۱۴ بهمن ۱۳۸۸، ۱۶:۳۳

بازتعریف فعالیتهای سازمانهای توسعه‌ای در برنامه پنجم

رئیس هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از بازتعریف فعالیتهای سازمانهای توسعه‌ای در برنامه پنجم توسعه کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید مجید هدایت در مراسم افتتاحیه همایش مدیران ارشد سازمان گسترش با عنوان " نقش ایدرو در توسعه صنعتی کشور با نگاه به آینده" از باز تعریف فعالیتهای سازمانهای توسعه ای در برنامه پنجم توسعه کشور خبرداد.

رئیس هیئت عامل ایدرو با اشاره به اجرایی شدن اصل 44 و بروز ابهام در نقش سازمانهای توسعه ای در کشور خواستار انجام تلاش افزونتر برای شناساندن نقش واقعی سازمانهای توسعه ای شد.

هدایت افزود: در ماههای اخیر دو حرکت مهم در همین راستا صورت گرفته که یکی لایحه بودجه سال 89 و دیگری برنامه پنجم توسعه کشور بوده که در قالب ماده 139 فرصتی فراهم شده تا سازمانهای توسعه ای با تغییر در اساسنامه خود بتوانند نقشها و وظایف خود را در سه محور سرمایه گذاری، حمایت های قانونی و نهاد سازی باز تعریف کنند.

وی با اشاره به سابقه نقش آفرینی سازمان های توسعه ای در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه تصریح کرد: سازمان های توسعه ای ابزار قدرتمند دولت ها برای تاثیر گذاری در توسعه صنعت و اقتصاد کشور محسوب می شوند.

این مقام مسئول ایدور با اشاره به چالش های پیش روی صنایع اظهار داشت: برخی از این چالش ها همچون تکالیف قانونی اصل 44 و قانون هدفمند کردن یارانه ها به طور همزمان تهدید و فرصت محسوب می شوند که این امر بستگی به نگاه و عمل مدیران در برخورد با چالش ها خواهد داشت.

رئیس هیئت عامل سازمان گسترش، همچنین چالشهای کسب و کار باتوجه به شرایط بحران جهانی اقتصاد،‌ تشدید رقابت، جهانی شدن، ناپایداری محیطهای بازار و کاهش تصدیگری دولتها را از دیگر چالش های مهم پیش روی صنایع عنوان کرد و گفت: سازمانهای توسعه ای به عنوان سازمانهای پیشرو و استراتژیک باید برای همه فعالیتها از  جمله سرمایه گذاری، بازاریابی و تولید برنامه داشته باشند.

وی نکته محوری در بحث مواجهه با چالش های پیش رو را خلق آینده به جای پیش بینی آن توصیف کرد و گفت: مدیران همچون صیادان باید مترصد  فرصت جدید باشند که اگر از دست برود، باید مدتها در انتظار چنین فرصتی بنشنید که شاید فراهم نشود.  امروز ایدرو باید با تغییر نگاه، ‌چالشهای پیش روی دولت در توسعه صنعت را هدف گرفته و در حوزه هایی نظیر صنایع هوایی ، نیرو گاه های هسته ای، ‌صنایع پیشرفته و ماشین سازی های مدرن و پروژه های بزرگ صنعتی مثل LNG، GTL فعال شود.

هدایت با تاکید برداشتن نگاه بزرگ صنعتی متفاوت ، ‌حمایت از صنعت و سرمایه کشور چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی را وظیفه سازمان گسترش خواند و گفت : سازمان گسترش ، ‌سازمان حاکمیتی بخش صنعت کشور است. همگرایی و هم افزایی مدیران صنایع مختلف از واجبات است و کاهش هزینه ها، انتصاب همکاران متعهد، تشکیل مجامع عمومی جدی و هدفمند و پیگیری مصوبات مجامع و بازنگری حوزه های سرمایه گذاری در کنار افزایش برنامه تولید، جزو انتظارات مهم ایدرو از مدیران شرکتها است.

کد خبر 1029491

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha