۲۰ بهمن ۱۳۸۸، ۱۴:۲۷

استفاده از زبان رنگها برای سخن گفتن با بیماران

استفاده از زبان رنگها برای سخن گفتن با بیماران

توانایی رنگها در تعیین حالات روحی انسانها می تواند به عنوان ابزاری برای تعیین حالات روحی بیمارانی که ناتوان از سخن گفتن هستند مورد استفاده پزشکان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات جدید نشان می دهد رنگهایی که به صورت روزانه برای تشریح احساسات انسانها به کار گرفته می شوند را می توان در مواردی کاربردی تر نیز مورد استفاده قرار داد. این تحقیقات نشان می دهد افراد مبتلا به افسردگی یا اضطراب حالت روحی خود را مشابه رنگ خاکستری دیده و افراد شادتر رنگ زرد را به خود نسبت می دهند. این نتایج می تواند به پزشکان در تعیین حالات روحی کودکان یا بیمارانی که توانایی سخن گفتن ندارند کمک فراوانی کند.

به گفته محققان دانشگاه UH منچستر رنگها معمولا به عنوان استعاره هایی از حالات روحی مورد استفاده قرار می گیرند اما تا کنون کسی به صورت خاص بر روی ارتباط میان رنگها مطالعه نکرده است. برای انجام این مطالعه محققان هشت رنگ قرمز، نارنجی، سبز، بنفش، آبی، زرد، صورتی و قهوه ای را انتخاب کرده و هر یک را به چهار طیف رنگی تقسیم کردند.

سپس محققان رنگهای سفید، سیاه و چهار طیف خاکستری را به 38 گزینه به وجود آمده افزودند و رنگهای به دست آمده را در فرمی چرخ مانند به نمایش گذاشتند. پس از آن 105 جوان سالم، 110 جوان مضطرب و 108 نفر افسرده کمک گرفته و تصویر چرخه رنگی را برای آنها ارسال کردند. از هر یک از افراد خواسته شده بود رنگ مورد علاقه خود را به همراه رنگی که بیشتر به سمت آن کشش دارند را انتخاب کنند.

در نهایت از این افراد خواسته شد رنگهایی که حالات احساسی روزانه آنها را طی چندین ماه گذشته تشریح می کند را انتخاب کنند و در عین حال از گروهی 204 نفره از افراد سالم خواسته شد تا رنگها را در گروه های مثبت، منفی و طبیعی دسته بندی کنند.

نتایج نشان داد که رنگ آبی و زرد در میان افراد سالم، مضطرب و افسرده در درجه محبوبیت یکسانی قرار دارند. رنگ آبی که شماره آن در چرخه رنگی 28 است محبوب ترین رنگ در میان افراد سالم و رنگ آبی 27 که تیره تر از 28 است در میان افراد مضطرب و افسرده از محبوبیت برخوردار بوده است.

در عین حال 39 درصد از افراد سالم حالت روحی خود را به هیچ رنگی نسبت ندادند و در میان بقیه، رنگ زرد 14 رنگ محبوب 20 درصد از رای دهندگان گروه سالم بود. 30 درصد از افراد مبتلا به اضطراب و نیمی از افسرده ها طیفی از خاکستری را انتخاب کردند، این در حالی است که تنها 10 درصد از افراد سالم یکی از طیفهای خاکستری را برای بیان حالات روحی خود برگزیدند. 

بر اساس گزارش لایو ساینس، از دیگر نتایج این تحقیقات ارتباط غلظت رنگ با ارتباط دادن آن به یکی از حالات روحی است زیرا برای داوطلبان مبتلا به افسردگی رنگهای تیره تر بیشتر مورد توجه قرار می گرفت.

کد خبر 1033047

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha