به گزارش خبرنگارمهر، مراسم اختتامیه بخش بینالملل بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر شامگاه دوشنبه 12 بهمنماه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
اختتامیه به رسم معمول با نواختن سرود ملی و تلاوت آیاتی از قرآن کریم به طور رسمی شروع شد، سودابه آقاجانیان مجری تلویزیون که سابقه بازی در فیلم سینمایی "بر بال فرشتگان" به کارگردانی جواد شمقدری را در کارنامه حرفهای خود دارد مجری مراسم بود.
او در آغاز مراسم به حضار خیر مقدم گفت و از مهدی مسعودشاهی دبیر بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر خواست تا روی سن بیاید و بیانیهاش را قرائت کند، مسعودشاهی مانند مراسم افتتاحیه با انرژی روی صحنه آمد و در جملاتی کوتاه از آنهایی که در برگزاری این جشن ملی او را یاری کردهاند، سپاسگذاری کرد.
اجرای موسیقی سنتی بخش دیگر مراسم اختتامیه بود و پس از آن تیزری پخش شد که هیئت انتخاب بخش بینالملل بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر را معرفی میکرد، دکتر ابطحی قائم مقام موسسه اکو سخنران بعدی مراسم بود که درباره این موسسه و فعالیتهای فرهنگیاش سخن گفت: افتخار میکنیم که زاده این خاک پاکیم و ساکن اقلیم قلم و سرزمین خورشید. سرزمینی که پاکان پارسای پاک آئین نامبردارترین سخنگویان فرهنگ و هنر در بلندای تاریخ این دیارند....
ابطحی در سخنانش از برپایی جشنواره فیلم، موسیقی و تئاتر اکو به طور مستقل در آیندهای نزدیک خبر داد. اهدای جوایز با حضور دکتر مصطفوی رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات، دکتر ابطحی، سفیر آذربایجان و معاون سازمان اکو آغاز شد. نشان راه فیروزه بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر به فیلم "تسبیح اشتباهی" به کارگردانی محمود فاضل کاسکن از ترکیه اهدا شد.
جایزه بعدی اکو به فیلم "نیمروز راستین" ساخته نصیر سعیدف از کشور تاجیکستان تقدیم و جایزه سوم اکو به فیلم "بدرود گلساری" ساخته آرداک امیر کولوف از کشور قزاقستان رسید. جوایز نقدی این بخش طی مراسم ویژه ای به برگزیدگان اهدا میشود.
در بخش دیگری از مراسم نوبت به امیر اسفندیاری مدیر امور بین الملل جشنواره رسید تا درباره جوایز این بخش صحبت کند: سه جایزه راه فیروزه، بیرق طلایی و ققنوس زرین جوایزی است که سال گذشته تبلیغات زیادی برای آن انجام دادیم، ققنوس زرین قرار بود با مشارکت مجمع مجالس آسیایی اهدا شود اما متاسفانه این دوستان به وعدهشان عمل نکردند.
احمد جمال مصطفی دبیر جشنواره داکا و تهمینه میلانی به روی صحنه آمدند تا جایزه جشنواره داکا را در ایران به دست برگزیدگان برسانند. فتانه ملک محمدی و علیرضا زریندست همکاران میلانی در "سوپراستار" جوایزشان را دریافت کردند.
بخش دیگری از مراسم اختتامیه به اهدای جایزه بیرق طلایی اختصاص داشت، این جایزه که به یاد فیلمساز فقید مصطفی عقاد اهدا میشود، به "ملک سلیمان" به کارگردانی شهریار بحرانی رسید، بهمن حبشی مدیر دفتر جشنوارههای معاونت سینمایی و احمد میرعلائی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی برای اهدای این جایزه روی سن رفتند.
بحرانی پس از دریافت جایزه گفت: خوشحالم که نشان ویژه مصطفی عقاد را دریافت کردم برای فیلمی که حاصل تلاش بیش از هزار و دویست هنرمند است و من به نمایندگی از آنها این جایزه را دریافت کردم.
جلیل عرفان منش داور ایرانی و مارگاریت ایوانویچ و جیمز مک کان داوران خارجی این بخش برای اهدای جایزه "راه انبیا" روی سن رفتند، جایزه ویژه این بخش به فیلم "طلا و مس" به کارگردانی همایون اسعدیان به خاطر آشکار ساختن باورهای عمیق دینی و تجلی آن در جامعه اهدا شد.
جواد عزتی بازیگر این فیلم پس از دریافت جایزه گفت: تهیه کننده و کارگردان فیلم به دلیل سفر به مشهد مقدس نتوانستند در این مراسم حضور یابند، به نمایندگی از آنها از هیئت داوران تشکر میکنم. در این بخش از فیلمهای "عصر روز دهم"، "ملک سلیمان" و "یوسف پیامبر" تقدیر شد.
مراسم با اهدای جوایز بخش مسابقه سینمای آسیا ادامه پیدا کرد، رامش سیپی از کشور هند، خامس مرادوف از آذربایجان، ریری رضا از اندونزی و علی معلم از ایران روی سن آمدند تا برگزیدگان را معرفی کنند: هیئت داوران از فیلم "جرمال" ساخته راوی بهاروانی از کشور اندونزی تقدیر کرد.
جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم "بدرود گلساری" ساخته آرداک امر کولوف از کشور قزاقستان اهدا شد، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به کائو بائوپینک برای فیلم معادله "عشق و مرگ" از کشور چین رسید و سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به ناصر سعیدوف برای فیلم "نیمروز راستین" از کشور تاجیکستان اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین فیلم نیز به "نیمروز راستین" به تهیه کنندگی رستمی جونی از کشور تاجیکستان تقدیم شد.
اواسط برنامه نوبت به اهدای جوایز بخش در جستجوی حقیقت و عدالت، سینمای معناگرا رسید و احمدرضا معتمدی، احسان قابیل، ایزابل پیسانو، نوآم کلیمن روی سن رفتند. معتمدی پیش از اهدای جایزه گفت: جایزه بهترین فیلمنامه برای گسترش درخشان پیرنگ داستانی به شیوه ای مینی مال به فیلم "توماس" ساخته میکا سوینی از فنلاند اهدا می شود.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به فیلم "بینش" ساخته مارگارت فون تروتا از آلمان و سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران برای ارائه کمدی فلسفی متقاعد کننده درباره امکان روابط بشری به فیلم "تبعیدی در ماه" ساخته لی هی جون از کره جنوبی اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به فیلم "نامههایی به پدر یعقوب" ساخته کلاس هارو از کشور فنلاند رسید.
پس از پایان این بخش، با سرعت بخش دیگری از مراسم شروع شد و داوران بخش جام جهان نما، مسابقه سینمای بینالملل به روی صحنه آمدند و نام برگزیدگان را خواندند: جایزه بهترین انیمیشن کوتاه به فیلمهای "مرد جوان و خیاط حیله گر" ساخته راشین خیریه و "گرگ و میش" ساخته محمدعلی سلیمان زاده از ایران اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه داستانی به فیلم "باغ احمد" به کارگردانی آرون ویلسن از استرالیا رسید و سیمرغ بلورین بهترین دستاور فنی و هنری به فیلم "رنج" به کارگردانی جمال سان به خاطر کارگردانی فیلمبرداری و مدیریت هنری از کشور ترکیه اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر به ولادیمیر ایلین برای فیلم اتاق شماره 6 از کشور روسیه و سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به ابراهیم حاتمی کیا برای فیلم به رنگ ارغوان رسید. حضور حاتمیکیا به مراسم گرما و رونق داد و یخ اختتامیه را آب کرد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به آدریان بی نی یس به خاطر فیلم "غول" به تهیه کنندگی مشترک اروگوئه، آلمان، آرژانتین و اسپانیا اهدا شد. سیمرغ بلورین ویژه هیئت داوران نیز به فیلم "جهان گسترده در رستگاری در خم کوچه است" به کارگردانی استپان کوماندارف به تهیه کنندگی مشترک بلغارستان، آلمان، اسلوونی و مجارستان اهدا شد. سیمرغ بلورین بهترین فیلم به فیلم "اتاق شماره 6" به تهیهکنندگی کارن شاخنازاروف از کشور روسیه رسید.
پایان بخش مراسم اختتامیه اهدای سیمرغ بلورین ویژه تماشاگران بخش بینالملل بود، مهدی مسعودشاهی دبیر جشنواره و حسن نجاریان قائم مقام بنیاد سینمایی فارابی سیمرغ بلورین را به فیلم سینمایی "عصر روز دهم" به کارگردانی مجتبی راعی و تهیهکنندگی منوچهر محمدی اهدا کردند.
نظر شما