۲ اسفند ۱۳۸۸، ۱۴:۴۷

امروز در تهران ؛

تفاهم‌نامه ایجاد پنجره واحد تجاری بین ایران و ترکیه منعقد شد

تفاهم‌نامه ایجاد پنجره واحد تجاری بین ایران و ترکیه منعقد شد

ایران و ترکیه برای ایجاد درب مشترک مرزی و پنجره واحد تجاری امروز در تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، اردشیر محمدی در این مراسم به خبرنگاران گفت: تفاهم نامه منعقد شده در خصوص ایجاد درب مشترک مرزی و پنجره واحد تجاری مابین گمرکات ایران با ترکیه بود و همچنین مسائل فی مابین میان گمرکات مرزی مشترک بازرگان، گوربلاغ، رازی، کاپی کوی، سرو و اسن دره میان مسئولان گمرک ایران و رئیس کل گمرک ترکیه و هیئت همراه بررسی شد.

رئیس کل گمرک ایران تفاهم نامه مذکور را باعث توسعه و تسهیل تجارت بین دو کشور، افزایش امنیت، توسعه همکاری دو جانبه گمرکی و افزیش حجم تجاری دو کشور دانست و افزود: پنجره واحد تجاری در منطقه مرزهای آذربایجان غربی با ترکیه را شامل می شود. 

وی افزود: در برنامه است که حجم تبادلات ایران و ترکیه به بیش از 25 میلیارد دلار افزایش یابد، همچنین تجمیع تشریفات گمرکی در یک محل (مرز مشترک گمرکی ) از دوباره کاری‎‌ها جلوگیری کرده و سرعت خدمات و هزینه ها را کاهش می دهد و این تفاهم نامه کالاهایی را که از مرزهای ایرن به سمت ترکیه و بالعکس را شامل می شود، در برمی گیرد.

در این مراسم همچنین رئیس کل گمرک ترکیه نیز اظهارداشت: ترکیه با همسایگان خود سیاست بدون مشکل را در برنامه های سیاسی در نظر گرفته است و بر اساس قرارداد امروز، مسافرین، ترانزیت کالا و واسطه ها مدت زمان کمتری برای انجام کارهای خود نیاز دارند.

وی این اقدام را در راستای روان سازی امور گمرکی مشترک دو کشور دانست و گفت: با این امر به دنبال توسعه و تسهیل تجارت، ایجاد امنیت در مرزهای اقتصادی، کاهش هزینه ها و زمان ترخیص کالا هستیم.

همچنین معاون امور گمرکی گمرک ایران نیز به خبرنگاران گفت: با یک شرکت پیمانکار ترکیه ای در ارتباط با ایجاد درب مرزی مشترک تفاهم نامه ای را منعقد کردیم و بر اساس آن، پیمانکار متعهد شد که حداکثر ظرف مدت 11 ماه ساختمان مرزی مشترک و محوطه مرزی مشترک، دستگاههای لازم همچون ایکس ری، باسکول و غیره را به عنوان زیرساختهای لازم آماده نماید.

محمدرضا نادری با اشاره به تشکیل گروه های کارشناسی دو طرف برای انجام مذاکره در خصوص بخش مکانیزه، مقررات، تعرفه ها و غیره عنوان کرد: به منظور تسریع در دستیابی به هدف طرح، جلوگیری از دوباره کاری و غیره قطعا باید از یک فرمت یکسان و یکنواخت مورد توافق دو کشور استفاده شود.

وی پروژه مذکور را بسیار مدرن توصیف کرد و افزود: این اقدام در راستای اجرای کنوانسیون هماهنگی کنترل مرزی کالاها است که هم ترکیه و هم ایران عضو این کنوانسیون هستند، این در حالی است که ایجاد درب مرزی مشترک از الزامات کنوانسیون نیست، بلکه از توصیه نامه های آن است.

نادری خاطرنشان کرد: ایران جزو معدود کشورهای خاورمیانه است که این کنوانسیون را به شکل مطلوب آن اجرا می کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه مهترین مرز تجاری ایران با ترکیه و حجم تجاری دو کشور بالا است، این تفاهم نامه با این کشور منعقد شد، اما در صورت بالارفتن حجم تبادلات ایران با سایر کشورهای همجوار، ایران برای عقد قرارداد با آنها نیز آمادگی دارد.

به گفته وی ایران مایل به ایجاد نقطه مرزی در منطقه "دیل اوجی" در ماکو و ارتباط تجاری با 4 کشور ترکیه، آذربایجان، نخجوان و ارمنستان از طریق آن است. 

کد خبر 1038272

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha