به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه آلمانی "فوکوس" در تحلیلی در این باره نوشت: قطعنامه اقتصادی، انزوا و حمله نظامی ؛ تهدیدات غرب علیه ایران است، البته تهران کمتر متاثر از این تهدیدات می باشد.
فوکوس در بخش دیگری از این مطلب نوشت: حقیقتا اذیت و آزارهای جامعه بین المللی علیه ایران تاثیری بر این کشور نداشته است. سوزان مالونی از کارشناسان انستیتو بروکینگز آمریکا درباره شرایط در ایران اظهار داشت که خیلی ها در واشنگتن دل به توهمی خطرناک ( مفید بودن قطعنامه اقتصادی علیه ایران) سپرده اند. اما این قطعنامه ها شاید بتواند ایران را بر سر میز مذاکره بیاورد، اما به عنوان سلاح اصلی سیاست آمریکا در مناقشات اتمی با ایران مناسب نیست.
مالونی در ادامه با نگاهی بر تاریخ صدور قطعنامه های غرب علیه ایران اظهار داشت: اولین قطعنامه علیه ایران را آمریکا در سال 1979 بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تصویب کرد. در سال 1995 واشنگتن محدودیت های اقتصادی علیه ایران را وسعت بخشید.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در سال 2006 قطعنامه ای را علیه ایران صادر کرده و در سال 2007 این محدودیت را گسترش داد. اخیرا نیز در مارس 2008 این قطعنامه کامل تر شد.
فوکوس در ادامه با اشاره به گسترش تحریمهای اقتصادی از طرف اتحادیه اروپا در طی سالهای 2008 و 2009 نوشت: قطعنامه های صادر شده در طول این سالها علیه ایران یک کلکسیون کامل از تحریمهای غرب علیه این کشور است که به عنوان اقدامی جدید ممنوعیت تحویل بنزین به این کشور نیز در دست گفتگو است.
نویسنده در ادامه با تاکید بر اینکه البته پکن در شورای امنیت سازمان ملل و به عنوان یک دارنده حق وتو در این شورا علایق و وابستگی هایی به ایران دارد. برای چین، ژاپن، هند و ترکیه ایران سومین تحویل دهنده بزرگ نفت خام محسوب می شود.
با وجود تحریمهای اقتصادی صادرات شرکت های آلمانی به ایران در یک سال اخیر در ارزش حدود 3.3 میلیارد یورو ثابت بوده است.
مایکل توکوس رهبر تجاری اتاق ایران- آلمان نیز در این باره اظهار داشت: ایران از دید بسیاری شرکت های آلمانی هنوز یک ظرفیت و پتانسیل است. توکوس افزایش این صادرات تا سقف 5 میلیارد یورو را نیز پیش بینی کرد.
نظر شما