به گزارش خبرنگار مهر، حمید هنرجو در نشست خبری که روز گذشته در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) برگزار شد، عنوان کرد: استاد محمود شاهرخی از شاعران بزرگی بود که امسال او را از دست دادیم از همینرو در مراسم پایانی این جشنواره یاد وی با حضور مشفق کاشانی و ذکر خاطراتی از زندگی و شرحی از خدماتش، گرامی میداریم.
وی همچنین عنوان کرد: در مراسم اختتامیه سومین جشنواره ادبی "یار و یادگار" برگزیدگان بخشهای شعر، داستان، ترانه و نثر ادبی و تحقیق معرفی و قدردانی خواهد شد. بخش ویژه جشنواره امسال به گرامیداشت یاد و خاطره همسر مکرمه حضرت امام (ره) بانو خدیجه ثقفی اختصاص دارد.
هنرجو در اینباره گفت: از بدو ظهور این جشنواره هر سال یکی از شخصیتهایی که در کنار امام بودند و از فیض وجودشان بهره بردند مورد توجه قرار گرفته است؛ سال گذشته بزرگداشتی برای حجتالاسلام والمسلمین حاج سید احمد خمینی برگزار شد و امسال نیز نکوداشتی برای همسر امام خمینی برپا میشود تا با تکریم از این بانوی گرامی که در تمام دشواریهای پیش و پس از انقلاب همدوش امام بودند، به صورت نمادین به تمام بانوانی که در انقلاب و دفاع مقدس در کانون خانواده و دوشادوش همسرانشان تلاش کردهاند، ارج بنهیم.
دبیر سومین جشنواره "یار و یادگار" مجموع آثار رسیده به دبیرخانه این جشنواره را 694 اثر عنوان کرد و درباره هر بخش توضیح داد: امسال در بخش ترانه 52 اثر دریافت کردیم که 11 اثر به مرحله دوم راه یافت که از این تعداد 4 نامزد به مرحله نهایی رسیدند که در مراسم اختتامیه 2 ترانهسرا به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد و از یک ترانهسرا نیز تقدیر به عمل میآید.
وی ادامه داد: در بخش شعر هم 398 اثر به دبیرخانه رسید که 65 اثر در مرحله دوم مورد داوری قرار گرفت و از آن میان 7 نامزد به مرحله نهایی راه یافت که در مراسم اختتامیه 5 برگزیده در این بخش معرفی میشود.
هنرجو گفت: در بخش نثر ادبی و تحقیقی نیز از میان 201 اثر رسیده 49 مطلب به مرحله دوم فرستاده شد که از میان 6 نامزد 3 برگزیده انتخاب خواهد شد. همچنین در بخش داستان 39 اثر به دبیرخانه جشنواره "یار و یادگار" ارسال شده که عموماً به موضوع امام خمینی (ره) اختصاص دارند و از آن میان 12 اثر به مرحله دوم راه یافت که از 6 نامزد راه یافته به دور نهایی 4 اثر به عنوان برگزیده معرفی خواهند شد.
این جشنواره سعی در گسترش اندیشههای امام دارد
در ادامه این نشست سهراب هادی از اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره "یار و یادگار" نیز درباره اهمیت این جشنواره گفت: رویدادهایی این چنینی میتواند پل ارتباطی باشد برای انتقال مفاهیم و ارزشهای والای انسانی و دینی بین جامعه ما و دنیای امروز. احترام به اندیشه و همچنین خلاقیت و آفرینش و جستجو در آبشار اندیشه امام از اهداف برگزاری این جشنواره به حساب میآید.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین مسائلی که امام (ره) بر آن تاکید داشت بحث بیداری تودهها بود؛ این بیداری بیشک از راه رویارویی انسانها با یکدیگر و از طریق اندیشه صورت میگیرد. هنر و ادبیات بهترین وسیله برای انتقال اندیشه محسوب میشود به همین خاطر جشنواره "یار و یادگار" با تمرکز به این موارد سعی دارد هر چه بیشتر اندیشههای متعالی حضرت امام (ره) را گسترش دهد.
عباس براتیپور شاعر و از اعضای هیئت داوران جشنواره ادبی "یار و یادگار" نیز آن را موقعیت مغتنمی برای آشنایی جوانترها با افکار و اندیشههای امام راحل دانست و گفت: شعرهایی که به دست ما رسیده نشان از آن دارد که جوانها به شایستگی روح لطیف آن بزرگوار را درک کردهاند و این بسیار امیدوار کننده و نوید بخش آیندهای بهتر است.
اختتامیه جشنواره "یار و یادگار" با محورهای "امام خمینی (ره) حقیقت همیشه زنده تاریخ"، "انقلاب اسلامی فصل بیداری ملتها"، "مهر میهن؛ عشق ولایت" و بخش ویژه "بانوی انقلاب" ساعت 15 روز ششم اسفندماه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی واقع در تقاطع خیابانهای حافظ و سمیه برگزار میشود.
نظر شما