محمد باقر صدوق در حاشیه سفر به مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر در رامسر افزود: این طرح اکنون با همکاری وزارت نیرو به دنبال تسریع در اجرای به موقع آن است.
وی خاطر نشان کرد: با اجرای طرح جامع تالابها می توان آب مورد نیاز این زیست بومها را تامین و بر حیات و بقای تالابها افزود.
معاون سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با بیان اینکه طرح حفاظت از تالابها در حال ورود به فاز دوم و پایانی خود است، اظهار داشت: تقویت اثربخشی و پایداری نظام مناطق حفاظت شده تالابی کشور به عنوان ابزاری در جهت محافظت از تنوع زیستی مهم حیاتی است.
به گفته صدوق، استراتژی طرح در راستای انجام فعالیت هایی در سایتهای نمونه با بکارگیری رویکردهای نوین حفاظت از تالاب ها و ایجاد ساز و کاری مناسب برای اشاعه این رویکرد در سراسر کشور است.
وی با بیان اینکه تالابهای ایران از لحاظ تنوع زیستی جهانی در سطح خاورمیانه بسیار با اهمیت هستند، خاطر نشان کرد: ایران به عنوان مبدا کنوانسیون بین المللی رامسر همواره خود را متعهد به حفاظت از تالابها دانسته اما روند توسعه کشور در دهه های اخیر فشار زیادی بر منابع آب ایران تحمیل کرده است.
صدوق تاکید کرد: با اصلاح سیاستها می توان از فقدان و تخریب بیشتر تالابها جلوگیری کرده و موجبات احیاء تالابهای کشور را از طریق حفظ کارکردها و حفاظت از تنوع زیستی فراهم کرد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به اینکه متاسفانه فجایع زیست محیطی آینده تالاب ها را به مخاطره انداخته است با اظهار تاسف تصریح کرد: حجم تعدادی از تالاب های ارومیه و هامون به کمتر از چهار هزار متر مکعب کاهش یافته است.
صدوق با بیان اینکه هم اکنون سه نوع تالاب خشکی، ساحلی و انسان ساخت در کشور وجود دارد یادآور شد: تغییرات آب و هوایی، دخالت های نابجای انسانها، راهسازی، ایجاد صنایع بدون رعایت مولفه های زیست محیطی از عوامل اصلی تخریب روزافزون تالاب ها در کشور است.
وی یادآور شد: برای حفاظت و حراست از تنوع زیستی در اقلیمهای متفاوت نیازمند تجهیز منابع بوده تا این بقایای طبیعی خاصیت رشد، نمو و حیات را داشته باشند.
نظر شما