۱۴ بهمن ۱۳۸۸، ۱۸:۰۹

عسگر اولادی خواستار شد:

قانون فروش کالاهای برگشت خورده در گمرک باید اصلاح شود

قانون فروش کالاهای برگشت خورده در گمرک باید اصلاح شود

ساری - خبرگزاری مهر: رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین خواستار اصلاح قانون فروش کالاهای برگشت خورده در گمرک ایران شد.

به گزارش خبرنگار مهر در ساری، اسدالله عسگراولادی عصر چهارشنبه در حاشیه همایش تجار و بازرگانان استان در جمع خبرنگاران در ساری تنها راه حل برطرف کردن عدم ورود کالاهای بی کیفیت چینی را از طریق فروش گمرک اصلاح قانون فروش کالاهای برگشت خورده در گمرک اعلام کرد.

وی در خصوص کالاهای بی کیفیت چینی که در بازار کشور وجود دارد اظهار داشت: طبق قوانین موجود و موافقتنامه بین ایران و چین، کالایی می توانند از گمرک ایران وارد شوند که استاندارد کیفیت لازم را داشته در غیر این صورت از گمرک ترخیص نمی شوند.

عسگراولادی با اشاره به اینکه کالاهای بی کیفیت صادراتی چین به آفریقا از خلیج فارس عبور می کند، تصریح کرد: سوداگرانی عرب و ایرانی در خلیج فارس وجود دارند که سعی در ورود قانونی این کالا به داخل ایران می کنند ولی گمرک ایران به علت کیفیت پایین مجوز ورود را نداده و خواستار برگشت این محموله ها به کشور تولید کننده می شود.

وی افزود: محموله های بی کیفیت چینی برگشت خورده به این کشور بازگردانده نمی شوند و از طریق مرزهای موجود به صورت قاچاق وارد کشور می شوند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین با بیان اینکه ایران در حوزه خلیج فارس دو هزار کیلومتر مرز دارد، ادامه داد: نیروی انتظامی و دیگر نهاد نظامی تلاشهای گسترده ای برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور می کنند ولی به علت وسعت زیاد مرزها کالای قاچاق همچنان در کشور وجود دارد.

وی در مورد روش دوم ورود کالاهای چینی نامرغوب به کشور اظهار داشت: کالاهای بی کیفیت که مجوز ورود به کشور را از طریق گمرک دریافت نکرده اند و از طریق وارد کننده نیز برگشت داده نشده طبق قانون در محل گمرک به فروش گذاشته می شود.

به گفته وی، تاجران ایرانی نیز کالاهای بی کیفیت را از طریق گمرک خریداری کرده و داخل کشور عرضه می کنند.

عسگر اولادی با اشاره به اینکه چین کالاهای با کیفیت خوب نیز دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشور آمریکا 280 میلیارد دلار از چین کالاهای مرغوب را وارد می کند و کشورهای اروپای غربی نیز پر از کالاهای خوب و متوسط چینی است.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین در بخش دیگری از سخنانش از وضعیت اقتصادی لایحه بودجه 89 انتقاد کرد و اظهار داشت: دولت در بودجه سال 89 میزان مالیات دریافتی را حدود 40 درصد افزایش داده که با توجه به وجود مشکلات اقتصادی در کشور این مبلغ قابل وصول نیست.

وی بر عدم وصول 386 هزار میلیارد ریال مالیات در سال آینده تاکید کرد و یادآور شد: مطمئنا دولت بر اساس این میزان دریافتی مالیات برنامه ریزی کرده و با عدم محقق شدن برنامه ریزی ها به هم خواهد خورد و علاوه بر آن به تولید کنندگان نیز فشار خواهد آمد.

عسگر اولادی همچنین با اعلام اینکه تعدیل در نرخ ارز در بودجه سال آینده دیده نشده است، ادامه داد: نرخ ارز در سال آینده 980 تومان تعیین شده ولی باید برای تشویق صادرات در هر سال بین پنج تا 10 درصد تنزل در نظر گرفته می شود.

وی همچنین از بی توجهی دولت به صادرات در بودجه سال آینده نیز انتقاد کرد و افزود: دولت بودجه صادراتی وزارت بازرگانی را در سال آینده 140 میلیارد دلار تعیین کرده در صورتی که وزارت بازرگانی تنها 400 میلیارد تومان به عنوان تشویق صادراتی به صادرکنندگان بدهکار است.

به گفته وی، حوزه صادرات کشور نیاز به بودجه 500 میلیارد دلاری در سال آینده دارد تا صادرات کشور نرخ رو به رشد خود را ادامه دهد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و چین خواستار حمایت مجلس از مسائل اقتصادی کشور و اصلاح لایحه بودجه 89 در حوزه اقتصادی شد.

وی همچنین در خصوص طرح هدفمند کردن یارانه نیز گفت: اصرار دولت برای اجرای این طرح در سال اول بیش از 20 هزار میلیارد تومان شدت توم را برای مردم سوزان تر خواهد کرد.

عسگر اولادی تصریح کرد: دولت باید اجرای این طرح را به آرامی اجرا کند تا به مردم و به خصوص تولید کنندگان و اقشار ضعیف جامعه فشار وارد نشود.

کد خبر 1029487

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha