به گزارش خبرنگار مهر در اراک، دیدار شامگاه شنبه نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با اعضای مجمع اندیشه و وحدت اسلامی در اراک، گرچه در ابتدا دیداری سیاسی می نمود اما با بیان دغدغه ها به نشستی اقتصادی و تحلیلی و طرح دغدغه های حوزه فرهنگ تبدیل شد مطالب زیر خلاصه این دیدار بیش از سه ساعته است.
عباس رجایی گفت: بر اساس قانون دولت باید لایحه بودجه خود را تا 15 آذر هر سال به مجلس ارائه کند و مجلس نیز موظف است با بررسی آن تا بهمن ماه هر سال نسبت به ابلاغ بودجه به دولت اعلام کند ولی تاکنون هیچکدام از دولتهای پس از انقلاب در موعد مقرر نسبت به ارائه لایحه بودجه به مجلس اقدام نکرده اند.
وی اضافه کرد: مجلس مجبور است برای اینکه کشور در سال آینده دچار مشکل بودجه نشود و دستگاه ها اعتبارات مورد نیاز خود را تامین کنند به صورت دو و چند شیفته نسبت به بررسی لایحه بودجه اقدام کند که این موضوع به نمایندگان مجلس فشار وارد کرده و آنان را از رسیدگی به سایر موارد مورد انتظار باز می دارد.
رجایی با اشاره به اینکه هم اینک در سال پایانی برنامه چهارم توسعه قرار داریم بیان داشت: همزمانی ارائه لایحه بودجه سال آینده و پایان یافتن برنامه چهارم توسعه و لزوم تدوین برنامه پنجم سبب شده است مجلس با اولویت دادن به موضوع بررسی و تصویب لایحه بودجه کشور موضوع رسیدگی و تدوین برنامه پنجم توسعه را به سال آینده موکول کند تا مشکلی در زمینه تعیین اعتبارات دستگاه های اجرایی در کشور ایجاد نشود.
وی بیان داشت: رسیدگی به وضعیت لایحه بودجه هم اینک مراحل پایانی خود را سپری می کند و به زودی لایحه بودجه سال 89 کل کشور به کمیسیون تلفیق ارائه و در صورت تصویب در این کمیسیون در صحن علنی مجلس شورای اسلامی طرح و به رای گذاشته خواهد شد.
رشد 35 درصدی بودجه کشور
رجایی با اشاره به رشد 35 درصدی بودجه پیشنهادی دولت به مجلس در مقایسه با سال قبل از آن گفت: بودجه عمرانی کشور در سال 89 بر اساس پیشنهاد دولت به مجلس در مقایسه با سال قبل از آن دو برابر و بودجه جاری 20 درصد افزایش یافته است که در مجموع سبب شده است دولت بودجه ای 120 هزار میلیارد تومانی را برای اداره کشور در سال آینده به مجلس ارائه کند.
وی اضافه کرد: بودجه بخش فرهنگی کشور 30 درصد و بخش کشاورزی 77 درصد در مقایسه با سال قبل از آن در لایحه بودجه سال 89 پیشنهادی دولت به مجلس افزایش داشته است.
رئیس کمیسیون آب، خاک و کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ویژگیهای لایحه بودجه سال 89 کشور افزود: در این بودجه مقرر شده است 20 هزار میلیارد تومان از محل یارانه های پرداختی به مردم صرفه جویی شود که از این مبلغ 10 هزار میلیارد تومان به صورت هدفمند در قالب طرح هدفمند کردن یارانه ها میان مردم بازتوزیع خواهد شد و مابقی نیز به بخشهای تولیدی و کشاورزی اختصاص خواهد یافت.
به فرهنگ بی توجهی شده است
وی اولویت دهی به مباحث فرهنگی را از دیگر ویژگیهای بودجه سال آینده برشمرد و خاطرنشان کرد: در گذشته به مباحث فرهنگی در کشور کمتر پرداخته شده بود ولی در بودجه سال 89 شاهد توجه جدی به مباحث فرهنگی با در نظر گرفتن اعتبارات مناسب در این بخش هستیم که انتظار می رود با اختصاص این اعتبارات بخش فرهنگی کشور از رونق بیشتری برخوردار شود که در صورت ادامه آن این بخش از فعالیت های کشور در پنج سال آینده متحول خواهد شد.
رجایی توسعه کشاورزی و مصرف بهینه از منابع آب موجود را از دیگر راهبردهای بودجه سال آینده دانست و بیان داشت: به دلیل بروز بحران اقتصادی و مشکلات صنعتی، کشاورزی و توجه به زیر مجموعه های آن از اهداف اساسی کشور است که در این راستا برنامه ای 10 ساله برای ایجاد تحول در این بخش در نظر گرفته شده است که اعتبارات خوبی در سال آینده در بخش کشاورزی از سوی دولت پیش بینی شده است.
نماینده مردم اراک در مجلس با بیان اینکه در برنامه های گذشته توسعه کشور بخشی از اهداف این برنامه ها محقق نشده است بر ضرورت توجه به علل محقق نشدن این برنامه ها تاکید کرد و افزود: بر اساس برنامه چهارم توسعه کشور تا پایان پنجمین سال از این برنامه، باید اتکای کشور به درآمدهای نفتی کاملا قطع و نیازهای کشور برای تامین نقدینیگی از روشهایی مانند صادرات و مالیات تامین شود که به اهداف پیش بینی شده در این بخش دست نیافته ایم.
به گفته وی، در برنامه پیش بینی شده بود با خارج شدن اتکای کشور به درآمدهای نفتی، سالانه 20 درصد از درآمدهای نفتی به حساب صندوق ذخیره ارزی واریز شود تا این اعتبارات در قالب فعالیتهای سرمایه گذاری با نرخ سود پائین در اختیار تولید کنندگان و سرمایه گذاران قرار گیرد تا بخش خصوصی با تمام ظرفیت خود به تولید مشغول و نسبت به ایجاد ارزش افزوده اقدام کند که این هدف محقق نشده است.
بزرگترین مشکل مدیریتی استان مرکزی کم تحملی برخی افراد است
نماینده مردم اراک در ادامه در پاسخ به سئوالات اعضای مجمع وحدت و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل مدیریتی استان مرکزی نبود تحمل کافی در میان افراد برای تحمل یکدیگر است گفت: در استان مرکزی مشکل این است که نمی توانیم یکدیگر را تحمل کنیم و همواره به دنبال این هستیم که نیرویی از جایی دیگر به استان وارد شود و برای مردم تصمیم بگیرد.
رجایی با اشاره به وجود ظرفیتهای متعدد مدیریتی استان مرکزی در مناطق مختلف کشور افزود: هم اینک 30 معاون وزیر از شهر اراک در وزارتخانه های مختلف کشور در حال فعالیت هستند که باید از توان و تجربه های آنان برای توسعه و پیشرفت شهر اراک استفاده شود ولی به دلیل نبود تحمل و تعامل با افراد در اراک این نیروها حاضر به حضور در اراک و استان مرکزی نیستند.
اقتصاد تورمی بهتر از اقتصاد رکودی است
وی با بیان اینکه هم اینک در کشور تورم وجود دارد، افزود: اگر کار و تولید محصول در کشور به انجام نرسد گردش نقدینگی نیز ایجاد نمی شود که با این وضعیت تورم ایجاد می شود ولی معتقدم که اقتصاد تورمی از اقتصاد رکودی بهتر است چرا که در دوران رکود فعالیتهای تولیدی کاملا تعطیل می شود و با تعطیلی واحدهای تولیدی مشکلات دیگر ایجاد می شود.
رجایی با بیان اینکه صندوق توسعه ملی به جای صندوق ذخیره ارزی در کشور ایجاد خواهد شد اضافه کرد: این صندوق وظیفه دارد بر اساس سیاستهای کلان کشور، 20 درصد از درآمدهای نفتی را که معادل 14 میلیارد دلار خواهد شد را به صورت وام های کم بهره در اختیار تولید کنندگان قرار دهد که با این اقدام بخش تولیدی کشور رونق خواهند گرفت بنابر این به دلیل ایجاد گردش اقتصادی در این واحدها تزریق این میزان نقدینگی به واحدهای صنعتی سبب بروز تورم در جامعه نخواهد شد بلکه از ایجاد آن نیز جلوگیری خواهد کرد.
شرایط را درک می کنم ولی با انتزاع مخالفم
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس با اشاره به برخی زمزمه ها در مناطقی از استان مرمکزی برای انتزاع از این استان خاطرنشان کرد: با فرمانداری ویژه شدن مخالفتی ندارم چرا که اعتقاد دارم باید باید از شرایط توسعه ملی برای رسیدگی به وضعیت مردم نهایت بهره برداری صورت گیرد چرا که با ایجاد فرمانداری ویژه بخشی از مشکلات مردم برطرف خواهد شد.
وی تاکید کرد: باید مشکلات مردم با توسعه دولت الکترونیک و ایجاد ساختارها و زیرساختهای لازم رسیدگی شود چرا که هم اینک مردم در برخی از مناطق دور استان مرکزی برای انجام یک کار اداری ساده مجبور هستند که مسیری طولانی را به اراک طی کنند که این موضوع باعث رنج و سختی آنان می شود ولی این موضوع نباید به بهانه ای برای انتزاع شهرها از استان مرکزی تبدیل شود چرا که همواره با انتزاع منطقه ای از استان مرکزی مخالف بوده و هستیم.
عملکرد صدا و سیمای استان مرکزی بهتر شده است
رجایی در ادامه در پاسخ به سئوالی در مورد عملکرد مدیران صدا و سیمای استان مرکزی گفت: در روند سیر تحول عملکرد مدیران صدا و سیمای استان مرکزی عملکرد مدیران کنونی این سازمان در استان مناسبتر شده است ولی در مورد کیفیت کار آنان به دلیل نداشتن شاخصی دقیق قادر به اظهار نظر نیستم.
وی خاطرنشان کرد: صدا و سیمای استان مرکزی هم اینک از نظر امکانات نرم افزاری و سخت افزاری در موقعیت مناسبی قرار دارد به گونه ای که خطوط ماهواره ای صدا و سیمای استان با تهران در یک مسیر قرار دارد و اولین استانی هستیم که سیستم های تلویزیونی آن به صورت دیجیتالی اداره می شود که این موضوع موقعیت مناسبی را برای افزایش توان پوشش خدمات این سازمان در استان مرکزی ایجاد کرده است.
نباید به افراد تهمت زد
این نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوالی در مورد وجود برخی مدیران معلول الحال و منافق در بدنه اجرایی استان مرکزی بیان داشت: اگر مدیری معلول الحال و منافق می شناسید با ارائه مدارک کافی آن را معرفی کنید تا از وزیر مربوطه خواسته شود نسبت به برکناری وی اقدام کند و حتی اگر وزیر مربوطه نیز به این خواسته تن نداد با وزیر نیز برخورد لازم صورت گیرد.
وی با انتقاد از نگاه تهمتی به مدیران استان خاطرنشان کرد: افراد نباید بر اساس اطلاعات نادرست نسبت به تهمت زدن به افراد اقدام کنند بلکه هر موضوعی باید با ارائه مستندات و مدارک کافی به اثبات برسد و پس از آن از راه قانونی نسبت به برخورد با افراد متخلف اقدام شود.
رجایی تاکید کرد: در استان مرکزی هرگز نسبت به انتصاب و یا برکناری مدیری از سمت خود اقدام نکرده ام چرا که اعتقاد دارم که نمایندگان وظیفه ای نظارتی دارند چرا که وظیفه نمایندگان نظارت بر روند اجرای امور است.
خارج کردن خطوط لوله از اراک و شازند 100 میلیارد تومان اعتبار می خواهد
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به قرار گرفتن خطوط لوله های نفت در اراک و شازند بیان داشت: بر اساس برآورده های صورت گرفته از سوی وزارت نفت برای انتقال این خطوط از منطقه مسکونی شهر اراک به بیش از 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که نمی توان در یک مرحله نسبت به تامین و اجرای آن اقدام کرد.
وی گفت: در سالهای گذشته دو خط لوله از سه خط لوله از شهر اراک جمع آوری و به مناطق دیگر منتقل شده است که با رایزنی ها و پیگیری های صورت گرفته انتظار می رود خط لوله باقی مانده نیز در آینده از شهر اراک خارج و مشکلات ایمنی و امنیتی ایجاد شده در مناطقی که این خطوط از آن می گذرد نیز برطرف شود.
رجایی با اشاره به مصوبات سفر دولت به استان مرکزی برای خروج خط راه آهن از اراک به خارج این شهر نیز گفت: خط راه آهن در شهرداراک این شهر را به دو منطقه تقسیم کرده است و علاوه بر آن سبب بروز آلودگی و نیز از میان رفتن زمینهای مرغوب اراک که در مسیر این خطوط هستند شده است ضمن اینکه هزینه های گزافی نیز برای اصلاح عبور و مرور به شهر تحمیل شده است که با انجام مطالعات اولیه برای خروج راه آهن از شهر در مورد روشهای انجام آن نیز مذاکراتی به انجام رسیده است.
استاندار وقت کشی نمی کند
وی در پاسخ به سئوالی در مورد عملکرد استاندار مرکزی گفت: اعتقاد ندارم استاندار مرکزی دفع الوقت می کند چرا که با بررسی عملکرد وی می توان دریافت که اقدامات ارزنده ای توسط شعبانی فرد در استان مرکزی به انجام رسیده است که این موضوع سبب رضایت از عملکرد وی شده است.
عذرخواهی انگلیس و نگاه مجلس به روابط با این کشور
این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به ارائه طرحی به مجلس در مورد کاهش روابط با انگلیس گفت: انگلستان در وقایع پس از انتخابات در ایران و قبل از آن عملکرد نادرستی از خود نشان داد و در امور داخلی ایران دخالت کرد که این موضوع سبب شد طرح کاهش روابط با انگلستان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
به گفته رجایی، با وجود عذرخواهی دولت انگلیس از رفتارهای خود در قبال ملت ایران، موضع مجلس تغییری نکرده است و مجلس مصمم است دولت را مکلف به کاهش روابط با انگلستان در تمامی ابعاد کند که این طرح هنوز نهایی نشده است.
مشکل آونگان با این روش حل نمی شود
نماینده اراک در ادامه در پاسخ به سئوالی در مورد مشکلات واحد های صنعتی اراک از جمله آونگان و شرکت صنایع خاطرنشان کرد: مشکل شرکت آونگان اراک با این روش حل نمی شود که برای حل آن استفاده از روشهای دیگر در دستور کار قرار گرفته است که انتظار می رود این روشها در نهایت منجر به رفع مشکل در این واحد صنعتی شود.
وی به مشکلات شرکت صنایع اراک اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که وقت نمایندگان را گرفته است رسیدگی به وضعیت این شرکت است که در راستای رفع این مشکلات تصمیم گیری هایی به انجام رسیده است که امید داریم این تصمیمات در نهایت منجر به احقاق حقوق کارگران این واحد شود.
نظر شما