به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه چهارمین کنگره عاشورا پژوهشی با حضور حجت الاسلام علی محمدی نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور و حجت الاسلام تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه صبح سه شنبه 20 بهمن ماه در تالار همایشهای مسجد موسی بن جعفر (ع) تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست حجت السلام محسن قرائتی با اشاره به اهمیت موضوع اخلاص در تمام ابعاد زندگی فردی انسانها، گفت: انسان هرجور که در پیشگاه خدا رفتار کند خدا هم همان جور عمل میکند. مسئله و موضوع مهم در زندگی انسانهای امروز اخلاص است.
وی تصریح کرد: آنچه در انقلاب اسلامی ایران میتوان مشاهده کرد اخلاص امام(ره) و شهدا و رزمندگان است. آنچیزی که نمیگذارد ما پیش برویم معامله با غیر خداست. در تحقیق و پژوهش هم بحث اخلاص مهم است. این که تحقیق و پژوهش با چه نیت و انگیزهای انجام میشود از نکات مهمی است که باید به آن توجه داشت. مثلا آنچیزی که کتاب شیخ عباس قمی را ماندگار کرد اخلاص بود. امروزه کتاب مفاتیح الجنان در کنار قرآن گذاشته میشود ولی خیلی از تحقیقات و پژوهشها این جایگاه را نیافتند.
وی افزود: مسئله و موضوعی هم که امام حسین(ع) به یاران خود میفرمود "من بهتر از شما ندیدم" منظور همان اخلاص یاران حسین(ع) بود. کسانی که در عصر ما و در انقلاب ما به جبههها رفتند نیز از سر اخلاص رفتند و نه از روی محاسبه.
وی یادآور شد: امروزه حتی سلام کردن ما بر اساس اخلاص نیست، با بچه یک جور سلام میکنیم و با بزرگتر یک جور و با فرد ثروتمند جور دیگر. در مورد عاشورا و کربلا توجه به نیت حائز اهمیت است. برای یاران حسین پیروز شدن و شهید شدن فرقی نمیکرد چون آنها برای خدا پیکار میکردند و هر دوی این موارد برایشان شیرین بود.
وی در ادامه تأکید کرد: کسب علم هم باید به قصد قربت باشد. هر کسی درس میخواند باید به قصد خدا بخواند و خالص باشد و در پژوهش باید جدی بود. ما ابتدا باید در خودمان پژوهش کنیم و به درون خود بنگریم. اگر پژوهش و مقاله و درسی برای مدرک و جایزه باشد خالصانه نیست. البته باید توجه داشت که رزق قبل از خلقت مشخص شده است و اجر و پاداش میرسد.
وی تصریح کرد: ما اگر نیتمان را عوض کنیم، کارهایمان درست میشود. این نیت است که آدمها را عوض میکند. هر کس خودش را ببیند و پا روی خودش نگذارد حرکت نمیکند.
نظر شما