۲۴ مرداد ۱۳۸۳، ۸:۲۷

دو شاعر در گفت و گو با " مهــر " :

موسم جهاد با " قلم " است / اهل قلم مسلمان به رسالت خود عمل كنند

موسم جهاد با " قلم " است / اهل قلم مسلمان به رسالت خود عمل كنند

خبرگزاري " مهر " - گروه فرهنگ و ادب : سيمين دخت وحيدي - شاعر و نويسنده گفت : در دنياي امروز ، هنر و ادبيات هم داراي تعهد است ، شاعر و هنرمند امروز نبايد صرفا با "زبان "از اين تعهد سخن بگويد ، " دل " را نيز بايد با خود توام سازد.

اين شاعر و نويسنده در گفت و گو با خبرنگار ادبي " مهــر " با بيان اين مطلب افزود : " قلم " دراين مقطع از زمان ، رسالت بسيارسنگيني بر عهده دارد ،  اعتقاد به گفته هاي خدا با عمل به آنها تجلي پيدا مي كند ، كه بي ترديد يكي از آنها جهاد است و ديگري پاسداري از حريم مقدسات است. امروز ، موسم جهاد با قلم است.
سيمين دخت وحيدي - شاعر و نويسنده تصريح كرد : درسطح جهان اسلام ، در حال حاضر شاهد اهانت آمريكا به مقدسات مسلمانان هستيم ، حرم علوي متعلق به همه مسلمانان است و شيعيان و اهل سنت بايد با هم نسبت به اين اهانت واكنش نشان بدهند ، يعني نبايد تفكيكي بين اين دو قائل شد .
اين شاعر و نويسنده كه مجموعه شعر تازه اي با موضوع پايداري زير چاپ دارد ، خاطرنشان ساخت : شايد يكي از عمده ترين ترفندهاي دشمنان اسلام ، ايجاد تفرقه بين تشيع و تسنن باشد ، خود ما هم در چنين مواقعي نبايد انتظار داشته باشيم كه درمواجهه با اتفاقات اخير فقط شيعيان را مخاطب قرار بدهيم ، شيعه و سني بايد در كنار يكديگر از مقدسات خود دفاع كنند.
وحيدي اظهار داشت : با رجوع به آيات الهام بخش قرآن و روايات اسلامي و ديني ، درمي يابيم كه اهل قلم نيز در چنين مواقعي ، مسئوليت هايي دارند و بايد به رسالت و تكليف خود عمل كنند ، ممكن است تاثيرادبيات ، گاه بيشتر از عوامل ديگر دفاعي باشد ، اما متاسفانه در حال حاضر ، تشكلي وجود ندارد تا باهدفي مشخص ، نسبت به ارتقاي شعر پايداري و پديد آورندگان اين نوع ازادبيات ، قدم بردارد.   


ابوالقاسم حسينجاني : اهل قلم جهان اسلام در فهم تاريخي خود زندگي كنند / فرصت ها را بايد از استكبار گرفت

ابوالقاسم حسينجاني - شاعر و منتقد ادبيات نيز گفت : اگر انسانها به خود بيايند و مفهوم واقعي خلقت و آفرينش را توام با انديشه موجود در آن درك كنند ، شايد هرگز تفرعن و استكبار فرصتي براي عرض اندام و تحقير ديگران پيدا نكند.

اين شاعر و منتقد ادبيات درگفت و گو با خبرنگار ادبي " مهر " با بيان اين مطلب افزود : ما در واقع هميشه اين تكليف را داريم كه به رسالت تاريخي خود درباب آفرينش هاي ادبي و هنر عمل كنيم.
ابوالقاسم حسينجاني تصريح كرد : در تفكر اسلامي و آئيني خودمان ، كربلا را به عنوان ريشه عملياتي آزاد سازي انسان مي شناسيم  و آن را به عنوان نقطه اي منور مي بينيم كه از همان جا بايد جغرافيا معنا شود ، واقعه عاشورا را هم نقطه اي زماني مي بينيم كه از آن بايد تاريخ معنا بگيرد.
اين شاعر و منتقد ادبيات كه تا كنون آثار مختلفي در حوزه ادبيات آئيني پديد آورده است ، خاطرنشان ساخت : انسان و زمان را بايد باهم معنا كنيم ، اگر ما انسان را از روي زمين حذف كنيم ، ممكن است ديگر زمان معنايي نداشته باشد ، چرا كه براي موجودات غير فكور ، زمان هيچ معنايي ندارد و صرفا يك تقويم است ، اما وقتي با انسان تلاقي پيدا مي كند ، به " تقدير " تبديل مي شود.
وي با تاكيد بر اين كه مسلمانان ، به ويژه اهل قلم جهان اسلام بايد در فهم تاريخي خود زندگي كنند ،  افزود : فرق تقويم و تقدير در اين است كه تقدير از درون معني مي شود اما تقويم از بيرون بر ما تحميل مي شود ، بهار با تقويم مي آيد ، اما بهار انساني ، از درون سرچشمه مي گيرد و عمق و ظهور پيدا مي كند ، پيامبرگرامي اسلام ، زمستان را بهار مومنان مي داند ، چون شب هايش طولاني است و انسان ها فرصت تفكرو عبادت بيشتري دارند. 
وي گفت : بر اساس گفته هاي خداوند در قرآن ، زمين مال فرعون ها و يزيد ها نيست ، امريكا امروز به اين دليل سعي در تصاحب زمين دارد كه هيچ سهمي از آن ندارد و بر همين اساس ، به غارت و چپاول مي پردازد كه متفكران و اهل قلم جهان اسلام بايد با هوشياري  به مبارزه با آن بپردازند. 
کد خبر 103264

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha