را به  اشغال خود در آورد . هيتلر صدر اعظم المان هم كه در سال 1933 به قدرت رسيده بود از هر فرصتي استفاده مي جست تا در جهت جبران خسارات جنگ نخست جهاني بر آيد كه به همين دليل طي دو سال  اطريش و قسمت اعظم لهستان را به تسخير خود درآورد . در اين هنگام دول فرانسه و انگليس بر ضد قواي مهاجم به كمك لهستان شتافتند . هيتلر از سال 1939 كشور گشايي خود را با راه اندازي جنگ دوم جهاني و تسخير هلند توسعه داد  . آلمان سپس به فرانسه حمله برد و آن را به تصرف خويش در آورد . به گفته برخي از مورخين اين جنگ در پانزدهم اوت و به گفته بر خي ديگر با تسليم شدن ژاپن در چهاردهم اوت 1945 م  پايان يافت . كشته شدگان جنگ جهاني دوم سي ونه ميليون نفر اعلام شده اند  كه كشور شوروي سابق با هفده و نيم ميليون نفر بيش از همه كشور ها و آمريكا با سيصد هزار نفر كمتر از سايرين كشته داد .

آغازجنگ هاي صليبي :


از مهمترين وقايع تاريخي ،  جنگ هاي صليبي است كه مسيحيان براي گرفتن  بيت المقدس از دست مسلمانان در قرن هاي يازده و دوازده ميلادي به آن دست زدند . جنگ هاي صليبي هشت جنگ است كه نخستين آنها در چنين روزي در سال 1095 ميلادي به وقوع پيوست .در جنگ اول و چهارم هيچيك از پادشاهان اروپا دخالت نداشتند و فقط اشراف و اصيل زادگان شركت كردند . شش جنگ ديگر توسط پادشاهان كشور هاي گوناگون فرماندهي مي شد . در جنگ نخست مسيحيان بيت المقدس را گرفتند و دولتي فرانسوي تشكيل دادند. در جنگ دوم لويي هفتم پادشاه فرانسه و كنراد سوم امپراطور آلمان شركت كردند و ليكن شكست خوردند و بيت المقدس را از دست دادند . جنگ سوم را فردريك ، فيليپ آگوست و رچارد شير دل آغاز كردند و موفق به تصرف بيت المقدس نشدند . جنگ چهارم را نيز اصيل زادگان فرانسوي آغاز كردند و كاري از پيش نبردند . جنگ هاي ديگر صليبي هيچيك به نفع عيسويان تمام نشد .

روز استقلال كره جنوبي :


كره ، كشوري كوهستاني ، در مشرق آسياست كه قسمت جنوبي شبه جزيره زير مدار سي و هشت در جه قرار گرفته است و تنگه آبي كره آن را از ژاپن جدا مي سازد .مساحت اين كشور يك هفدهم مساحت ايران است . نژاد مردم آن زرد و اكثر آنان پيرو آيين  بودا هستند . زبان رسمي اهالي اين كشور كره اي است و نوع حكومت آن ، جمهوري . اين كشور در چنين روزي در سال 1945 ميلادي مستقل شد . همچنين چنين روزي همه ساله به عنوان روز رهايي كره از قوانين استعماري ژاپن در اين كشور گرامي داشته مي شود .

روز استقلال هند :


اين كشور در جنوب آسيا در ساحل شمالي اقيانوس هند  بين پاكستان و بنگلاش واقع شده و سلسله جبال هيماليا آن را از چين جدا مي سازد . مساحت آن دو برابر ايران است. نژاد مردم اين كشور سفيد آريايي ، سياه دراويدي و زرد است . زبان رايج ميان آنان هندي ( سانسكريت ) است  و برخي از آنان  به زبانهاي انگليسي و فارسي نيز تكلم مي كنند . اكثر اهالي اين سرزمين از دين هندو و اسلام پيروي مي كنند و عده اندكي ازآنان پيرو ادياني چون بودا ، مسيحيت و زرتشت  اند . نوع اين كشور جمهوري متحده است . هند در چنين روزي در سال 1947 ميلادي از انگلستان مستقل شد . اين كشور در عين حال عضويت خود را در سازمان كشور هاي مشترك المنافع  حفظ كرده است . پايتخت هند ، دهلي نو نام دارد . 
  
روز استقلال كنگو :


كنگو كشوري است نيمه كوهستاني در منطقه استوايي آفريقاي غربي بين زئير ، كامرون و گابون كه در ساحل شرقي خليج گينه قرار دارد . مساحت آن يك پنجم مساحت ايران است . نژاد مردم اين كشور سياه ، سفيد و دو رگه است و زبان رايج ميان آنان زبان فرانسوي است . اكثر مردم اين كشور پيرو اديان اسلام و مسيحيت اند و عده اي نيز بت پرست مي باشند . نوع حكومت اين كشور جمهوري خلق است . كنگو در چنين روزي در سال 1960 ميلادي از فرانسه مستقل شد و در بيست سپتامبر همان سال به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . پايتخت اين كشور برازاويل نام دارد .  

روز استقلال بحرين :


بحرين مجمع الجزايري است در جنوب خليج فارس كه مساحت آن يك دو هزار هفتصد و شصت و پنجم  ايران است . نژاد مردم آن سفيد ( سامي ، آريايي ) است و اكثرا پيرو دين اسلام بوده و به زبانهاي عربي و فارسي گفتگو مي كنند . نوع حكومت اين كشور مشروطه سلطتي است . اين كشور در چنين روزي در سال 1971 ميلادي از انگلستان مستقل شد و در تاريخ بيست و يكم سپتامبر همان سال به عضويت سازمان ملل متحد در آمد . پايتخت آن منامه نام دارد .

تقسيم كشور كره :
در چنين روزي در سال 1945 ميلادي كشور كره به دستور ژنرال مك آرتور به دو قسمت شمالي و جنوبي تقسيم شد .

تقسيم شبه قاره هند :
در چنين روزي در سال 1947 ميلادي شبه قاره هند به دو كشور هند و پاكستان تقسيم شد .

تولد لوييجي پولچي :
لوييجي پولچي شاعر ايتاليايي در چنين روزي در سال 1432 ميلادي به دنيا آمد . " مورگانته" عنوان مهترين اثر ادبي اوست .

تولد فردريك ويلهلم اول :
ويلهلم اول ، نخسين پادشاه پروس در چنين روزي در سال 1688 ميلادي ديده به جهان گشود . او بين سالهاي 1713 ميلادي  تا 1740 بر پروس حكمراني كرد .

تولد ناپلئون بناپارت :
ناپلئون بناپارت پادشاه فرانسه در چنين روزي در سال 1769 ميلادي  به دنيا آمد .وي دو بار و در بين سالهاي 1804 تا 1813 و همچنين 1814 تا 1815 ميادي در كشور فرانسه حكمراني كرد .

تولد سر والتر اسكات :
اين نويسنده و شاعر اسكاتلندي در چنين روزي در سال 1771 ميلادي متولد شد ." زن درياچه"  عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .

تولد تي اي لاورسن ترماك :
اين نويسنده بريتانيايي در چنين روزي در سال 1888 ميلادي در  منطقه ويلز ديده به جهان گشود ." لورنس عربستان " عنوان مهمترين اثر داستاني اوست . اين داستان بعدها توسط ديويد لي كارگردان به فيلم تبديل شد .

تولد لوييس ويكتور دو لو روگلي :
بروگلي فيزيكدان فرانسوي در چنين روزي در سال 1892 ميلادي به دنيا آمد . اين دانشمند كشور فرانسه در سال 1929 ميلادي نوبل علمي را از آن خود كرد .

تولد رابرت بولت :
رابرت بولت نمايشنامه نويس انگليسي در چنين روزي در سال 1934 ميلادي به دنيا آمد . "مردي براي تمام فصول "و" دكتر ژيواگو" از عناوين مهمترين آثار اويند . اين دو اثر بعد ها توسط كارگردانان برجسته  به فيلم تبديل شد .

تولد لوكاس فوش :
لوكاس فوش آهنگساز بر جسته آلماني در چنين روزي در سال 1922 ميلادي به دنيا آمد ." ستايش " عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .  

کد خبر 102681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha