فرزاد نژاد بهادری به خبرنگار مهر در ماهشهر گفت: بر اساس ترازنامه انرژی سال 1385، شدت مصرف انرژی در ایران پنج برابر متوسط جهانی است. به عبارتی برای ایجاد یک میلیون دلار در آمد ناخالص در ایران معادل 900 تن نفت خام انرژی مصرف میشود در نتیجه شدت انرژی در ایران تقریبا پنج برابر متوسط جهانی است.
نژادبهادری با بیان اینکه شکاف موجود در مصرف انرژی بین ایران و کشورهای دیگر نشان می دهد که دستیابی به رتبه نخست اقتصادی، علمی و فن آوری در منطقه بر اساس سند چشم انداز 20 ساله بسیار دشوار است، یادآور شد: کاستن از رشد مصرف اسراف گرایانه انرژی و اصلاح الگوی مصرف انرژی در ایران اولویت اصلی است در نتیجه سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در راستای اجرای ماموریت خود در تلاش است تا بسترهای لازم را برای بهبود روند مدیریت انرژی در منطقه فراهم کند.
وی خاطر نشان کرد: با معرفی سال جاری به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در راستای تحقق هدف بنیادی شرکت ملی صنایع پتروشیمی "توسعه برای زندگی بهتر" و به منظور مدیریت صحیح تولید، توزیع و مصرف انرژی در منطقه ویژه، "کارگروه مدیریت انرژی" در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را تشکیل و بدین منظور خط مشی مدیریت انرژی آن را تدوین کرده است.
نژادبهادری افزود: این کارگروه با هدف بررسی و اعلام وضعیت موجود شرکتهای منطقه ویژه و افزایش کارایی نظام مدیریت انرژی با ارائه راهکارهای علمی و عملی در بهینه سازی سیستم های تولید، توزیع و مصرف انرژی، هماهنگ سازی فعالیت های مرتبط و تدوین اهداف و روش های مناسب برای نظام مدیریت انرژی در سطح منطقه و مناطق تحت پوشش تشکیل شده است.
وی به مهمترین وظایف این کارگروه اشاره کرد و یادآور شد: از مهمترین وظایف آن می توان به شناسایی پتانسیل های موجود و تعیین اهداف و برنامه های سازمان در ارتباط با مدیریت انرژی، رعایت استانداردها و مقررات ملی و سایر الزامات مربوط به مدیریت انرژی، ایجاد همگرایی و حمایت از شرکت های منطقه در سیاست گذاری با رویکرد بهینه سازی مصرف انرژی اشاره کرد.
نژادبهادری تصریح کرد: با تشکیل این کارگروه مصرف انرژی در منطقه ویژه پتروشیمی به عنوان بزرگترین منطقه پتروشیمی کشرو بهبود یافته است.
نظر شما