۲۰ بهمن ۱۳۸۸، ۱۰:۲۷

با حضور وزیر نیرو؛

ساختمان جدید مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر بهره برداری شد

ساختمان جدید مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر بهره برداری شد

ساری - خبرگزاری مهر: ساختمان جدید مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر شامگاه دوشنبه با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر دارای گروه های مدیریت مناطق ساحلی و پایش های محیطی دریا بوده که برنامه های مرکز از نظر اولویت و بازه زمانی به برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم می شوند.

ایجاد شبکه های ایستگاه های اندازه گیری پارامتری آب و هواشناسی دریایی و مولفه های اقیانوس شناسی دریای خزر، ایجاد تعامل کاری مشترک با کشورهای حاشیه دریای خزر، اعمال مدیریت مناطق ساحلی در راستای توسعه پایدار و شاخص های زیست محیطی و مهندسی سواحل، توسعه فعالیت های پژوهشی مرکز در سایر حوضه های دریایی کشور از برنامه های بلند مدت این مرکز است.

راه اندازی ایستگاه های اندازه گیری پارامترهای اقیانوس شناسی و آب و هواشناسی دریای خزر در محور امیرآباد نوشهر و انزلی، تعیین نرخ فرسایش و رسوب گذاری در سواحل جنوبی دریای خزر، تهیه نقشه اطلس مهندسی سواحل، رسوب، هیدرولوژی و مورفودینامیک مناطق ساحلی، برگزاری همایش های بین المللی پیرامون سواحل دریای خزر از اهداف کوتاه مدت مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر در ساری است.

مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر فعالیت خود را از سال 71 آغاز کرده و پس از آن مصوبه مجلس در سال 74 مبنی بر موظف نمودن وزارت نیرو برای تاسیس مرکز مشترک تحقیقات خزر با همکاری فدراسیون روسیه نشان از اهمیت مطالعات و تحقیقات بر روی این پهنه آبی دارد.

این مرکز به صورت عملی از سال 75 وظیفه تعریف پروژه ها و فعالیت های مرتبط با طرح مطالعه نوسانات دریای خزر و نظارت تخصصی بر مطالعات و تحقیقات را عهده دار بوده است.

هدف از تشکیل مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر، انجام مطالعه و تحقیق در زمینه های مختلف آبی در دریای خزر و حوضه آبریزآن با همکاری مراکز پژوهشی و تحقیقاتی داخل و خارج از کشور به خصوص کشورهای ساحلی خزر در جهت توسعه تحقیقات بنیادی و کاربردی و استفاده بهینه از ظرفیت های این منبع آبی منحصر به فرد است.

مطالعه بیلان و نوسانات سطح تراز آب دریای خزر، پایش محیطی دریای خزر، اندازه گیری پارامترهای اقیانوس شناسی، مدیریت مناطق ساحلی و ارائه طرح های حفاظت از سواحل و حریم آن، ایجاد ارتباط فعال و سازنده با سایر موسسات و جوامع علمی در سطح ملی، منطقه ای و بین المللی، اطلاع رسانی پیرامون دریای خزر شرح وظایف مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر بیان شده است.

همزمان با سفر وزیر نیرو نیز طرح آبرسانی به منطقه گهرباران بخش میاندرود شهرستان ساری آغاز و آبرسانی به شهرهای کیاکلا، جویبار و قائم شهر انجام شد.

کد خبر 1032682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha