دوم اسفند:
عملیات والفجر 6
درچنین روزی در سال 1362 هجری شمسی عملیات والفجر شش با فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با رمز "یا زهرا (س)" در منطقه دهلران و ارتفاعات چیلات در ایلام آغاز شد. در این عملیات جاده مرزی - تدارکاتی در منطقه چیلات و دو ارتفاع مشرف به شهر علی غربی به تصرف نیروهای خودی در آمد .
بخشنامه وزارت امور خارجه
سال 1357 در این روز وزارت امور خارجه ایران در بخشنامه ای به کلیه نمایندگی های ایران در خارج کشور ضمن تأکید بر اینکه اینکه وزارتخانه در صدد تطبیق با شرایط انقلاب اسلامی اقدامات لازم را معمول خواهد داشت ، اعلام کرد : از این پس هیچ گونه عملی به عنوان تهدید و اشغال نمایندگی ها موجه ومعقول نیست و با توجه به دستورهای رهبری انقلاب دایر بر شروع کار و حل معضلات مملکتی تمام نمایندگی های ایران در خارج باید در اسرع وقت به کار خود برای خدمت به مردم اشتغال ورزند.
ششم ربیع الاول:
ولادت مولوی
جلالالدین محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی معروف به جلالالدین رومی، جلالالدین بلخی، رومی، مولانا و مولوی (۶ ربیعالاول ۶۰۴، بلخ - ۵ جمادیالثانی ۶۷۲ هجری قمری، قونیه) یکی از مشهورترین شاعران فارسیزبان ایرانی به شمار میآید.
نام او محمد و لقبش در دوران حیات خود «جلالالدین» و گاهی «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» بوده و لقب «مولوی» در قرنهای بعد (ظاهراً از قرن نهم) برای وی به کار رفته و از برخی اشعارش تخلص او را «خاموش» و «خَموش» و «خامُش» دانستهاند.
بیست و یکم فوریه:
آغاز دادگاه ژاندارک
ژاندارک و گاه دوشیزه اورلئان (۶ ژانویه ۱۴۱۲ در دومرمی-لاپوسل (به معنای دومرمیِ دوشیزه یا دومرمی زادگاه دوشیزه)، «قهرمان» ملی فرانسه و قدیسهای در کلیسای کاتولیک.
در جنگ صدساله بر ضد انگلستان، رهبری فرانسویها را برعهده داشت. در نزدیکی شهر کنپی ینی، به خاطر خیانت شهردار این شهر توسط بورگونیها اسیر و به انگلیسیها فروخته شد. ژاندارک در یک دادگاه کلیسایی، توسط اسقف بووه، پیر کوشون به جرم ضدیت با قوانین کلیسا، محکوم و در میدان ویومارشه شهرِ روآن سوزانده شد. چندی بعد، در یک دادگاه تجدید نظر در سال ۱۴۵۶، «شرافت» وی را مجدداً پذیرفتند.
در گذشت شولوخوف
در چنین روزی در سال 1980 میلادی میخاییل شولوخوف نویسنده روس در گذشت . «دن آرام» عنوان مهمترین اثر اوست . وی در سال 1965 میلادی جایزه نوبل را از آن خود کرد .
شولوخوف در روستای کروژیلین از نواحی وشنسک قدم به عرصه گیتی نهاد و پس از طی تحصیلات مقدماتی در جنگهای داخلی این کشور شرکت کرد و از سال 1923 به نویسندگی پرداخت . او بیشتر به دلیل نگارش داستانهای حماسی خود از قزاقهای دون به نام «دن آرام » به شهرت عمیقی دست یافته است .
نظر شما